"OCAK AYI SU FATURALARINA İTİRAZ EDİNİZ"

"OCAK AYI SU FATURALARINA İTİRAZ EDİNİZ"

İYİ Parti Osmaneli ilçe başkanı Ahmet Akdaş, vatandaşların Zamsız kullandığı su bedellerini, Osmaneli Belediyesinin uyanıklık yaparak zamlı tarifeden tahsil etmeye çalıştığını belirterek, konu ile ilgili olarak bir açıklama yaptı.

A+A-

İYİ Parti Osmaneli ilçe başkanı Ahmet Akdaş, vatandaşların Zamsız kullandığı su bedellerini, Osmaneli Belediyesinin uyanıklık yaparak zamlı tarifeden tahsil etmeye çalıştığını belirterek, konu ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. İlçe başkanı Akdaş yaptığı açıklamada; 
"Osmaneli Belediye Başkanlığı, 2023 yılı bütçesinde su fiyatlarına zam yaptı. Akp, Mhp ve bağımsız belediye meclis üyelerinin evet oyları ile 2023 yılı Ocak ayında yürürlüğe giren zamlı su fiyatlarında, Osmaneli Belediye Başkanlığı uyanıklık yaparak, su fiyat zamlarını Kasım ayına çekti.
Osmaneli'de iki aydan bu yana su sayanların Belediye tarafından okunmuyor. Osmaneli Belediyesinde su sayaçlarını okumakla sadece bir kişi görevlendirilmiş. O da tüm Osmaneli'ye tek başına yetiştiremediğinden dolayı, su sayaçları bazen 3-4 ayda bir okunuyor. Bu nedenle, geçtiğimiz Kasım ve Aralık ayında su sayaçları okunamadığından ocak ayında yapılan zamlardan da geçmiş iki aya intikal etti. 2022 yılının Kasım ve Aralık aylarında Zamsız tarifeden su kullanan Osmanelililer, kullandıkları Zamsız suyu da zamlı olarak ödemiş oldular. Ekonomik şartların, hayat pahalılığının, yüksek enflasyonun insanları zorladığı bu günler de, Osmaneli Belediye başkanlığının yapmış olduğu uyanıklığa pes demekten başka bir söz bulamıyoruz.

Buradan Osmaneli Belediye Başkanı Sayın Münür Şahin'e soruyoruz.
-1 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girecek olan su zamlarını iki ay geriye götürerek, vatandaşın cebinden Osmaneli Belediyesine haksız kazanç sağladığını düşünüyormusun?
-Son aylarda Osmaneli Belediyesine, baldız bacanak, akraba partili yandaş bir çok kişiyi işe aldığınızı tüm Osmaneli kamuoyu biliyor. İşe aldıklarınız arasında su sayaçlarını okuyacak bir kişi dahi yokmu ki, koskoca Osmaneli'nin su sayaçlarını sadece bir kişiye okutuyorsunuz?
-Kış ayları münasebetiyle doğalgaz ve elektrik faturalarını ödemekte zorlanan vatandaşlara, haksız bir şekilde ödettiğiniz su faturalarında dolayı vicdanen rahatsızlık duyuyormusunuz? 
-Ocak ayında tahsil edeceğiniz su bedellerinden geçmiş iki aya dönük olarak Zamsız tarifeden uygulama yapacakmısınız? 
Değerli Osmanelili Hemşehrilerimiz. 2023 Ocak ayında ödeyecek olduğunuz su faturaları bedellerine, geçmiş iki aylık Zamsız alınması gereken tarifeden dolayı itiraz ediniz. Osmaneli Belediyesi sizlerden haksız yere fazladan su bedeli almaya çalışmaktadır. 
Kamuoyuna saygılarımızla" dedi.
 


Bu haber toplam 6215 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.