MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

DEFTER MESELESİ

A+A-

Özellikle 1 Kasım seçimlerinden sonra Türkiye’de siyaset yeniden şekillenmeye, kendine yeni bir yol çizmeye başladı. 
Türk Milliyetçilerinin siyasi adresi olan MHP 1 Kasım seçimlerinde başarısız olunca, parti içinden çıkan bazı isimler muhalefetin başını çekerek, olağanüstü kurultay istediler. Olağanüstü kurultay ile ilgili imza toplama, genel merkeze sunulma, mahkeme süreçlerini hepimiz biliyoruz. Nihayetinde mahkeme MHP ile ilgili kararını 10 dakika içerisinde vererek, parti içi muhalefete şans tanımadı.

MHP Parti içi muhalefetinin önde gelen isimlerinden Meral Akşener, yaptığı bir açıklamada “MHP Defterini Kapattım” dedi. Zaten MHP’den ihraç edilmişti. Meral Akşener ile birlikte muhalefet eden Ümit Özdağ’da anlaşılıyor ki MHP defterini kapatmış. Daha önce MHP’de siyasete devam edeceğini söyleyen Koray Aydın, partide kalırken, Muhalefetin önde gelen isimlerinden Sinan Oğan’da, parti içerisinde mücadele etmeyi yeğledi. 
Şimdi gelelim esas meseleye. 
MHP’de parti içi muhalefet Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan, Ümit Özdağ, S. Servet Sazak gibi isimlerden oluşurken, bu isimler içerisinde öne çıkan tek isim, Meral Akşener oldu. Olağanüstü kurultay çalışmaları esnasında da her gittiği il ve ilçede binlerce partili-Partisiz kişi tarafından karşılandı ve konuşmaları dinlendi. İmza toplama aşamasında da en çok imza, Meral Akşener tarafından toplandığı söylendi. Yani, parti içi muhalefetin liderliğine Meral Hanım oturmuştu. Meral hanıma imza veren İl-İlçe başkanlarının hemen hepsine yakını ya görevlerinden alındı, ya da partiden ihraç edildi. 
Meral Akşener ve çevresi MHP’de siyaset yapamayacakları ortaya çıkınca yeni bir parti kurma aşamasına geldiler. Bu aşamaya gelindiğinde de “Ben MHP Defterini” kapattım dedi Meral hanım. Meral Hanım defteri kapattığına göre, onunla birlikte hareket eden partililer şimdiler de ne yapıyorlar acaba. Meral hanım parti çalışmalarını sürdürürken, Meral Hanımın destekçilerinin MHP defterleri hala açık mıdır? Biliyorum Rahmetli Alpaslan Türkeş’in kurmuş olduğu ve yıllarca çile çektikleri partilerinden kopmak, onlar için defteri kapatmak zordur ama peşine düştükleri liderleri defteri kapatmışsa, peşindekilerin defterlerinin açık olması neyi ifade ediyor.  Zamanında Meral Hanıma olağanüstü kurultay için imza verirken, görevden alınmayı, ihraç edilmeyi göze alanlar, liderleri defteri kapattığı halde neyi bekliyorlar. Her gün gazeteleri, medyayı, internet sitelerini takip ediyoruz, bir tek il veya ilçede Meral Hanım ile birlikte MHP defterini kapattık diyen Türk Milliyetçilerine ve Ülkücülere denk gelmedik. Acaba diyorum Nasreddin Hoca’nın Fil hikâyesi gibi, Meral Hanımda tam partinin kuruluş dilekçesini vereceği sırada arkasına dönüp baktığında, arkasının bomboş olduğunu mu görecek. Öyle ya peşinden gidilen Lider defteri kapattı ise, peşinden gidenlerin defterleri neden hala açık? Meral hanımın partiyi kuracağına mı inanılmıyor, yoksa partiyi kursa da başarılı olacağına mı inanılmıyor? Yahut ta, ülkenin şu sisli ortamında “Hele Meral Hanım şu partiyi bir kursun bakalım, duruma bakıp bizde ona göre pozisyon alırız” mı deniliyor. 
Ülkücüler ve Türk Milliyetçileri yıllardan beri İktidar olmayı istediler. Fakat Bahçeli bunu bir türlü beceremedi. Bu saatten sonra becereceği de yok. Partiye yıllarını vermiş Ülkücülerin de tek şikâyetleri Bahçeli’nin başarısızlığı ve 16 Nisan Referandumu öncesi ve sonrasında partiyi iktidar partisinin kuyruğu yaptığı iddiası idi. MHP’nin iktidar şansı yoksa Bahçeli MHP’yi iktidar partisine yamadıysa, orda durmanın bir anlamı var mı? Bu saatten sonra parti içinde mücadele etme şansları da kalmadığına göre, Lider Defteri kapatırken, Liderin Peşindekilerin Defterlerinin açık olması bana, acaba..! Dedirtiyor. 

Bu yazı toplam 2146 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.