İFTAR YEMEĞİ PROTESTO MU EDİLDİ?

İFTAR YEMEĞİ PROTESTO MU EDİLDİ?

Ak Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık’ın vermiş olduğu iftar yemeği, yer seçimi nedeniyle hüsranla sona erdi. Bilecik’te “Kaçak Konak”...

A+A-

Ak Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık’ın vermiş olduğu iftar yemeği, yer seçimi nedeniyle hüsranla sona erdi.

Bilecik’te “Kaçak Konak” olarak adlandırılan, kanunların kişilere uydurularak ruhsatı alınan, Bilecik yerel basınında birçok kez yer alan “Kaçak Konak’ın” durumunu bile bile il başkanının burada iftar yemeği vermesi, Ak Partililerin yemeğe, protesto edercesine gitmemesine neden oldu. Bilecik’te Ak Partinin geçmiş ve mevcut Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve tüm parti ileri gelenleri İl Başkanının yemeğine rağbet göstermedi. Mehmet Ergün’ün kanunları hiçe sayarak, mevzuat dışı yapmış olduğu “Kaçak Konak’ta” verilen iftar yemeği, Ak Partinin genç il başkanı Fikret Karabıyık adına hüsranla sonuçlanmasına yol açtı. Birliğe, beraberliğe ve bütünleştirmeye vesile olması gereken iftar yemeği, Ak Parti içerisinde ayrışmaya neden oldu.

Milletvekilleri iftara katılmadı

Ak Parti’nin eski ve yeni yöneticilerinin davet edildiği yemeğe, Bilecik’te 3 dönem milletvekilliği yapan ve davetlilerin başında gelen Dr. Fahrettin Poyraz “Kaçak Konak” da ki davete gelmediği gibi, mevcut milletvekili Halil Eldemir’de iftara katılmadı.

Pazaryeri Belediye Başkanı Haricinde Gelen Olmadı

İftar programına katılmayışı en çok dikkat çeken ise Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı olurken, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Osmaneli Belediye Başkanı Münir Şahin, Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna da  iftar programına katılmadılar. Ak Parti’de bir dönem belediye başkanlığı yapan, Osman Güneş, İsmail Canbaz, Yusuf Fidan, Rakin  Çakır ve Mehmet Isıkan da iftara katılmadılar. Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın iftara katıldı. 

Teşkilatlar İl Başkanı Fikret Karabıyık’ı Protesto mu etti?

Fikret Karabıyık’ın “Kaçak Konak”ta iftar programı düzenlemesi ne bir tepki de Bilecik’te en uzun süre İl Başkanlığı yapan Ramazan Kurtulmuş’tan geldiği tahmin ediliyor. Kurtulmuş iftara katılmadı. Önceki dönemlerde il başkanlığı görevinde bulunan çoğu isim de iftara katılmadı.

Merkez İlçe Başkanı Serkan Yıldırım’ın da aynı şekilde Mehmet Ergün’e ait halk arasında “Kaçak Konak” olarak bilinen mekânda Fikret Karabıyık’ın iftar programı düzenlediği için, iftara katılmadığı tahmin edilirken mevcut ilçe teşkilatlarının ve eski ilçe teşkilatlarının çoğu iftara katılmadı.

Ak Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık’ın iftar yemeği verdiği mekân, Eski Vali Konağının yerine yapılan konak. Mehmet Ergün’ün Bilecik İl Özel İdaresinden ihaleyle, 300 metrekare 2 kat olacak şekilde yapmak şartıyla aldığı, fakat projeye ve kanunlara uymayarak ruhsatına uygunsuz bir şekilde yaptığı ve bu nedenle de adı Bilecik’te “kaçak konak” a çıkan bir yer olmasıyla tanınıp bilinen bir restoran.

Başta Bilecik İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant’ın Mehmet Ergün ile olan ikili ilişkilerinin neticesinde kanunsuzluklara göz yumduğu, Bilecik Belediyesi’nin yıllarca kaçak olarak çalıştırılan mekâna müdahale etmemesi vatandaşların tepkisine neden olmuştu.

Kanunların arkası dolandırılarak ruhsatlandırıldığı ifade edilse de bu durum Bilecik Kamuoyunun vicdanında yer bulmadı. Halis Nalbant’ın ihale şartnamesine göre inşaatı kontrol etmeyişi, zamanında vazifesini yapmaması, Ak Partiyi de zor durumlara soktuğu konuşuluyor.

“Siz kanunlara uymuyorsanız, kanunlar size uydurulur” nüktesiyle verdiğimiz haberlerin ardından ruhsatlandırıldığı söylenen mekânda Ak Parti’nin iftar vermesi, partisini de böldü. Vatandaşların sesine kulak veren, hassasiyetlerini gözeten AK Partililer 'Kaçak Konak'taki iftar programına katılmadı.

Bu haber toplam 2367 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.