"NE VARSA DEĞİŞMELİ"

"NE VARSA DEĞİŞMELİ"

Osmaneli Deva Partisi İlçe Başkanı Mehmet Pesen, depremden sonra neler yapmamız gerektiği ile ilgi bir açıklama yaptı.

A+A-

Osmaneli Deva Partisi İlçe Başkanı Mehmet Pesen, depremden sonra neler yapmamız gerektiği ile ilgi bir açıklama yaptı. Bizim Acilen değişmemiz gerekiyor diye Başkan Pesen açıklmasında; "Bizim acilen değişmemiz gerekir.  Bu iki deprem şok etkisi yaratmalı bizde. Ya Sefalette Israr edeceğiz.Yada Yeni Bir Hikaye Yazmak İçin Yola Çıkacağız.Bu gün Sorundan değil sorumluluktan beslenmekte fayda var.

5be95029-bcd2-441a-970d-b641e5cf92b0.jpg

O sorumluluğu almakta fayda var. Edep mirastır.,akıl arkadaştır,güzel ahlak yoldaştır.Karakter ise toplumun aynasıdır.Sarraf olmaya gerek yok menfaat herkesin ayarını ortaya çıkarıyor.Para versek bile ekmeğe basarak geçecek insan sayımız yok iken,bedavaya yalan söyleyen,bedavaya dedikodu yapan insanların bu kadar çok olması sizce de garip değil mi? Yere düşen ekmeği çiğnememek için gösterdiğimiz hassasiyet ; yerlerde çiğnenen değerlerimiz içinneden gösterilmiyor acaba?
Geçen hafta Deprem bölgesinde şu ayet meali aklımı hep zorladı. YÜCE MEVLA Rum suresi 41-42.ayetlerde “Karadaki ve denizlerdeki bozulma; insanların elleriyle yapmış olduklarından ortaya çıkmaktadır.Belki dönerler diye Allah:acı sonucunu taddırcaktır.Deki yeryüzünde gezip dolaşın.Daha öncekilerin sonunun nasıl olduğunu görün.”
Gerçekten bu toprağa,bu vatana,bu millete layık olmayan ne varsa değişecek.değişmeli. Biz de değişeceğiz,değişmeliyiz.Bizi  Yöneten de değişecek,değişmeli. Burası bu Cumhuriyetin 100.yılında umutsuz çaresiz bir yer olmayacak. Olamaz.Biz haklı öfkemizi yanlış yerlere boca etmiyeceğiz.Birbirimize de boca etmiycez.
Nasıl normale döneriz sizce?
Biz bu kafayla gidersek İki hafta sonra normale  dönemeyiz.  Bu normale dönülcek birşey değil İki ay Sonra da dönemeyiz …İki yıl sonra da dönemeyiz. Normalimiz yok bizim.Bizim normalimiz enkaz altında kaldı. Bizim ülkemiz total enkaz altında kaldı. Bizim bu felakette kaybettiğimiz insanlara sözümüz.de “bu enkazın altından çıkmak” olmalı. Ülkece çıkmamız gerekiyorbu enkazdan.”Normale dönmek“olmalı sözümüz.
O ilk iki gün Mehmetçiği ,Madenciyi, Afadı, Kızılayı  …ulaştıramadığımız insanlara Sözümüz bu olması lazım. Bizim bu yaşadığımız şey kaderimiz değil. . Biz yaşadığımız hayatı değiştirebiliriz. Cumhuriyeti 100 yıl önce kuranlarında söylediği şey de aslında bu.Biz kendi hayatımızı değiştirebilecek haysiyetli,iyi kalpli, bilime inanan insanlarız. Yardımlaşıyoruz,.Ve biz canavarlaşmaycaz.birbirimizi yemedenısırmadan yapacağız bunu. Bütün canavarlara rağmen canavarlaşmayacağız. Hem vergisiyle hem her şeyiyle,varıyla yoğuyla,duasıyla,bağışlarıyla el ele olan bir halkız biz. Burada da tüm bağışlarıyla AFET BÖLGESİ 11 İL e canveren herkese sonsuz teşekkür ediyoruz. Bu dayanışma insanlığın kitabını yazmaya devam eder. Ama bunun üstüne YEPYENİ BİR ÜLKE KURMAMIZ GEREKİYOR. Böyle yaşamak veya böyle ölmek zorunda değiliz. Ama insan gerçekten isterse,samimiyetle isterse,elinden geleni yaparsa ALLAH ONU BİR GECE UYUTUR, HERŞEYİN DÜZELDİĞİ BİR SABAHA UYANDIRIR. Artık bu topraklarda KENDİNİ DÜŞÜNMEYEN;aydın,görgülü,bilime ve akla inanan inançlı İnsanlara İhtiyacımız var.NOKTA" dedi.
 

Bu haber toplam 7611 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.