MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

SÜLALE TAKIMININ İFLASI

A+A-

Çocuklarımızın spor yapabilmeleri ve amatör sporun gelişmesi için, bu alana en çok destek vermesi gereken kurumların başında belediyeler gelmektedir. Osmaneli Belediyesinde olduğu gibi. Osmaneli Belediyesi Amatör sporun birçok dalında şubeler açarak, Osmanelili gençlerin spor yapmasını sağlıyor. Bu sporcular arasında, Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonları çıkıyor. Futbolda A takımla birlikte alt yapılarda onlarca çocuğumuz spor yapıyor. Bu konuda zaman zaman kendisiyle sohbet ettiğimiz Belediye başkanı Münür Şahin amaçlarının Osmaneli’nin çocuklarına spor yaptırmak ve onları her türlü kötü alışkanlıklardan korumak ve kollamak olduğunu söylüyor. İşin maddi boyutuna gelince de o kadar çok ahım şahım paraların harcanmadığını görüyoruz.

Gelelim Bilecik Belediyesine. Bilecik Belediye başkanı Selim Yağcı, 2004 yılında göreve seçildiğinde Bilecikspor 3.ligde idi. Bugün Bilecik 1. Amatör kümede kendi yağı ile zar zor kavrulmaya çalışıyor. Selim Yağcı Belediye Başkanı olduktan sonra, ilk yaptığı icraatlardan birisi,”BİLECİK BELEDİYESİ BASKETBOL TAKIMI”nı kurmak oldu. Kurucu başkanlığını da kendisi üstlendi. Takımın antrenörlüğüne Yeşer Karabulut, menajerliğe Dilaver Tetik gibi beden eğitimi öğretmenlerini getirdi. Bu takım 2013 yılında 3. Lige terfi etti. Bu ligde 3 yıl oynadıktan sonra 2016-2017 sezon başında bazı takımların ligden çekilmesi ile 2. Lige alındı. Bilecik’i Basketbolda temsil eden bu takım, bu sezon yaptığı 14 maçın 12’sini kaybetti. Sadece 2 galibiyet alabilen takım, şu anda ligin dibine demir atmış durumda, büyük ihtimalle de küme düşecek. Şu anda bu kulübün başkanlığını Bilecik’te Avukatlık yapan Emin Yağcı yapmaktadır. Emin Yağcı Kim mi diye soracak olursanız, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın oğlu. Takımın Baş antrenörü, Takımın genel menajeri araştırdığınızda onların da sülale efradından olduğu ortaya çıkacaktır.

Bilecik Belediyesi Basketbol takımına yıllardır bir sür para harcanmaktadır.

-Peki, bu harcanan paralar karşılığında alınan başarılar nelerdir?

-Bu kadar para harcandığı halde, bu takımda oynayan Bilecik çocuğunun sayısı kaçtır?

-13 yıldır bu takımda antrenörlük yapan, genel menajerlik yapan sülale bağlantılı hocalar, kaç tane Bilecik’li basketbolcuyu yetiştirip takıma kazandırmışlardı?

-Bu kadar harcanan paraya ve başarısızlığa rağmen, başka basketbol antrenörü yok mudur ki, halen aynı kişiler bu takımın başındadır?

-13 Yılda Basketbol takımına harcanan paralar ile Bilecik’e kaç tane saha ve salon yapılırdı? Bu saha ve salonlarda kaç tane Bilecik’in çocuğu spor yapardı?

- Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik’te bu işi daha iyi yapabilecek birilerini arayıp bulmak yerine kulübün başına neden kendi oğlunu başkan yaptı?

-Bilecik Belediyesi ve Bilecik Belediye spor kulübü olarak, bu kadar başarısız olunduktan sonra, ders almak babından Osmaneli Belediye Başkanının “Sporda daha az parayla daha çok başarı kazanma” formülünü incelemeyi hiç düşündüler mi acaba?

Değerli dostlar.

Birileri yine bana kızacaklar ama hiç te önemli değil. Madem bir iş yapılacak en iyisi yapılmalı. Harcanan paralar, kendi babalarının paraları değil, bu milletin parası. Sezon başında bir sürü para verip takıma alınan basketbolcular, ligin sonunu göremeden takımdan gönderiliyor. Daha gönderilecekler de cabası. Bu kadar başarısızlığa rağmen, takımın yıllardır hocalığını yapanlar, halen takımın başında. Yazık değil mi? Bu milletin ödediği vergilere. 

Bu yazı toplam 1831 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.