MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

KARARLAR TEKRARDAN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

A+A-

Ülkemizde yaşanan yüksek enflasyonun, hayat pahalılığının, geçim şartlarının zorlaşmasının sebebi bulundu. Ülkemizde “Ekonominin tek sorumlusu benim” diyenler, Cumhur ittifakında yer alanlar, birçok olumsuzluklarda suçu hep başka yerlere atmaya alıştıklarından, şimdi de ekonominin kötü gidişatının sorumlusu olarak Üç Harfliler olarak adlandırdıkları “ZİNCİR MARKETLERİ” ortaya koydular.

20 yıldan bu yana ülkeyi yöneten Ak Parti iktidarı, ekonomik başarısızlığının sebebi olarak Zincir marketleri gösterirken, CUMHUR İTTİFAKI’nın küçük ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bu marketleri FETÖ’cü olmakla suçladı. Yine CUMHUR İTTİFAKI’nın minik ortağı BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’de Zincir Marketlere el konulmasından bahsetti.

Ne kadar güzel iş değil mi? İktidara laf edeni kapatın, iktidara yan gözle bakanı cezalandırın, Enflasyon yükseldi marketleri kapatın. Arkalarına dönüp bakmayanların en kolay yönetim şekli bu olsa gerek. Bizler ekonomide bugüne kadar ne hatalar yaptık da ülke bugün buralara geldi diye kendilerini sorgulamaktan aciz olanların başvurdukları en kolay yöntem kapatmak, ceza vermek, el koymak olsa gerek.

Ülkemizde 42 bin şubeye ulaşan, adeta mahalle bakkalı gibi her sokakta mantar gibi biten bu “ZİNCİR MARKETLERİN” bugünkü duruma gelmelerine sebep Ak Parti iktidarı ve Cumhur ittifakı değil mi? Bu Üç Harfliler hangi dönemde bu kadar palazlandılar, kimler tarafından bugünkü sayılarına ulaştırıldılar.

Bakınız 15 Bin nüfuslu Osmaneli ilçemizde On’dan fazla bu marketlerden var. Bazı belediyeler bu market sayılarını sınırlandırırken, maşallah Osmaneli Belediyesi, her sokağa bir market ruhsatı verdi. Biber dolmasından don’a kadar, elektrikli bisikletten, hazır Pizza’ya kadar her şeyin satıldığı bu marketlerin varlığı, Osmaneli’de yerli küçük esnaf bırakmadı. Var olup ayakta durmaya çalışanlarda herhalde çok yakın bir zamanda kepenklerini kapatırlar. Cumhur İttifakının suçlu olarak lanse ettiği bu marketler karşısında yerli küçük esnafın yaşama şansı sıfırdır. Esnaf odaları geçmişte bu kadar markete ruhsat verilmesinin zarara yol açacağını, yerli esnafı bitireceğini haykırırken, maalesef Osmaneli Belediyesi bu seslere kulak tıkayıp, ruhsat üzerine ruhsat verdi. Hatta bu günlerde yaşanan bunca tartışmanın arasında bile Osmaneli Belediye Başkanı Sayın Şahin, Osmaneli’nin tam da göbeğinde yeni bir “ÜÇ HARFLİ’nin açılması yönünde ruhsatı vermiş durumda. İktidar partisi mensubu olan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Partisinin ve ortaklarının kapatılması, el konulması konusunda hemen hemen hemfikir oldukları bu marketlere neden ve nasıl izin verir. Cumhur ittifakının en etkili ismi olan Devlet Bahçeli’nin adamları “BİM’de BOZKURTLAR ULUSUN” diyerek market basarlarken, Belediye Başkanı Sayın Şahin hem iktidar olan kendi partisine hem de Cumhur ittifakı ortaklarına karşı mı gelmektedir? Sayın Şahin’in Belediye başkanlığı döneminde Osmaneli ilçemizde kaç tane “ÜÇ HARFLİ” market açılmıştır, kaç tane yerli esnaf, bu marketler yüzünden dükkanını kapatmıştır.

Sevgili okurlarım.

CUMHUR İTTİFAKI’nın Zincir marketler hakkındaki düşünce ile Osmaneli Belediye Başkanının turumu karşısında bir çelişki olduğu apaçık ortadadır. Bu “ÜÇ HARFLİ’ler Devlet Bahçeli’nin tabiriyle FETÖ’cümüdür? Eğer bunlar FETÖ’cü ise Osmaneli Belediye Başkanı bunlara nasıl izin vermektedir. Yok bunlar FETÖ’cü değilse Devlet Bahçeli’nin söyledikleri bu marketlere atılan bir iftira mıdır? Bugün BİM markete girerek “BİM’de BOZKURTLAR ULUSUN” diye slogan atan ülkücüler, bunlara izin verenlerin önüne gelerek slogan atarlarsa, işler nereye varacaktır?

Osmaneli Belediye Başkanı Sayın Münür Şahin’e tavsiyemiz, “ÜÇ HARFLİLER” konusundaki kararlarını tekrar gözden geçirmesidir. Yoksa bu iş 2024’e giden yolda kendisine büyük bir takoz olacaktır. Bizden söylemesi.

Hoşça Kalın, Dostça Kalın.
 

Bu yazı toplam 5286 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum