"İtiraf edelim ki sınıfta kaldık"

"İtiraf edelim ki sınıfta kaldık"

Osmaneli Deva Partisi İlçe Başkanı Mehmet Pesen, Kahramanmaraş'ta gerçekleşen deprem ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı.

A+A-

Osmaneli Deva Partisi İlçe Başkanı Mehmet Pesen, Kahramanmaraş'ta gerçekleşen deprem ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı. 
Açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "İtiraf edelim ki sınıfta kaldık. 6 şubat 2023 saat 04.17 de kahraman maraş merkezli 7.7 ve akabinde 7.6 Şiddetli depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza allahtan rahmet,yıkıntı altında kalanlara sabır,yıkılan kentlerde kalanlara metanet diliyorum.
An itibariyle merkezi yerleşim yerlerinden gelen 3 günlük görüntülerde bile içler acısı durumdayız.Halen ulaşılamamış kasaba veKöylerimiz olması da işidaha vahim hale getirmektedir. Deprem çok geniş bir coğrafyada 10 ili kapsayacak büyüklükte gerçekleşti.

İtiraf edelim ki “gafil avlandık”.avrupada bir çok ülkenin yüzölçümünden daha büyük bir alan. Fakat hazırlıklarımız yetersiz imiş. “Deprem bir imtihandır. Lakin dini bir imtihan değil Mühendislik imtihanıdır.”  Sözü ne kadar realist bir yaklaşım. Yıl olmuş 2023 Halk eğitim merkezlerince ve özel kurslar vasıtasıyla verilen iş Makinesi kullanıcı belgesinin kimlerde mevcut olduğunu kaymakamlık tarafından belediye anonslarıyla aranan aşçılık belgesi bulunan şahısların bilgilerine acil ihtiyaç duyuyoruz. Biz devlet olarak bunları bulunduran şahısların bilgisine iletişim adreslerine telefonlarına sahip değilken; karşılaştığımız olağan üstü durumlarda Japonyadan ülkemize 07.02.2023 06.30 da İstanbula oradan da Adanaya geçen 18 Kişilik kurtarma ekiplerine muhtaç kalmamız normaldir. 30.saatten sonra yaşam riskinin arttığı deprem bölgesinde, her yerde olduğu gibi sınıfta kalmamız normaldir.
İmar affı, inşaat teknik takipleri,yapı denetim firmaları,18.mart 2018 tarihinde yayınlanan  ama 1/1/2019 da yürürlüğe giren “türkiye bina deprem Yönetmeliği”,gibi bir  sürü çalışma konularını bir kenara bırakalım. Asıl çalışmamız gereken ders konuları AFET ACİL DURUM EYLEM PLANLAMASI ,AKUT EKİPLERİNİN KOORDİNASYONU, YARDIM VE DESTEK EKİPLERİNİN KOORDİNASYONU, gibi konularda çalışmış olduğumuz ders konuları bize yetersizliğimizi bu soğuk havada sert bir şamar olarak yüzümüze çarptı.
Devlet olarak neler yapmalıydık;  bence asıl eksiğimiz koordine olamamamız. Değilse bu ülkede her konuda her durumda göreve hazır 85 milyonu iyi  kullanabilmek.illaki bizim dediğimiz olsun vasatıyla olayı halen siyasi malzeme olarak kullanmaya çalışmak yerine sabah saatlerinde uyanık olan valilerden alınan bilgiler neticesinde 30 saat sonra olağanüstü hal ilanetmek yerine sabah saat 10 gibi yani olaydan 6 saat sonra ilan edilmeliydi. Bekara karı boşamak kolaydır anlayışıyla hareket etmiyoruz.Siyasi Mülahazalarla konuşmuyoruz.Bu bize ders olur inşallah. 9 şubat 2023 tarihinde kaymakamlıkça “destek personeli(aşçı sertifikalı Personel)arayışları bile bizim bu konuya ne kadar hazırlıklı olduğumuzun göstergesidir. Gafil avlandık hazırlıklarımız yetersizmiş.
 Fakat milletimiz bu badireninden üstesinden gelecek ferasete sahiptir. Rabbim bu Afette rahmete kavuşan 16 bini aşkın vatandaşımıza rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun".
 


Bu haber toplam 9666 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum