BAYRAMLAŞMADA ADALET VURGUSU

BAYRAMLAŞMADA ADALET VURGUSU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü Ankara-İstanbul arasında sürerken CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’ün...

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü Ankara-İstanbul arasında sürerken CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’ün Bilecik merkez, ilçe ve köylerinde yaptığı bayram ziyaretlerine “Adalet” damgasını vurdu.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik ilçe ve köylerindeki bayram ziyaretlerine üzerinde ADALET yazılı tişörtüyle katıldı.

thumbnail_4.jpg..jpg

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından CHP’nin Ankara’dan İstanbul’a başlattığı yürüyüşe katılan Tüzün, Ramazan bayramı nedeniyle ara vererek Bilecik’e geldi. Tüzün, Bilecik’te Ramazan Bayramının ilk günü protokolün yer aldığı bayramlaşma töreninin ardından, yürüyüş sırasında giydiği ve üzerinde “ADALET” yazılı tişörtü yeniden giydi. Tüzün, bayram sırasında bütün gezilerine bu kıyafetle katıldı.
Tüzün’e bayramlaşma ziyaretleri sırasında yoğun ilgi ve destek geldi. Çok sayıda vatandaş yürüyüşe destek verirken imkan bulmaları halinde kendilerinin de yürüyüşe katılmak istediklerini söylediler.
Tüzün, bayramlaşma ziyaretlerinde yaptığı konuşmalarda “Adalet Mülkün Temelidir” sözüne atıf yaparak şunları söyledi:
“Burada mülk sözüyle kastedilen devlettir. Adalet olmazsa devlet çöker. Adalet suçlunun cezalandırılması, suçsuzun korunmasıdır. Türkiye çok hızlı bir şekilde adaleti kaybetti. İnsanlarımızın yargıya olan güveni kayboldu. Adalet duygusunun kaybolduğu toplumları bekleyen en büyük tehlike kaostur. Bugün Türk yargısının içine düşürüldüğü durum, 12 Eylül rejiminden bile geridir. Laik demokratik cumhuriyet rejimi değiştiriliyor. Bir tek adamın hem mahkeme hem meclis hem hükümet olduğu bir dönem yaşanıyor. Ekonomi durma noktasında. Çiftçinin ürettiği mal para etmiyor. Dış politika iflas etti. Basiretsiz politikalar yüzünden Ortadoğu’da her gün bataklığa sürükleniyoruz. Kanun Hükmünde Kararnamelerle bir imzayla binlerce insan işinden aşından edildi. Bunlar daha düne kadar kolkola yürüdükleri Fetö ile mücadele adına yapılıyor. Ama Fetöcü olmadığı ayan beyan ortada olan insanlar da işinden atıldı. İnsanlar sorgusuz sualsiz hapsediliyor. Cezaevlerinde boş yer kalmadı.”  
Tüzün, bu tehlikeyi gelişmeler ve yaşanılan ağır sorunlara karşısında insanların sığınabileceği tek partinin CHP olduğunu vurgulayarak, “Biz buna artık dur demek için yollara düştük. ‘Adalet Yürüyüşü' bunları temsil ediyor. Ben Bilecik’i temsilen bu Adalet tişörtünü sırtıma geçirdim. Bayramdan sonra yeniden yollarda olacağım” dedi.

Bu haber toplam 1846 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.