Sıfır atık projesine büyük önem veriyoruz

Sıfır atık projesine büyük önem veriyoruz

Bilecik’e ziyarette bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bilecik ziyaretinin ardından Osmaneli ilçesinde bulunan TAYRAŞ A.Ş. fabrikasını da ziyaret etti.

A+A-

Bilecik’e ziyarette bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bilecik ziyaretinin ardından Osmaneli ilçesinde bulunan TAYRAŞ A.Ş. fabrikasını da ziyaret etti.

TAYRAŞ Baz Yağ Rafinerisi'nde de incelemede bulunan Bakan Kurum ve Vali Şentürk, Tayraş AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Afşin'den bilgi aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, burada yaptığı açıklamada da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen Sıfır Atık Projesi'ne büyük önem verdiklerini söyledi.

Sıfır Atık Projesi'ni bir çatı proje olarak gördüklerini belirten Bakan Kurum, şu bilgilere yer verdi:

"Biz çevremizi doğamızı kirletecek, bu noktada geri dönüşümümüzü artıracak her projeyi sıfır atık çatısı altında yapmaya gayret gösteriyoruz. Bugün de gezdiğimiz tesis ülkemizdeki atık yağlardan katma değeri daha fazla değerli olan yağ üretimine ilişkin çok önemli bir tesis. Avrupa'nın en büyük ikinci tesisi konumunda. Yaklaşık 50 milyon dolarlık bir yatırımla Bilecik'e ve ülkemize kazandırılmış bir tesis. Hazırlanan yönetmelikle 5 bin 300 atık yağ toplayan tesisi kontrol altına aldık. Ülkedeki atık yağ geri dönüşüm oranını yüzde 10'a geldi. Türkiye'de tüketilen atık yağların dönüşümünü yüzde 90-95'lere kadar çıkarmayı hedefliyoruz. Tesisimiz dışa bağımlılığı da azaltacak. Bu anlamda 500 milyon dolarlık bir ithalatımız söz konusu. O ithalatı da burada sıfıra indirecek ve artık ülkemizden ihracat yapacağımız bir konuma getiriyoruz. Arkadaşların burada baz 2 dediği, kalite olarak da gerçekten çok kaliteli geri dönüşümden üretildiği için de daha fazla katma değeri olan yağın üretimini bu tesisimizde yapıyor olacağız. Bu sayede hem cari açığımıza hem de bölgenin istihdamına, kalkınmasına katkı sağlayacak bu tesis Bilecik'imize ve ülkemize hayırlı olsun." dedi.

Bu haber toplam 13288 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler