"TARIMSAL KOOPERATİFLEŞMEYE GİDİLSİN"

"TARIMSAL KOOPERATİFLEŞMEYE GİDİLSİN"

Yeniden Refah Partisi Osmaneli İlçe Başkanı Vahit Uğurlu, Osmaneli’nin bir tarım kenti olduğunu ve çiftçilerimizin daha çok kazanmaları için Kooperatif kurulmasını önerdi.

A+A-

Yeniden Refah Partisi Osmaneli İlçe Başkanı Vahit Uğurlu, Osmaneli’nin bir tarım kenti olduğunu ve çiftçilerimizin daha çok kazanmaları için Kooperatif kurulmasını önerdi. İlçe Başkanı Uğurlu gazetemize yaptığı açıklmamada; 
“Değerli Osmaneli'li kıymetli çiftçi büyüklerimiz ve kardeşlerimiz. Sizler bizim gözbebeğimizsiniz. Sizlerin maddi olarak kaybetmesi Türkiye'nin kaybetmesi demektir. Sizlerin kazanması ise Türkiye'nin kazanması demektir. Bundan dolayı sizlerin kazanması ve birlik beraberlik içinde olmanız yönünde çözüm olarak Osmaneli’de tarımsal kooperatifleşme kurulmasını öneriyorum. Çünkü Kooperatifçilik ile bir ata sözümüzünde dediği gibi Birlikten kuvvet doğar. Tarım sektöründe uğraşan hemşerilerimizin tek tek altından kalkamayacakları işleri gerçekleştiren sağlam bir dayanışma olacaktır diye düşünüyorum. Gelir dağılımından zarar görenlerin, bu zararlarını etkisiz hale getirmede gelir dağıtımında dengeyi oluşturacaktır. Maddi ve manevi ihtiyaçların en az gider ve maliyetle ortakların ayağında giderilmesi mümkün olur ve ürünlerin gerçek değeri ortaya çıkar. Kooperatif kendi çıkarlarını hesaba katmadan başkaları lehine karşılıklı olarak çaba harcayacaktır. Kooperatifleşme olursa israf önlenir, maliyet düşer, üretim artar ve verimlilik yükselir. Pazarda fiyatların aşırı derecede yükselmesine kurulacak kooperatifler engel olacağından bu nedenle tüketicinin korunmasınada yardımcı olacaktır. İstihdam sağlanmasında da kooperatif iyi bir rol oynayacak ve işsizliğe karşıda çare olacaktır. Kıymetli çifçilerimiz Kooperatifleşme konusuna samimiyetle eğiliyor ve sizlere çok önem veriyoruz ve heyecan duyuyoruz. Bundan dolayı Osmaneli'de sizler için böyle bir birlikteliğe ihtiyaç vardır. Değerli çiftçilerimizin bu kooparatifi kuracaklarını ümit ediyorum. Ayrıca olumlu bir durum olursa ileriki zamanlarda kooperatileşme ile ilgili imza kampanyasıda başlatabiliriz” dedi. 
 


Bu haber toplam 3573 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.