AK PARTİ MHP İTTİFAKI

AK PARTİ MHP İTTİFAKI

BİLECİK İL GENEL MECLİSİNDE AK PARTİ MHP İTTİFAKI

A+A-

Anayasa Değişimi referandumu ile ilgili olarak Ankara’da başlayan Ak Parti – MHP yakınlaşması aşağılara da yansıyarak İl Genel Meclisinde de kendini gösterirken, MHP’li Orhan Uğur ve Mehmet Yılmaz’ın seçildikleri komisyonda kendilerine oy vermemeleri şaşkınlıkla karşılandı.

Bilecik İl Genel Meclisi Nisan Ayı toplantıları 3 Nisan 2017 Pazartesi günü başladı. Bilecik İl Genel Meclisinde MHP’li Söğüt üyesi Tevfik Özütürk’ün FETÖ davasından tutuklanması nedeniyle İl Genel Meclisinde dengeler değişmişti. Değişen Dengeler üzerinden yeniden yapılan hesaplarla Encümen ve Komisyon üyeliklerinin seçimleri yapıldı. Seçimlerde Ak Parti ve MHP Gruplarının gösterdikleri adaylar Encümen ve Komisyonlara seçilirken, MHP’li Osmaneli İl Genel Meclisi Üyesi Orhan Uğur ve Bilecik Merkez İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Yılmaz’ın çekimser kalmaları, CHP’li Meclis üyeleri ve Meclis Başkanı Oğuz Sertler ile birlikte hareket etmeleri, “Yine Neler Oluyor” dedirtti. MHP Grubu kararına uymayan MHP Osmaneli İl Genel Meclisi Üyesi Orhan Uğur ve MHP Bilecik İl Genel Meclisi ÜyesiMehmet Yılmaz sadece Sanayi ve Ticaret komisyonuna önerildiler. Sanayi ve Ticaret Komisyonu için yapılan oylamada önerilen isimlere 16 Evet, 4’de çekimser oy çıkması, bu komisyona seçilen MHP’li Orhan Uğur ve Mehmet Yılmaz’ın CHP’li üyeler ile birlikte kendilerine oy vermemesi şaşkınlıkla karşılandı.

Mecliste İl Encümen seçimine geçildi. Ak Parti adına söz alan Serkan Yıldırım İl Encümenine kendisini ve Ahmet Bulur’u teklif etti. MHP adına söz alan İsmail Zeki Uyanık’da kendisini önerdi.
3 üyenin seçileceği İl Encümenine MHP’li Orhan Uğur’da adaylığını açıkladı. CHP’den aday çıkmadı.
Ardından seçime geçildi. Serkan Yıldırım 16 Oy aldı. Serkan Yıldırım’a Oğuz Sertler ve CHP’li iki üye oy vermedi. Diğer üyelerin tüm oylarını aldı.
Ahmet Bulur ise CHP’li iki üye haricindeki tüm oyları alarak 17 oyla İl Encümenine seçildi.
MHP’li Zeki Uyanık ise 15 oy aldı. MHP’li Zeki Uyanık’a, yine MHP’li Orhan Uğur ve Mehmet Yılmaz ile CHP’li iki üye oy vermedi. Ak Partili ve diğer MHP’li üyelerin oyunu alan İsmail Zeki Uyanık 15 oyla İl Encümenine seçilmiş oldu.
Orhan Uğur ise kendisinin, Mehmet Yılmaz ve Oğuz Sertler’in toplam 3 oyunu alarak İl Encümenine seçilemedi.
10 Dakika ara verildi. Aranın ardından komisyon seçimleri yapılacak.
Ak Parti ile MHP genel merkezinde esen sıcak rüzgârlar Bilecik’te de hissedildi. İl Genel Meclisinde dengeler değişti. Ak Parti ve MHP’nin uzlaşması komisyon seçimlerinde sandığa yansıdı.
Aldıkları oy oranına göre komisyonlarda partiler sandalye sayısına sahip oluyor. Daha önce 7 üyeden oluşan Plan ve Bütçe komisyonu ile İmar ve Bayındırlık komisyonunda CHP’den 1, MHP’den 2, Ak Parti’den 4 üye yer alıyordu.
Ak Parti MHP uzlaşması ile Plan ve Bütçe komisyonu ile İmar ve Bayındırlık komisyonları 5 üyeye düşürüldü. Böylece CHP hiçbir komisyonda yer alamadı. Partisine ihanet eden Oğuz Sertler’de hiçbir komisyona giremedi.
İlk olarak 5’e düşürülen Plan ve Bütçe komisyonu için Ak Parti grubu Ertuğrul Torun, Hasan Hüseyin Çelik ve Ali Şenel’i önerdi. MHP grubu ise Osman Varolu ve Haluk Filizli’yi önerdi. Bu isimler açık oylama usulü ile oylandı. 15 kabul ve CHP’li 2 üye ile MHP’den Orhan Uğur ve Mehmet Yılmaz’ın çekimser oyları ile kabul edilmiş oldu.
Ardından yine 5’e düşürülen İmar ve Bayındırlık Komisyonunun üye seçimine geçildi. Ak Parti grubu Nizamettin Çam, Mahir Küçük ve Serkan Yıldırım’ı önerdi. MHP grubu ise İsmail Zeki Uyanık ile Ahmet Eren’i teklif etti. Açık oylama sonucunda bu isimler 14 oyla kabul edilirken 2 CHP’li üye, MHP’den Orhan Uğur, Mehmet Yılmaz ve Oğuz Sertler çekimser kaldı. 
Toplantıda söz alan Serkan Yıldırım “Sn. Valimiz Bilecik’in tanıtım ve turizm konusunda gayretlerini biliyoruz. Biz de Ak Parti gurubu olarak Bilecik’in tanıtımı için İl Genel Meclisinde Turizm ve tanıtım komisyonu kurulmasını talep ediyoruz” dedi. Bu talep meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. Bu komisyona Ak Parti gurubu Nihal Aslan, Ertuğrul Torun ve Serkan Yıldırım’ı önerdi. MHP grubu ise Osman Varolu ile Haluk Filizli’yi önerdi. Ak Partili ve bazı MHP’lilerin 14 oyla kabul edildi. MHP’li Orhan Uğur, Mehmet Yılmaz, CHP’li grup ve İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler çekimser kaldı.
Diğer komisyonlar Ak Partili ve bazı MHP’lilerin 15 oyu ve MHP’li Mehmet Yılmaz, Orhan Uğur ve CHP’li gurubun çekimser oyları ile kabul edildi.

ak-parti-mhp-ittifaki.jpg

Bu haber toplam 2088 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.