TARİH HEPİNİZİ YAZACAK

TARİH HEPİNİZİ YAZACAK

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin: "Tarih hepinizi yazacak "

A+A-

Osmaneli Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Münür Şahin başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında beş gündem maddesi yer aldı. Meclis toplantısı öncesinde başkan Şahin Meclis üyelerine çalışmalar konusunda bilgi verdi.

belediye-meclisi.jpg
Başkan Şahin yaptığı açıklamada "Karpuz sezonunu bitirdik sayılır. Tarımsal ürünlerde de fiyat açısından iyiye gidiş var. 13 tane köyümüzde dolu sebebiyle sıkıntılar var ama onlarında sonradan ektiği ürünler ile zararlarının büyük bir bölümünü giderirler diye düşünüyoruz. Toplum Sağlığı Merkezimizin ihalesi yapıldı, bekleme süresi doldu. Büyük bir ihtimal pazartesi günü sözleşme imzalanıp önümüzdeki hafta temeli atılmış olacak. Balaban İlkokulunun yapımı devam ediyor. Aralık ayından öncesi bitirileceği tahmin ediliyor. Kız öğrenci yurdu açılma aşamasında. Anaokulu ile ilgili proje çalışmaları devam ediyor. Diğer bir eğitim yatırımı olarak Cumhuriyet Ortaokulu'nun yenilenmesi söz konusu.
Şehir içi 4,5 km'lik yol çalışmasının sonuna gelindi. Bir kaç düzenleme kaldı. Osmaneli 50-60 yıl gidecek bir yatırım gerçekleştirildi. 
Beşevler'de bulunan Osmaneli Belediyesi'ne ait tesiste ayva lokumunun üretimini gerçekleştirdik. Salça üretimi de gerçekleştirildi. 1 Kg salçayı 15 liraya satıyoruz iyi de bir talep var. Sanayi tipi bir salça değil evdeki usulle yapılan bir salça. Yakında reçel üretimi de yapılacak. Meyve suyu da üretebilecek konuma geldik. Şeftali sezonu geçse de bundan sonraki sezonlarda aromaya gönderilecek ürünlerin bizim almamız söz konusu olacak.
Toki'de anahtar teslimi yapılıyor. Bir yıl gibi sürede bitimi sağlandı. Toki, Osmaneli Belediyesi gerçekleştirdiği 24 daire 21 işyeri projesi, karayolu çalışması, nato boru hattının değiştirilmesi, eğitim yatırımları, hastane yatırımları, futbol sahaları, park ve bahçe alanları Belediye meclisimizin birlik ve beraber hareket etmesi ile oldu. Hepinize tekrardan teşekkür ediyorum. Bugüne kadar hizmet veren önceki belediye başkanlarımıza ve belediye meclisi üyelerimize de teşekkür ediyoruz. En bereketli dönem bu dönem de  oldu Allah hepinizden razı olsun. Bence tarih hepinizi yazacak. 
Panayırımızı 17 Eylül'de başlatıyoruz. 7 gün sürecek 24 Eylül'de sona erecek. Belki bu panayırda  kültürel bir kaç etkinlik yapabiliriz." dedi.
Osmaneli Belediyesinin Eylül ayı olağan toplantısı'nda stajyer öğrenci ücretinin tespiti oybirliği ile, Camicedit ve Camikebir mahallesinde bulunan arsaların takas yapılması oybirliği ile, iller bankası teminat mektubu oybirliği ile, Tekkeköy Kaymakamlığına atanan Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı'nın fahri hemşehrilik beratı verilmesi oybirliği ile  Osmaneli mücavir alan sınırları içerisinde imar yolları parke çalışmaları  sonuçlanmış olduğundan yüksek tonajlı tır ve kamyonların yollara zarar vereceği, bu nedenle cadde ve sokaklarda yükleme dahil durak yasağının getirilmesine bu araçların otogar, tır ve kamyon parkına  beş tl bedelle otopark hizmeti verilmesi oy birliği ile kabul edildi.


Bu haber toplam 1959 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.