BEN İL ÖZEL İDARESİYLE İLÇE MİLLİ EĞİTİME SORDUM  CEVAPLAR AK PARTİ İLÇE BAŞKANINDAN  GELDİ

BEN İL ÖZEL İDARESİYLE İLÇE MİLLİ EĞİTİME SORDUM CEVAPLAR AK PARTİ İLÇE BAŞKANINDAN GELDİ

MEHMET ERDEM-KÖŞE YAZISI

A+A-

Osmaneli Haber Gazetemizdeki Köşemde 13 Eylül 2021 Pazartesi günü yazmış olduğum “OSMANELİ’DE CEVAP BEKLEYEN SORULAR” başlıklı makalemde, Osmaneli ilçesinde geçtiğimiz yıl yıkılan, bu yıl ise okulların açılmasına günler kala güçlendirilme kararı alınmasından dolayı kapanan ve halen yapılmayan okullar ile ilgili sorular sormuştum. Sorduğum soruların büyük kısmının muhatabı Bilecik İl Özel İdaresi ve Osmaneli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü idi. İktidar Partisi olan Ak Parti yetkililerine de 2 sorum vardı. Bilecik İl Özel İdaresinden ve Osmaneli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden sorduğum sorulara cevap gelmezken, Ak Parti Osmaneli İlçe Başkanı Şaban Güdem’den yazıma cevap geldi. Sağ olsun Sayın Başkan, hem İl Özel İdaresi Müdürlüğü, hem de Osmaneli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yerine de bütün sorulara cevap vermiş.

Ak Parti Osmaneli İlçe Başkanı Şaban Güdem’in vermiş olduğu cevabı aynen yayınlıyorum.

“LAF ÜSTÜNE LAF YAPAN DEĞİL,

TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYAN SİYASİ ANLAYIŞA DAVET

Siyasi yapımız ve anlayışımız gereği tartışma ve polemiklere girmeyi uygun görmedik ama bazı sorulara ve milleti bilgilendirmek için bir açıklama yapma gereği duyduk.

2020 yılında Mart ayında yıkılan Osmaneli İlkokulu ve güçlendirme kararı olan Atatürk ortaokulu ve yeniden yapılması istenen Ana Okulu, 2021 yılı yatırım planına aldırıldı. 2021 yılı Haziran ayında milli eğitim bütçesi il özel idare plan proje yatırım ve inşaat müdürlüğüne geldi. İl özel idare plan proje yatırım ve inşaat müdürlüğüne ve çevre şehircilik ile zemin etitü, aplikasyon ve plan proje çizildi, ihale aşamasına gelindi. Osmaneli eğitimde aksaklıklar olmaması için ihalenin 21b ile teklif usulü yapılmasına karar verildi. Osmaneli eğitimde sıkıntıların giderilmesi için il özeli idarede bir toplantı gerçekleştirildi. Bizler bu toplantıya katılan;

İl özel idare genel sekreteri Seda Bayrakcı

İl milli eğitim müdürü Mustafa Sami Akyol

İlçe başkanı Şaban Güdem

Osmaneli belediye başkanı Münür Şahin

İl genel meclis üyesi Alper Karadağ

İlçe milli eğitim müdürü Erhan Döş

İl özel idare plan proje yatırım ve inşaat müdürlüğüne desteklerinden dolayı çok teşekkür ederiz.

Gelecek yıl içinde 2022 yılı yatırım programına meslek eğitim merkezi yapımı planlanmıştır. Yıkılacak ve güçlendirilecek okulların boşaltılmasını il özel idarenin talimatı ile ilçe milli eğitim müdürlüğü yapmaktadır.

Osmaneli’de eğitim LGS ve YKS sonuçlarına göre başarı oranı önceki yıllara ve pandemi

koşullarına rağmen daha iyi seviyededir.

Osmaneli Anadolu Lisesi ilerleyen yıllarda sınavla öğrenci alan Fen Lisesi Okuluna dönüştürülmesi için yazışmalar yapılmıştır. Bunun yanında ilçemizde sanayinin gelişmesi ile birlikte metal işleri ve makine bölümü açılması için gerekli yazışmalar milli eğitim müdürümüz tarafında yapılmıştır.

Osmaneli sorunları için kaymakamlık, belediyemiz, eğitim kurumları, sağlık kurumları, emniyet güçleri ve bütün kurumlarımızla istişare halinde memlekete nasıl faydalı oluruz ve arkamızdan bir hoş seda bırakabiliriz diye gece gündüz gayret içerisindeyiz.

Saygılarımızla”

OSMANELİ AKPARTİ İLÇE BAŞKANI

ŞABAN GÜDEM

Evet Dostlar. Sayın İlçe Başkanının cevapları bu şekilde. Vermiş olduğu Osmaneli Kamuoyunu aydınlatıcı bu cevaplardan dolayı kendisine teşekkür ediyorum.

Hoşça ve Dostça Kalınız.

Bu haber toplam 2448 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum