ATI ALAN HENÜZ ÜSKÜDAR’I GEÇEMEMİŞTİR

ATI ALAN HENÜZ ÜSKÜDAR’I GEÇEMEMİŞTİR

CHP OSMANELİ İLÇE BAŞKANI FAİK ÜSTÜN“ATI ALAN HENÜZ ÜSKÜDAR’I GEÇEMEMİŞTİR”

A+A-

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Anayasa değişikliği referandumu sonuçlanmasına rağmen, sonuçları üzerinde halen söylemler devam ediyor. Geçtiğimiz hafta referandum sonuçları ile ilgili olarak Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ile bir röportaj gerçekleştirmiştik. Bugün de CHP Osmaneli İlçe Başkanı Faik Üstün ile bir röportaj gerçekleştirdik. Kısıtlı bütçeler ile Hayır kampanyasını gerçekleştirdiklerini söyleyen ilçe başkanı Üstün, “Atı Alan Henüz Üsküdar’ı Geçmemiştir” dedi.

CHP İlçe Başkanı Faik Üstün İle Gerçekleştirdiğimiz röportajımız.

Mehmet Erdem; Sayın Başkan, Referandumda Osmaneli ilçesinde %53.4 Evet çıkarken, Bilecik genelinde Hayır oyları fazla çıktı. Osmaneli ilçesinde Evet oylarının fazla çıkmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

CHP İlçe Başkanı Faik Üstün; Osmaneli İlçe Belediye Başkanı Münür Şahin’in Osmaneli Halkı tarafından sevilmesi, aktif olarak evet kampanyasına katılması bu sonucu çıkarmıştır. Ayrıca köylerde yapılan çalışmalara Belediye Başkanı olarak ağırlık vermesi, köylerde yaşayan vatandaşlarımız üzerinde etkili olmuştur. Şunu da belirtmek isterim ki, sizin de bildiğiniz gibi muhalefette bulunan Gölpazarı Belediyesi tüm girişimlerine rağmen İŞKUR üzerinden belediye bünyesinde çalıştırılmak üzere eleman talep etmesine rağmen, talebine ancak 2017 yılında 10 kişi olarak cevap verilmiştir. Fakat Osmaneli Belediyesine ise iktidar partisi olması nedeniyle İŞKUR üzerinden bizim bildiğimiz seçim öncesinde 50 kişiden fazla elemanın işe alınması Evet kampanyasında işe alınanlar ve aileleri üzerinde etkili olmuştur diyebiliriz.

Mehmet Erdem; Evet oylarının Türkiye genelinde %51,2 çıkmasında, Evet cephesinin Hayır verecek olan vatandaşları Terör gurupları ile birlikte hareket ediyor iddialarında bulunması etkili olmuş mudur?

CHP İlçe Başkanı Faik Üstün; Kısmen etkili olmuştur. Ama Osmaneli olarak düşünecek olursak, ilçe merkezinde etkili olmamıştır. Fakat köylerde etkili olduğunu gördük. Köy ziyaretlerimizde Hayır verecek olanların Terörist olarak itham edildiğini, Evet verdikleri takdirde ise Şehitlerimizin kanının yerde kalmayacağı söylemleri ile karşılaştık.

Mehmet Erdem; CHP Genel Merkezinin, CHP İl teşkilatının ve Osmaneli İlçe Teşkilatının referandum kampanyasında yeterince çalışma yaptığına inanıyor musunuz?

CHP İlçe Başkanı Faik Üstün; Bizler kısıtlı bütçeler ile Hayır kampanyasını yürüttük. Fakat CHP Genel Merkezimizin Hayır kampanyasında çeşitli yasaklamalara maruz kaldığı herkes tarafından bilinmektedir.

Mehmet Erdem; Osmaneli ilçe merkezinde Hayır oyları Evet oylarını geçerken, köylerde Evet oyları fazla çıktı. CHP olarak köylerde yeterli çalışmayı yapamadınız mı?

CHP İlçe Başkanı Faik Üstün; İlçe merkezinde referandumun bir seçim olmadığı, Anayasa değişikliği olduğu çoğunluk tarafından bilinmekteydi. Fakat bazı köylerimizde bunun Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki bir seçimmiş gibi lanse ettirildiği köy ziyaretlerimizde bizlere söylenmişti. CHP Osmaneli ilçe başkanlığı olarak bizlere köy çalışmalarımızda Milletvekilimiz Sayın Yaşar Tüzün, Eski İl Başkanlarımızdan Çağatay Karaahmet ve Eski İl Yöneticilerimizden Erdoğan Tan destek verdiler ve yeterli çalışmayı yaptığımıza inanıyorum.

Mehmet Erdem; Türkiye genelinde Evet oyları ile Hayır oyları arasında çok bir fark yok. Yeni yönetim sisteminde CHP’nin bu farkı kapatıp Cumhurbaşkanlığını ve iktidarı alabileceğini düşünüyor musunuz?

CHP İlçe Başkanı Faik Üstün; YSK Evet yönünde referandumu sonuçlandırmış olduğunu açıklamış olsa da, CHP sonucun Hayır çıktığını ve sonuna kadar her türlü yasal haklarını kullanarak göstermiş olduğu girişimler ile mücadelesine devam edecektir. Maç henüz sonuçlanmamıştır. Atı alan Üsküdar’ı geçememiştir.

Mehmet Erdem; MHP Genel Merkezi Evet’çi cephede yer alırken, MHP Genel merkez muhalifleri ve tabanı, özellikle Ülkücülerin Hayır dedikleri belirtiliyor. Hayır, cephesinde yer alan MHP tabanı ile (Tabi MHP Genel Merkezinde bir değişiklik olmazsa) önümüzdeki yerel ve genel seçimlerde CHP ittifak yapabilir mi?

CHP İlçe Başkanı Faik Üstün; Genel Merkezimizin yapılacak ilk seçimlerde izleyeceği yolu zaman gösterecektir. Fakat yerel seçimlerde Osmaneli ilçemizde gerekli görüldüğü takdirde ittifak yapılabilir.

Mehmet Erdem; Sayın Başkan söyleşimize katıldığınız için çok teşekkür ediyoruz.

CHP İlçe Başkanı Faik Üstün; Ben de bu fırsatı bizlere sağladığı için Osmaneli Haber Gazetesine ve sizlere teşekkür ediyorum. 

img_5918.jpg

Bu haber toplam 3244 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.