HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ

HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ

CHP İLÇE BAŞKANI FAİK ÜSTÜN“HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ”

A+A-

CHP Osmaneli İlçe Başkanı Faik Üstün, Osmaneli Belediyesinin Camicedit Mahallesinde vermiş olduğu Ramazan İftar yemeğinin, Ak Partinin şovuna dönüştürülmesine tepki gösterdi. CHP Osmaneli İlçe Başkanı Faik Üstün ve Başkan Yardımcısı Müfit Akcan gazetemizi ziyaret ederek konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulundular.

CHP Osmaneli İlçe Başkanı Faik Üstün yaptığı açıklamada; “İnsanlar Allah için oruç tutup, Allah rızası ile oruçlarını açıyorlar. Birçok il ve ilçe belediyesinde olduğu gibi, Osmaneli Belediyesi de her yıl mahallelerimizde vatandaşlarımıza iftar yemeği veriyor. Vermiş oldukları bu iftar yemeklerinde tüyü bitmedik yetimlerin hakları var. Orada yemek yiyen, iftar yapan, Allah rızası için tuttukları oruçlarını açan vatandaşlarımızın vermiş olduğu vergilerin de o yemekte payı var. Allah rızası için tutulan oruçların, Allah Rızası için açılması için verilen iftar yemeğinin Ak Parti’nin Milletvekili adaylarını tanıtma toplantısına çevrilmesini, Ak Parti teşkilatlarının o iftar yemeğine davet edilmesini şiddetle kınıyoruz. Bizler yemek verilmesine değil, Allah Rızası için verilen İftar yemeğinin Ak Parti Şovuna döndürülmesine karşıyız. Bu Ülkenin kaynaklarını yandaşlarını güçlendirmek ve iktidarda kalmak için siyasetlerini finanse etmek için kullandılar. Sonunda kaynaklar tükendi, ülkenin ekonomisi çöktüğü için de seçim istediler. BU yedikleri son kamu kaynağı olacaktır. Şu yaptıkları ayıptır, günahtır. Borç batağındaki belediye, insanlara iftar vereceğim diyerek partisinin adaylarının reklamını yapıyor. Bizler hakkımızı helal etmiyoruz. Ayıptır, günahtır” dedi. 
CHP Osmaneli İlçe Başkanı Faik Üstün, 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramında, Ak Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir’in tören alanında okunan mesajında, Atatürk’ü hiç anmamasını da kınayarak,  “Sayın Vekilin Atamızla alakası olmadığı için, ben kendilerine Atatürk ismini hatırlatıyorum.  29 Ekimde aynı şekilde Atatürk’ü anmayanların, 10 Kasım’da Genel Merkezlerinin talimatlarıyla mesajlarına zoraki “Gazi Mustafa Kemal” yazmalarından sonra 19 Mayıs’ta da Atatürk adını anmamaları, mesajlarında Atatürk’ten bahsetmemeleri kadar normal bir şey olamaz. Ben Sayın Vekile bir kez daha Türkiye Cumhuriyetinin kurucusunun Gazi Mustafa Kemal Atatürk olduğunu, kuruluşun meşalesinin de 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakıldığını hatırlatıyorum” dedi. 

 

Bu haber toplam 5678 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum