MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

“YAVUZ” BİR BÜROKRAT

A+A-

Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı’nın tayinin çıkmasının ardından ilçemize atan Kaymakam Naif Yavuz, göreve yeni başlamış olmasına rağmen farklı bir profil çizeceğinin sinyallerini vermeye başladı. Elbetteki her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Fakat Kaymakam Naif Yavuz’un ki bir farklı olacak gibi geldi bana. 
Geçtiğimiz Pazartesi günü Osmaneli Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Aydın Yıldız ve Camikebir Mahallesi Muhtarı Ünal Özet ile birlikte, bugün düzenlenecek olan Aşure gününe kendilerini davet etmeye gittik. Kaymakam Yavuz, köylerde olduğundan makmına 17.30 gibi geldi. Bizlerden önce öğretmen arkadaşları kabulünden dolayı biraz bekleyip makamına geçtik. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. İlçemize atanan yeni kaymakam Yavuz, sabah 08.30 akşam 17.30 mesai adamı değil. Kendi belirttiğine göre de akşam 17.30’dan sonra gerek makamında, gerekse sahada çalışmayı seven bir bürokrat. Özellikle de proje üretmeyi, projeleri takip ederek bitirmeyi sevdiğini anladım. Öğretmenler ile yapmış olduğu toplantının içeriğinden bizlere de bahsedince, çok çok ama memnun kaldık. Esnaf Odası Başkanı, Mahalle Muhtarı ve bizlerde basın olarak kendilerine her tülü desteği vereceğimizi söyledik. 
Osmaneli ilçesini çok beğendiğini fakat hala neden 15 bin nüfusta kaldığına şaşırdığını söyleyen Kaymakam Naif Yavuz’un enerjisi, Belediye Başkanı Münür Şahin’in enerjisi ile birleşipte ahenkli bir çalışma ortamı meydana gelebilirse, Osmaneli çok beklemeden hak etmiş olduğu merdivenlerin üst basamaklarına hızla tırmanacaktır. Yalnız şunu da belirtmekte fayda vardır. Osmanelililer olarak, Osmaneli esnafları olarak bizlerde birleşecek olan bu enerjiye ayak uydurmalı, yapılacak olan projelere destek olmalıyız. Özellikle Osmaneli esnaflarının kendilerini geliştirme yönünde yapılacak olan çalışmalara katılarak, geleceğin Osmanelisi’ne şimdiden hazırlanmalıyız. 
Türkiye’de değişen yönetim sistemi ile Devletteki eski hantal yapının yok edilmesi, bürokratik engellerin kaldırılması hedeflendi. Yeni Kaymakamımız Naif Bey’de bu yapıya uygun, hantallığı sevmeyen, bürokratik engellere pek takılmak istemeden hedefe doğrudan varmak isteyen bir bürokrat. Böyle olunca işlerin, yatırımların ve hizmetlerin daha çabuk ilerleyeceğini, Osmaneli’nin 15 bin nüfusta kalmayacağını rahatlıkla söyleyebilirim. 
Dört yıldan bu yana Osmaneli’de birçok yatırıma ve hizmete imza atmış olan Belediye Başkanı Münür Şahin ile Kaymakam Naif Yavuz’a Osmanelililer olarak her türlü desteği vermekte terddüt etmez isek, Osmaneli hakikaten bölgemizin parlayan yıldızı olacaktır. Yeni Kaymakamımız ile Osmaneli’de Sabah 08.30, akşam 17.30 mesai dönemi kapanacak gibi duruyor. Özellikle bürokrat kesim akşam 17.30’dan sonra mesaiye devam denilirse şaşırmasın. 
Zaten Osmaneli’ye de lazım olan bu değil mi?
Kalın sağlıcakla.

 

Bu yazı toplam 2997 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.