"TÜM BİNALARA DEPREM TESTİ  YAPILMALIDIR"

"TÜM BİNALARA DEPREM TESTİ YAPILMALIDIR"

İYİ Parti Osmaneli İlçe Başkanı Ahmet Akdaş deprem ile ilgili açıklama yaptı.

A+A-

İYİ Parti Osmaneli İlçe Başkanı Ahmet Akdaş deprem ile ilgili açıklama yaptı.
İYİ Parti Osmaneli İlçe Başkanı Ahmet Akdaş yaptığı açıklamada; "Ülkemiz deprem kuşağında yer alması ve önemli fay hatlarının üzerinde olması nedeni ile her an her yerde deprem olacağı gerçeğini bilerek tedbir almak ve ona göre yaşamak zorundayız.
  10 ilimizi etkileyen deprem bize gösterdi ki artık rastgele yerlere    bina yapılmayacağını öncelikle yerleşim yerlerinin jeolojik konumlarının iyi tespit edilip alüvyon araziler yerine zemini daha sağlam olan yerler seçilmelidir. Eline üç beş kuruş para geçiren herkesin müteahhitlik yapması yasaklanmalı ancak bu işin eğitimini almış uzman kişiler tarafından yapılması sağlanmalıdır. Denetim mekanizmaları yeniden yapılandırılarak yolsuzluk adam kayırma ve rüşvetin önüne geçilmeli bunu yapanlara ağır cezai müeyyideler uygulanmalıdır. İmar barışı ve ya imar affı gibi kavramlar kesinlikle kullanılmamalıdır.

İlçemizde de bu zamana kadar yıkıcı deprem olmamış olsa da  deprem olmaz dememeli ve bilhassa çok katlı binalara ve deprem riski taşıyan tüm binalara deprem testi yapılmalıdır. İlçemizde alüvyon arazi üzerine ve sel riski taşıyan bölgelere çok katlı binalara  izin verilmemeli  zemini daha sağlam olan yerler imara açılmak sureti ile olası depremlerde can kaybının yaşanmaması sağlanmalıdır. 
  Her şeyi devletten ve belediyelerden beklememek gerekir. Evimizin iç dizaynı ve  eşyalar için binlerce lira bütçe ayırabiliyor isek ,aile bireylerimizin daha güvende yaşayabilmesi ve can güvenliğimiz sağlamak  adına yaşadığımız binalara da  deprem testi için bütçe ayırmalıyız.
   Belediyelerde bazı harcamalardan feragat ederek vatandaşına destek olmalı bu konu ile ilgili birimler kurarak veya özel şirketlerle anlaşarak yerleşim alanlarındaki tüm binalara deprem testi yapılması sağlanmalı, riskli binalar boşaltılmalı ve ya güçlendirilmelidir.
UNUTMAYALIM DEPREM ÖLDÜRMEZ BİNA ÖLDÜRÜR..."


Bu haber toplam 12989 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.