MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

HASRET SONA ERİYOR

A+A-

Değerli Osmanelili Hemşehrilerim. 

Özel işlerim nedeniyle yaklaşık bir yıldan bu yana sizlerden ayrı kaldım. Osmaneli Haber Gazetemiz sayesinde sizlerle bütünleşip, kaynaşıp, adeta sizlerden biri olan ben, bu ayrılığa daha fazla tahammül edemediğimden, haftalık köşe yazılarım ve Osmaneli ilçemizin hayrına olacak haberlerle aranıza dönmeye karar verdim. 

Sizlerden ayrı kaldığım bir içerisinde, yine de Osmaneli ilçemizi takip etmeyi bırakmadım. Osmaneli ilçemizin hayrına yapılan her iyi işten ve hizmetten dolayı mutlu oldum, yapılamayan veya Osmaneli ilçemizin hayrına olmayan işlerden dolayı da hüzünlendim. 

Özellikle son 6 aydan bu yana Osmaneli ilçemizde siyasetin hareketlendiğini, Osmaneli siyasetine yeni yüzlerin, yeni isimlerin katıldığını gözlemlemekteyim. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik zorluklar, 20 yıllık Ak Parti İktidarının yıpranmışlığı, siyasette de belirli hareketliliğe neden olmaktadır. Özellikle ekonomik sıkıntılar, mutfakların yangın yerine dönmesi, vatandaşları yeni adreslere, yeni oluşumlara yönlendirmektedir. Genelde 20 Yıldır iktidarda olmaları ve İki Dönemdir Osmaneli ilçemizde Yerel yönetimde de iktidarı elinde bulundurmaları, Ak Partiyi epey yıpratmış bulunmaktadır. Son günlerde ve son aylarda Osmaneli İlçemizde İyi Parti’nin yapmış olduğu atakları, yeni üye kayıtlarını gözlemleme fırsatını yakaladım. Hemen her gün yeni üyelerin İyi Parti’ye kayıt olmaları, İyi Parti’yi Osmaneli ilçemizde hayli iddialı duruma getirmiş bulunmaktadır. Osmaneli’nin sevilen-sayılan simalarının İyi Parti’ye katılmaları parti teşkilatında da morale neden olmaktadır. Ak Parti’nin kuruluşundan bu yana Bilecik ilinde kalesi olan Osmaneli ilçesi, Ak Parti açısından kale olma özelliğini yitirmeye başlamıştır. Yereldeki yöneticilerinin başarısızlığı, Ak Parti’nin kuruluşunda bulunan, zahmeti çeken, Belediye alınmasında büyük fonksiyonları olan parti tabanındaki bazı isimlerin partiden dışlanmaları, yeni yöneticiler tarafından yok sayılmaları, iktidar olmanın vermiş olduğu güç ile “Bizim Yaptığımız Her şey Doğrudur” mantığıyla hareket etmeleri, en önemlisi de halktan uzaklaşmaları Ak Parti’yi Osmaneli’de kale olmaktan uzaklaştıran en önemli unsurların başında gelmektedir. 

Sevgili Okurlarım.

Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlere normal süresinde yapılırsa 7 ay gibi bir zaman vardır. Bu Yedi aylık zaman diliminde Osmaneli ilçemizde siyasetin nerelerden nerelere geldiği, teşkilatların sahaya inmesiyle çok daha iyi anlaşılacaktır. Dün Ak Parti’yi destekleyenlerin, Ak Parti’ye oy verenlerin bir çoğunun Ak Parti’den vaz geçtiği, Ak Parti’ye Oy vermeyeceklerini, Ak Partililer seçim sathı mahalline girilince çok daha iyi göreceklerdir. Bu durum karşısında belki pişman olacaklardır amma, pişmanlıkları fayda etmeyecektir. Çünkü Osmaneli ’de bile normal yapılması gereken birçok işin söz verildiği halde yapılmaması Ak Parti’yi en çok zorlayacak konu olacaktır. Mesela en basitinden okullar meselesi diyelim. Diyelim ki; bu konuda Osmanelili hemşehrilerimiz hayli dertli, zaman zaman dertlerini bana anlatmaktadırlar. Bu konuyla da ilgili olarak önümüzdeki haftalarda ele alacağım yazılarım olacaktır. 

Bugünlük bu kadar derken, tekrar aranıza dönmenin mutluluğu içerisinde olduğumu bilmenizi isterim. Her ne kadar bazıları bu duruma sevinmeseler de, ben çok sevinçliyim. 

Hoşça Kalın, Dostça Kalın. 
 

Bu yazı toplam 4431 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum