TARİHİ LEFKE TAŞI DÜNYA MİRASINA GİRİYOR

TARİHİ LEFKE TAŞI DÜNYA MİRASINA GİRİYOR

Lefke taşı dünya mirasına giriyor

A+A-

İstanbul Üniversitesi Jeoloji Bölümü hocalarında Prof. Dr. Namık Yalçın, Türkiye Jeoloji Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı S. Sami Teymurtaş, Jeoloji Yüksek Mühendisi Onur Yılmaz ve Mimar Sinan Üniversitesinden Öğr. Görevlisi Özge Boso Hanyalı Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’i “Lefke Taşı” konusunda ziyaret ettiler.

UNESCO tarihi Dünya mirası içinde yer alması önerilen “Tarihi Lefke Taşı” ilgili hocaların, üniversitelerin, meslek odalarının büyük ilgisini çekiyor. 1971 yılında Mekece-Osmaneli jeolojik yapısını tez konusu yapan İstanbul Üniversitesi bilim adamlarından Prof.Dr. Namık Yalçın ve beraberindeki heyet ile birlikte Lefke Taşı Ocaklarında incelemelerde bulundu.

Türkiye ve Dünyada çok özel bir taş olan ve Haydarpaşa Garı başta olmak üzere, Bostancı Camii, Bebek Camii, Eskişehir Vilayet Binası, Eski Haydarpaşa Endüstri Meslek Lisesi, Osmaneli ve bölgedeki Camii, kilise, köprü, konaklar vb.yapılarda kullanılmış olan Lefke Taşı UNESCO Dünya Tarihi Mirasına girecek.

Osmaneli Belediye Başkan Münür Şahin; “1971 yılında tezle başlayan Osmaneli’ne ilgisini devam ettirerek bugün tarihi Lefke Taşını çok değerli kılmak için heyetiyle birlikte ilçemize gelen değerli hocamıza ve heyetine çok teşekkür ediyoruz. Hocamız ve heyetiyle Lefke Taşı konusunda çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Bu haber toplam 2758 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.