HAL BİNASI 2 AY İÇİNDE BAŞLIYOR

HAL BİNASI 2 AY İÇİNDE BAŞLIYOR

Geçtiğimiz yıl proje çalışması olarak başlayan ve izinleri alınan Osmaneli Belediyesi Sebze ve Meyve Toptancı halinin yapımına 2 ay içerisinde başlanacak....

A+A-

Geçtiğimiz yıl proje çalışması olarak başlayan ve izinleri alınan Osmaneli Belediyesi Sebze ve Meyve Toptancı halinin yapımına 2 ay içerisinde başlanacak. Osmaneli çiftçisinin üretmiş olduğu sebze ve meyvesinin pazarlanmasının daha kolay olacağını, parasını daha rahat tahsil edeceğini söyleyen Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, çevre illerdeki hal binalarını da incelediklerini ve karar verdiklerini söyledi. 2 Ay içerisinde hal binasına başlanacağını söyleyen Başkan Münür Şahin, “İzinlerini 2016 yılında aldığımız Osmaneli Belediyesi sebze ve meyve Toptancı Hali için çevremizdeki halleri inceleyerek ilçemize en uygun modeli belirledik ve projemizi hazırladık.

İlçemiz ve civar ilçeler için tarımda en büyük sorun üretilen tarım ürünlerinin pazarlama sorunuydu. Her tarım üreticisinin ürettiği malları değerinde, parasını zamanında tahsil edecek sürede, zamanında alıcıya iletmesi çoğu kez mümkün olmuyordu.

Hisarcık Beşevler Köyümüzde Belediyemizce Sebze ve meyve zamanında alıcıya iletmesi çoğu kez mümkün olmuyordu. Paketleme ve ambalajlama tesisini BEBKA desteklerinden faydalanmak suretiyle yapılmıştı.

İlçemizde yeni yönetmeliklere göre tamamlayıp hizmete açtığımız Osmaneli Belediyesi Mezbaha tesisleri ile ilçemizde hayvancılıkta büyük gelişim sağlandı. Bu gelişmeyi özellikle et Restaurantları izledi ve Osmaneli den Köfteci Yusuf Tesislerine gidişi azalttı.

İki ay içinde başlayacağımız Osmaneli Belediyesi sebze ve Meyve Toptancı Hali tarımda bölgemize büyük katkı sağlayacak. Çiftçimiz malını çok daha rahat ve güvence içinde pazarlayabilecek. Osmaneli de tarımda "ürün çeşitliliğini ve pazar olanaklarını arttırmak" hedefimize uygun yatırımları ve destekleri çiftçimize sağlıyoruz” dedi. 

Bu haber toplam 2443 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.