MAHKEME MHP İÇİN KARARINI VERDİ MHP’LİLER BU KARARA NE DEDİ ?

MAHKEME MHP İÇİN KARARINI VERDİ MHP’LİLER BU KARARA NE DEDİ ?

1 Kasım seçimlerinden sonra MHP içerisinde başlayan Muhalif hareket, olağanüstü kurultay için imza toplamıştı. Noter kanalıyla toplanan imzalar, MHP...

A+A-

1 Kasım seçimlerinden sonra MHP içerisinde başlayan Muhalif hareket, olağanüstü kurultay için imza toplamıştı. Noter kanalıyla toplanan imzalar, MHP Genel Merkezine sunulmuş, Genel merkez kurultay taleplerini geri çevirmişti. MHP içerisindeki muhalif kanat topladıkları 700 imza ile 19 Haziran 2016 tarihinde olağanüstü Tüzük Kurultayı yapmış, bu kurultay mahkemeye intikal etmişti. MHP olağanüstü Tüzük Kurultayı ile ilgili olarak Anakara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi 20 Haziran 2017 tarihinde kararını verdi. Mahkeme 19 Haziran 2016 tarihinde yapılan olağanüstü Tüzük kurultayını iptal etti. 

Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin vermiş olduğu bu kararı Bilecik’te MHP’de görev yapmış eski il-ilçe başkanlarına ve geçmişte aday olmuş MHP’lilere sorduk. Mahkemenin vermiş olduğu bu karardan sonra, kendilerinin nasıl bir yol izleyeceğini, MHP’nin bundan sonraki durumunu ve muhalif hareketi sorduk.

İşte Aldığımız Cevaplar.

Ertuğrul Açıkgöz: MHP Bilecik Eski İl Başkanı;

ertugrul-acikgoz.jpg

“Öncelikle MHP’de olanların birbirlerine sevgi  ve saygısı olması lazımdır. Bizler bugüne kadar MHP’de görev yaptığımız sürelerde şahsımız için hiçbir istekte bulunmadık. Vatanımız için, milletimiz için iyi şeylerin olması için mücadele ettik. Fakat 48 yıllık bir harekete yazık ettiler. Bugünden sonra MHP’den bir şey olmaz. MHP’nin kendi içinde alacağı kararlar mahkemelere düşmemeliydi, düşürülmemeliydi. MHP maalesef yok edilmiştir. Türk Milliyetçiliği fikriyatı ölmez, öldürülemez, fakat MHP parti olarak bitirilmiştir, öldürülmüştür” 

Kerim Kanat: MHP Bilecik Eski İl Başkanı;

kerim-kanat.jpg

Bizler Türk Milliyetçiliği fikrini Ülkü Ocaklarında alarak yetiştik. 30 yıldan beri bu davaya gönül vermiş birisi olarak, MHP’de bu yaşananları doğru bulmuyorum. Şu anda MHP’de görev yapanların Ülkücülük şuurundan ve Türk Milliyetçiliği fikriyatından uzak olduklarını düşünüyorum. Yenilenmenin şart olduğu bir dönemde, mahkemenin vermiş olduğu bu karar, Türk Milliyetçiliği davasına zarar verecektir. Birileri bu karar neticesinde sevindiklerini zannediyorlar ama aslında onlar kaybetmiş olanlardır. Ülkücü tabanın sesine kulak vermeyenler her zaman kaybetmeye mahkûmdurlar. MHP’yi marjinal bir parti haline getirdiler. Yazık hem de çok yazık” 

Tuncer Arıkan: MHP Bilecik Eski İl Başkanı;

19275120_10155454741653887_5852930634495589301_n(1).jpg

 

MHP’de bu yaşananlar hiçte Ülkücülüğe ve Türk Milliyetçiliğine yakışmayan hareketlerdir. Mahkemenin vermiş olduğu bu kararla yeni bir bölünme ortaya çıkarsa, MHP’ye de yazık olur, ayrılan arkadaşlarımıza da. Yeni Bir Parti kurulması demek, MHP’nin oylarının yarı yarıya eksilmesi demektir. Her iki tarafa da yazık olur. MHP içindeki bu kavgaya bir son verip, MHP içinde kalınmalı ve iktidar mücadelesi verilmelidir”

Mehmet Yılmaz: MHP Bilecik Eski İl Başkanı

mehmet-yilmaz.jpg

 “Mahkemenin vermiş olduğu bugünkü karardan sonra beklemedeyiz. Neler olacağını bekleyip göreceğiz”

Mesut Tekin: MHP Bilecik Eski İl Başkanı;

mesut-tekin.jpg

“Bilindiği gibi birçok arkadaşımız kendini muhalif olarak tanımlıyor. Genel merkez politikalarını eleştiriyor. Bu durum referandum oylamasında çok netleşti. MHP genel merkezi evet derken birçok arkadaşımız hayır dedi ve o yönde oy kullandı. Bu oyların tekrar MHP ye dönüşünü zor görüyorum. Muhalif liderler herhalde mahkemenin bu kararını ön görmüş ve yedek bir plan hazırlamışlardır. İçlerinden birinin siyasi liderliği altında devam edeceklerdir. Yani partileşme sürecinin başlayacağı değerlendirilebilir. İzleyip göreceğiz”

Ahmet Gürses: MHP Bilecik Eski İl Başkanı;

ahmet-gurses.jpg

“Yerin ve Göğün mutlak sahibi Yüce Allah bize diyor ki; “Sizin Hayır zannettiklerinizde Şer, Şer zannettiklerinizde Hayır olabilir. Bunu siz bilemezsiniz” Hal böyle iken bizim bir şey söylememize, söylediklerimizle kalp kırmamıza, Kâbe yıkmamıza gerek yoktur. Görelim Mevla neyler, Neylerse Güzel eyler. Kimse simgesi Bozkurt olan hareketin dağlar içinde kıstırılıp hapsedileceğini zannetmesin. Bozkurtlar demirden dağların nasıl eritileceğini ve bir yol açılacağını tecrübeleri ile gayet iyi bilirler”.

Ender Metin: MHP Pazaryeri eski ilçe başkanı;

ender-metin.jpg

“Ben MHP’li doğdum, MHP’li öleceğim. Bugün bunlar olsa da, beni görevden almış olsalar da ben MHP’liyim.  MHP benim için her şeyden, evimden bile önce gelir. Yarın ben bir başka partiden Belediye Başkan adayı bile olsam, gider oyumu yine MHP’ye veririm. Bir zaman gelir bu işler düzelir, bugün gideler yarın yine MHP’ye dönerler. Yalnız şu gerçek var ki MHP çok oy kaybeder”

Orhan Dinç: MHP Osmaneli eski ilçe başkanı;

img_6301.jpg

“Ben başından beri değişimden yanaydım. “Bugünkü mahkeme kararı ile MHP benim için bitmiştir. Ben MHP’den istifa eder, Muhalif Hareketin başlatacağı harekette yer alırım. Ben, Meral Akşener Başkanlığında kurulacak bir siyasi hareketin, tüm Ülkücüleri ve Türk Milliyetçilerini toplayacağına, toparlayacağına inanıyorum. MHP’den bu saatten sonra bir şey olmaz”

Ali İslah: MHP Söğüt Eski İlçe Başkanı;

ali-islah.jpg

“Bu karar ile MHP’ye yazık edilmiştir. Bundan sonra ne yapacağımıza parti içerisinde yıllarca birlikte hareket etmiş olduğumuz, Ülkücü ve Türk Milliyetçisi arkadaşlarımla birlikte istişare ederek karar vereceğiz. Arkadaşlarımızın çoğunluğu ne derse bizler de o karara uyacağız”

Sami Akoğlan: MHP Bilecik Eski Belediye Başkan Adayı.

sami-akoglan.jpg

“Ben başından beri değişimden yanayım. Parti içerisindeki değişim hareketi ile birlikte hareket edeceğim. Yeni bir parti kurulursa orada yerimi alırım”

Ahmet Nimet: MHP Osmaneli Eski İlçe Başkanı;

2294-001.jpg

“MHP’yi bu duruma getirenler, mahkeme kapılarına düşürenler bu partiden çekip gitsinler. Bizler neden gidecekmişiz. MHP Bizim partimiz, davamızın temsil edildiği yapı. Mahkeme kararının neticesini bekleyip göreceğiz. İnşallah hayırlı sonuçlara vesile olur”

Bu haber toplam 3304 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.