EVET DİYENE DE HAYIR DİYENE DE SAYGILIYIZ

EVET DİYENE DE HAYIR DİYENE DE SAYGILIYIZ

‘Ama ben çok net söylüyorum, tersi ise belediye meclis üyeleriçıksınlar anlatsınlar, Osmaneli MHP belediye meclis üyelerinin benhiç bir tanesinin "Evet" dediğine inanmıyorum. Evet demediler.’

A+A-

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi Anayasa değişikliği 16 Nisan 2017 azar günü yapıldı. Anayasa değişikliği referandumu ile ilgili olarak Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ile bir röportaj gerçekleştirdik. Hem referandum sonuçları ile ilgili olarak, hem de Osmaneli'de yapılacak olan yatırımlar ile ilgili olarak sorularımıza cevaplar veren Başkan Şahin, "Referandumda "Evet" diyenlere de "Hayır" diyenlere de sonsuz saygı duyuyoruz. Referandum geride kalmıştır, hepimiz bu ülkenin eşit vatandaşlarıyız" dedi.

Mehmet Erdem; Başkanım bir Anayasa değişikliği referandumu yapıldı. Gerçi bu bir seçim değildi, Belediye Başkanı, Milletvekili veya Muhtar seçilmedi. Fakat Referandumda Ak Parti yönünden oy olarak beklentiler biraz daha fazlaydı. Osmaneli açısından geçmişle kıyaslarsak referandumda alınan oyu nasıl buldunuz?

B.B Münür Şahin; Öncelikle gazetenize teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ülkemize hayırlı olsun. Biraz önce de bahsettiniz Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi için iki parti anlaşmış ve meclisten geçirdikten sonra halk oylamasına gidildi. Türkiye geneline baktığımızda da 51.4 oranında kabul edildi. Şu anda artık Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyoruz. İnşallah tüm beklentilerde bu sonuçla birlikte gerçekleşir. Osmaneli anlamından baktığımızda da biraz önce açıkladığınız gibi bu bir belediye başkanlığı, bir milletvekilinin seçildiği bir seçim değil. Cumhuriyet döneminden bugüne kadar gelen bir sistemimiz var. Cumhurbaşkanlığı ayrı, başbakanlık ayrı. Şimdi her ikisini de birleştiren değişikliğin yapıldığı bir konuydu. Tabi bu süreçte Anayasa değişikliği maddeleri anlatıldı. Herkes kendine göre Hayırcılar ayrı anlattı, evet diyenler ayrı anlattı. Millerimiz anladığı kadarıyla seçime ve böyle bir sonuç çıktı. Artık bundan sonrası için oranları tartışmak çok doğru değil. Tabi ki beklentiler daha yüksekti ve öyle düşünülüyordu ama, halkımızın tercihi böyle oldu, bu anlamda ben referandum sonuçları ve oranları üzerinde çok fazla durmak istemiyorum. Bundan sonrası için çok şey beklediğimiz Cumhurbaşkanlığı sisteminin ek maddeleri ile birlikten yürürlüğe girerek 2019 dan itibaren uygulamaya geçmesidir. Bu anlamda hayırlı olmasını diliyorum.

Mehmet Erdem: Başkanım biz yine de birazcık referandum sonuçlarına girelim. Ben eski seçimlerin sonuçlarını çıkardım. 30 Mart 2014 seçimlerinde Ak Parti Osmaneli'de 39.3 oranında 3643 oy, 7 Haziran 2015 seçimlerinde Ak Parti Osmaneli'de yüzde 44.21 oranında 6124 oy, 1 Kasım seçimlerinde ise biraz daha oylar artmış ve 9411 oy alınmış. Ben 8 aydır Osmaneli'deyim ve Belediye meclis toplantılarına da giriyorum. Belediye meclisinde zaman zaman bir MHP CHP birlikteliği oluyor. Bir de MHP'nin tabanı ile genel merkezinin ayrı düştüğü bir yer var. Burada Belediye meclisindeki MHP CHP birlikteliği tabana da mı yansıdı? MHP tabanından pek "Evet" oyu gelmedi mi?

B.B. Münür Şahin; Şimdi onu çok açıklamak istemiyordum ama siz matematiksel olarak çok iyi anlattınız. Size çok net olarak şunu söyleyeyim, Belediye Meclis toplantılarında CHP ve MHP genelde birlikte hareket ediyor. Br tabi o anlamda da onların tercihi onlara da bir şey diyemeyiz. Ama ben çok net söylüyorum, tersi ise belediye meclis üyeleri çıksınlar anlatsınlar, Osmaneli MHP belediye meclis üyelerinin ben hiç bir tanesinin "Evet" dediğine inanmıyorum. Evet demediler. Osmaneli geneline baktığımız zaman beklediğimiz gibi değil de kendi tabanlarına bunu inandıramadılar. Başka partilerin iç işlerine girmek de bize yakışmaz biz sadece saygı duyarız. Ama MHP bu seçimlerde Genel merkezlerinin dışında CHP ile birlikte hareket etti. Oyları matematiksel olarak toplarken Osmaneli'de MHP'yi bu oyların dışında tutmamız gerekiyor.

Mehmet Erdem; Başkanım yeni bir sistem geliyor, Allah hayırlısını versin, İnşallah Memleketimiz için, Milletimiz için iyi şeyler olur. Öyle ki yeni sistemde seçimler sisteme göre yapılacak ve iki partili bir sisteme geçilecek. Bu iki partili sistemde sağ ve sol olarak değerlendirirsek bir Ak Parti ve CHP ikinci tura kaldığında veya yerel seçimlerde bu partilere nasıl yansır. Taban geçişleri nasıl olur?

B.B. Münür Şahin; Tabi ilerisini düşündüğümüzde iktidar olmak için yüzde Elli Bir Oy almak gerekiyor. Baktığımız zamanda yüzde elli bir oy alabilmek için sadece kendi partinizin tabanına değil diğer partilerin tabanına göre çalışma yapmanız gerekiyor. Bu anlamda da baktığınızda bir birine yakın gördüğümüz partiler MHP ile Ak Parti daha Milliyetçi ve Muhafazakar. Öbür tarafta sol demeyelim Türkiye'de bunu herkesle tartışabilirim sol ne ortamda bizde onu farklı bir şekilde söylemeyelim ona isimlerini kendileri koysunlar. Tabi ki onlara da saygı duyuyoruz. Cumhuriyetçiler diyerek farklı bir şekilde değerlendirelim. Orda da yüzde elli bire gelmek için iktidar olmayı düşünüyorlarsa bundan sonrası için Sayın Kılıçdaroğlu'nun mücadelesi oydu, çünkü eskiden bir koalisyonda ortağı olma umudu varken şimdi o umut ortadan kalktı. Yani iktidar olmayı düşünüyorsa yüzde elli biri alabilecek bir gruba hitap etmesi gerekiyor. Sadece CHP'lilerden oy alması yetmiyor. Öyle bir aday çıkartacak ki MHP'yi de yanına alacak, gerekirse Ak Partiden bile oy almayı hedefleyecek bir çalışmaya girmesi gerekiyor. O anlamda da ben bundan sonra çok güçlü hükümetler çıkacağına inanıyorum. Zaten bizim liderimiz tartışılmaz. Sayın Recep Tayyip Erdoğan Dünyada kabul edilen bir liderdir. Dolayısıyla bundan sonraki liderlerin de halkı arkasından sürükleyebilecek, kitleleri etkileyebilecek durumda olması lazımdır. 2002 yılından bugüne baktığımızda son referandumları da koyduğumuzda bütün seçimleri alan bir liderden bahsediyoruz. Diğer tarafta da bütün seçimleri kaybetmiş olan liderlerden bahsediyoruz. Artık onların da kendilerini yenilemeleri gerekiyor. Ama sonrası için düşündüğümüzde Ak Parti ile MHP'nin tabanı biraz daha kendine yakın olması gerekiyor ama Osmaneli ölçeğine de baktığımız zaman bunun referandumda sağlanamamış gibi görünüyor. Bunun Yenipazar örneği var, MHP'li Belediye başkanı arkadaşımız çıktı gurubumla beraber, meclis üyesi arkadaşlarımla beraber Evet oyu vereceğim dedi çok da güzel bir oran yakaladılar. Yenipazar'da MHP Ak Parti ile birlikte liderlerinin peşinden gittiler, Osmaneli'de bu gerçekleşmedi. Biraz önce sizin irdelemenizle beraber 2014 de alınan Üç Bine yakın oyun referandumda Altı yüzlere falan düştüğünü söyleyebiliriz ama biz burada biraz daha iyileşme yapmış gibi gözüküyoruz.

Mehmet Erdem; 2014 Seçimlerinde 3643 oyunuz varmıştı belediyede, MHP'nin gelmediğini düşünürsek nerden baksanız dokuz yüz'e yakın bir artış sağlamış oluyorsunuz. Bu referandumdaki oy Dört bin beş yüz doksan altı yani Ak Partinin oylarında merkezde artış gözüküyor.

B.B. Münür Şahin; Yaklaşık Bin oy artırmış oluyoruz.

Mehmet Erdem: şimdi artık iş zamanı çalışma zamanı. Milletimizin de bundan yani referandum sürecinden sıyrılması gerekiyor. Sizi yakalamışken biraz da iş konuşalım. Bize en çok gelen sorulardan bir tanesi, devamlı yazdığımız için hemşerilerimizin en çok merak ettiği konuların başında Üniversitenin önünden başlayıp Osmaneli çıkışına kadar ki 4 buçuk kilometrelik yol ne zaman başlayacak?


B.B. Münür Şahin; Şimdi şöyle başlayayım, en son ki İl Koordinasyon toplantısında da bu konu görüşüldü.  Orada bize 16 Nisan olarak ifade edilmişti. Çift yol ihale edildi, alan firma belli. Buradan yerini de tuttu başlayacak. Bizim öğrendiğimiz en son durum, bir kaç yerde ufak işleri varmış, onları bitirdikten sonra burada şantiyelerini kurup işe başlayacaklar. 2017 yılı içerisinde de bu yolu bitirecekler. Ben mahalli seçimlere girerken de bu yolun çok iyi bir noktaya gelmesi gerektiğini ifade etmiştim. Yaklaşık 13 Milyon Sekiz yüz bin lira, buna yaklaşık yüzde on da artış koyduğunuzda yaklaşık 15 Milyon liralık bir yatırımdır. Belki başlama sürecinde bir aksama olmuş olabilir ama İnşallah çok daha hızlı bir şekilde gelirler ve bitirirler. Buradan da Karayolları bölge müdürümüze bir kez daha seslenmiş olalım biz kendini çok seviyoruz, Nisan ayı sonuna kadar başlanacağını sözünü vermişti. 

Mehmet Erdem: Başkanım TOKİ ne zaman başlıyor?
B.B. Münür Şahin; Biliyorsunuz şu anda Toki'nin inşaatı başladı. Satışlarına da başladık. Tabi fiyatlar, halkımız düşük olacak diye bekliyordu belli bir seviyede pahalı oldu ama, Osmaneli'nin en kıymetli yerinde. Biz TOKİ konutlarını mevcut Toki alanına yapmış olsaydık fiyatlar çok daha makul seviyede olmuş olacaktı. Ama o zamanda şunu düşünün oraya gidip gelmenin bir maliyeti olacaktı, yine aynı fiyatlara gelecekti. Vatandaşlarımız şundan eşin olsunlar Osmaneli'nin en sağlam binası olacaktır. Osmaneli'nin en güzel binası yapılıyor, biz biraz da turizme açılıyoruz şöyle düşünüyoruz, Osmaneli'ye eski evleri görmeye gelenler önce Toki evlerini görecekler çünkü Osmaneli ve Selçuklu mimarisinde yapılıyor. Toki Başladı.
 

Mehmet Erdem: Sizin çok değer verdiğiniz, üzerinde en çok durduğunuz içmeler de bir trafo işi kaldı her halde. O ne zaman bitecek. 
B.B. Münür Şahin:  Bakın şöyle söyleyeyim Başbakanımız Bilecik'i ziyaret ettiğinde konuşmasının bir kısmını dinledik ve sonra arka tarafa geçtik. Orada Enerji Baklanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez bey vardı. Kendisine de bizzat söyledim, bu trafo işi artık bir yılan hikayesine döndü diye. Bizde sonuçta bir trafodan ötürü aylardır bekliyoruz. Hattın alımında ufak bir problem var onun çözülmesi konusunu da söyledim. Tabi biz çözüm odaklıyız, burada ufak tefek Tedaş'ın içerisinde de çözülecek konulara yardımcı olmak istiyoruz. On gün içerisinde bu trafo ve hat işi çözülecek, bu Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez beyin sözüdür. Trafo on gün içerisinde konursa bizde Mayıs ayı sonuna kadar oradaki işlerimizi bitirir, içmeleri hizmete açmış oluruz. Şu haliyle bile içmeler hafta sonu çok doluydu. Demek ki insanlarımızın çok itibar edecekleri bir yer olacaktır. 


Mehmet Erdem: Osmaneli Haber Gazetemizin çok değerli okuyucuları. Başkanımızla referandumu değerlendirdik, hizmetleri konuştuk, İnşallah bundan sonra hizmete yönelip, referandumu geride bırakmamız gerekiyor. Osmaneli ilçemizde de çok sakin ve güzel bir referandum süreci geçirildi. Son söyleyecekleriniz nedir başkanım?

B.B. Münür Şahin: Şunu çok içtenlikle söylüyorum EVET oyu kullananda HAYIR oyu kullanan da bizim vatandaşımızdır. buna  dışarıdaki terör örgütlerini dahil etmiyoruz, onları zaten bu için içerisinde taraf olarakta görmüyoruz. EVET ve HAYIR diyenlerin hepsi bizim vatandaşımızdır. Biz bundan sonrası için yine hizmet götürürken herkese eşit hizmet götürmeye gayret edeceğiz ama şunu da söyleyeyim belediye başkanlığına geldiğimizden bu yana Osmaneli'de 100 milyon TL'ye yakın yatırım gerçekleştiriyoruz. Burada kamu yatırımlarının da önünü açıyoruz Osmaneli'nin siz de yakından takip ediyorsunuz. Arsa temin ediyoruz, bakanlıklarda takip ediyoruz. Eski adı ile Osmaneli Çok Programlı Lise şimdiki adıyla Anadolu  Meslek Teknik Lisesi'nin temeli attık. Diğer yandan imam hatip bitmek üzere, Kız Öğrenci Yurdu ihale edildi, Balaban İlköğretim Okulu ihale edilme aşamasında, Toplum Sağlığı Merkezi başlayacak, Emniyet Binası bitmek üzere, Jandarma ihale edildi başlıyor. Yollarımızı yapıyoruz,salonlar var hepsini üst üste koyduğumuz zaman bugün Osmaneli'ye gerçekten yapılan yatırımların toplamı 10 milyon lirayı geçmiştir. Bu da ilçemiz için çok önemli bir olay. İnşallah hedeflerimizi özellikle sanayi alanında bundan sonra yoğunlaşıyoruz. Sanayi de alt yapıyı büyük bir oranda bitirdik yaşam kalitesini arttırıcı önlemleri aldık. Bugünkü gazeteniz içinde teşekkür ediyorum. Eski evleri koymuşsunuz. Böyle olayların ortaya konmasından da mutluğuz. Zaman zaman bunların gündeme gelerek tabii bunlarla ilgili girişimlerimiz anlamında halkımızın tepkilerini de değerlendirmiş ve yukarı gittiğimiz zaman daha farklı bir şekilde bunlara yardım istiyoruz. Çarşı konusunda şunu söyleyeyim 2017'nin altıncı ayından itibaren daha da hızlanacak iyileştirme projemiz var. Fotoğrafını çektiğiniz yer ile ilgi olarak kardeşimize tekrar sesleniyoruz. Kamulaştırma hakkımızı kullanmak istemiyoruz hoş bir olay olmuyor. Artık ona bir aylık süre veriyoruz bizimle uzlaşır bir yolla yoksa kamulaştıracağız. Osmaneli'ye yakışmıyor, turistleri getirdiğimizde o kötü bir durum oluyor. İnşallah turizm de hedeflerimizi hep birlikte ulaşacağız. 
Ben bu arada meclis üyeleri derken şunu da söyleyeyim onlar anlamında da EVET ve HAYIR bitmiştir. Biz kardeşçe birlik ve beraberlik içerisinde tüm meclis üyelerimizle Osmaneli hedeflerine beraber gideceğiz tabii Evet diyeceklerimiz icraatlarımız da olacaktır Hayır diyecekleri de olacaktır biz hepsine saygılıyız.
 

Mehmet Erdem : Demokrasi var başkan.
 

B.B. Münür Şahin: Demokrasi var. Kızmak yok. Ben şunu diyorum, vay işte şunu alamadık vs yok. Halkın tercihi, halk bir gün bizi de tercih etmeyebilir. Biz buna da alınmayız önemli olan burada Osmaneli için bir şeyler yapabilmek, ülke için bir şeyler yapabilmektir. Halkta bunun bir terazisi vardır burada alınganlığa gerek yok. O zaman bu terazi istediğimiz gibi dengeye gelmiyorsa o zaman suçu kendimizde arayacağız, anlatamamışız diyeceğiz o anlamda halkımıza kızmıyoruz. EVET vereni de HAYIR vereni de seviyoruz.
 

Mehmet Erdem: Dediğiniz ya şehir içinde az anlatabilmişsiniz bu öz eleştiriyi herkesin yapması gerekir teşekkür ederiz sayın başkanım.
B.B. Münür Şahin: Biz teşekkür ederiz sağ olun.

 

Bu haber toplam 2336 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.