“İNŞALLAH BU SENE ZARAR ETMEZLER”

“İNŞALLAH BU SENE ZARAR ETMEZLER”

Başkan Vahit Uğurlu, geçtiğimiz yıllarda Karpuz üreticilerinin çektikleri sıkıntıları bu yıl yaşamamaları konusunda yetkililerin duyarlı olmalarını istedi. 

A+A-

Osmaneli çiftçisinin en önemli gelir kaynaklarından ve biri olan Karpuz kırım zamanının geldiğini belirten Osmaneli Yenidee Refah Partisi (YRP) İlçe Başkanı Vahit Uğurlu, geçtiğimiz yıllarda Karpuz üreticilerinin çektikleri sıkıntıları bu yıl yaşamamaları konusunda yetkililerin duyarlı olmalarını istedi. 
YRP Osmaneli İlçe Başkanı Vahit Uğurlu gazetemize yaptığı açıklamada; “Osmanelili çiftçilerimizin en önemli zamanına gelmiş bulunuyoruz. Osmaneli’de yüzyıllardır en önemli yere sahip olan Karpuz’un kırım vaktine yaklaşıyoruz. Karpuz Kırım sezonuna günler kala, çiftçilerimizin gözlerindeki umudu, aynı zamanda endişeyi de görmekteyiz. Ekiminden hasadına kadar olan zaman içerisinde, harcadığı emeği, harcadığı parayı, tarlasına döktüğü alın terini alıp alamayacağını bilmeyen Karpuz üreticilerimize destek vermek, her yetkilinin boynunun borcudur. Geçtiğimiz Karpuz sezonlarında üreticilerimizin hüsrana uğradıklarını hepimiz çok iyi bilmekteyiz. Karpuz hasad mevsiminde Osmaneli’ye gelen bazı aracıların fiyatlar konusunda taviz vermemeleri, çiftçilerimizi zor durumlara düşürmektedir. Geçmişte yaşanan bu sıkıntıların bundan sonra yaşanmaması için, geçtiğimiz haftalarda “Osmaneli’de Kooperetifleşme” konusunda fikrimizi beyan etmiştik. Yeniden Refah Partisi olarak, hem yetkililerimizin, hem de çiftçilerimizin Kooperatifleşme konusunda adım atmaları gerektiğini bir kez daha yinelemek istiyoruz. Çiftçilerimizin alın terlerinin toprakta kalmaması, hak ettikleri ücretler ile karpuzlarını satabilmeleri için, Kooperatifleşme konusunun önemine bir kez daha değinmek istedik. Yakın bir zamanda başlayacak olan Karpuz hasadının Osmanelili çiftçilerimize hayırlı olmasını, kazançlarının bol ve bereketli olmasını diliyoruz. Osmaneli ilçemize hal binasını kazandıran Belediye Başkanı Sayın Münür Şahin’e bu konuda teşekkürlerimizi sunarken, Karpuz konusunda çiftçilerimize her türlü yardımı yapmasını ve onların yanında olmasını da istirham ediyoruz” dedi. 


Bu haber toplam 4838 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.