Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin "Bakan Kurum'dan destek bekliyoruz"

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin "Bakan Kurum'dan destek bekliyoruz"

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Geçtiğimiz Cuma günü Osmaneli’yi ziyaret ederek TAYRAŞ A.Ş. fabrikasında incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan Osmaneli ilçesi için taleplerde bulundu.

A+A-

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Geçtiğimiz Cuma günü Osmaneli’yi ziyaret ederek TAYRAŞ A.Ş. fabrikasında incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan Osmaneli ilçesi için taleplerde bulundu. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Osmaneli için 7 maddelik talep listesi oluşturdu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan bu talepleri için destek beklediğini belirten Başkan Şahin, taleplerini şu şekilde sıraladı.

1- Eski TOKİ yanında 28 Ada ve 248 Parselde 41.496 m2 lik ve Tapusu TOKİ’ye ait alanda, Osmaneli Konakları dış yüzü görünümünde, yatay mimaride (4 kat), prestijli 500 Adet konut ve yanında sosyal tesisler ve yaşam alanlarının yapılması projesi.

Projenin Gerekçesi: Osmaneli-Yenişehir-Bursa-Gemlik Limanı YHT projesinin kesinleşmesi ve projenin başlamış olması nedeniyle Osmaneli OSB ve Sanayi Parsellerine yoğun ilgi ve sanayicilerimizin almış olduğu sanayi alanları ve kurulacak tesisler düşünüldüğünde, 2021-2024 yılları arasında ilçemizde en az 1.500 – 2.000 adet konuta ihtiyaç duyulacak. Konut ihtiyacının bir kısmı özel sektör tarafından yapılacak olsada, TOKİ ile birlikte yeri TOKİ ye ait olan alanda 500 Adet konuta hemen talep olacak. Satış ve talep sorunu yaşanmayacak olan bu proje için şirketlerle ve halkımızla büyük oranda görüşmeleri tamamladık. Ulaşım ve şehirle bütünleşme konusunda Belediye olarak her türlü desteği vereceği proje çok prestijli ve covid-19 nedeniylede tercih edilen bir tatil köyü havasında olacak. Eski çöp alanının fizibilite çalışmalarının tamamlanması ve bakanlığımız desteği ile bu alanın rehabilite edilip çok büyük bir park, orman ve spor alanına dönüşmesi ile çok farklı bir ortam oluşacak. YHT hattının projeye katacağı görünüm ise çok estetik bir görünüm yaratacak. Osmaneli de bugüne kadar eski ve merkez Toki de satışta, talepte sorun yaşanmaması projenin hemen satışını mümkün kılıyor. Son yaptığımız Merkez TOKİ de vatandaşlarımızın 141.000-191.000 Tl arasında satın aldığı evlerin bugün piyasa değeri 250.000-350.000 Tl oldu. Kiraları 750.-1.250 TL/Ay oldu. Yeni TOKİ projemiz Osmaneli konut ihtiyacını karşılamada büyük katkı sağlıyacak.

2-Fizibilite ve rehabilitasyon projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca onaylanan Eski Çöp Alanının Bakanlık destekleri ile rehabilite edilerek park, orman, spor ve yürüyüş alanları olarak düzenlenmesi projemiz.

Özellikle eski çöp alanlarının rehabilitasyonu Bakanlığımızca desteklendiği için bu projemizinde bir an önce hayata gecirilmesini sağlıyacağız. Osmaneli-Bursa YHT şantiyesinin bu alanın yanına kurlulmasıyla Kalyon İnşaatın da destekleri ile tünellerden çıkacak topraklarla çöplük orman, park ve spor alanına dönüştürülecek. Yıllardır eski TOKİ de ikamet edenlerin halkı şikâyetlerini de köktem cözmüş oluyoruz.

3-Sıfır Atık Toplama Merkezi: Cumhurbaşkanlığımızın yürüttüğü sıfır atık projesi kapsamında Osmaneli Belediyesince kurulacak tesis, depolama, sınıflandırma ve değerlendirme, halkımızı bilinçlendirme ve tasnif ile sıfır atık hedefine ulaşmak. Bakanlığımızın bu konuda vereceği destekler projemizi hızlandıracak.

4-BEBKA ve AB destekli proje ile döküm tozları, mermer atıkları vb atıklardan Osmaneli Belediyesinin ve kamunun ihtiyac duyacağı parke, briket, bims, bordür, yol için beton vb.yapı elemanları üreterek, atıkları faydalı mamüllere dönüştürmek, maliyet avantajı sağlamak,

Belediye ve kamu hizmet kalitesini arttırmak. Maliyetleri düşürme projemiz. Türkiye ölçeğinde örnek bir proje olup Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca ve BEBKA, AB tarafından desteklenen projemizin hayata geçirilmesi.

5-Yeni İtfaiye aracı. Özellikle hem şirketlerimiz, hemde konutlar acısından daha güçlü ve daha hızlı hareket edecek, daha uzun mesafelere çok kısa sürede müdahale edebilecek donanıma sahip son teknoloji itfaiye aracı talebimiz.

6-Osmaneli de faaliyet gösteren kanatlı hayvan tesislerinde oluşan gübre ve atıkların Osmaneli Belediyesince BEBKA destekleri ile kurulacak tesislerde organik çöp atıkları ile kompos halinde işlenerek tarımda kullanılacak organik gübre üretmek. Üretilen gübreyi köylümüze, çiftçimize, organik, sağlıklı, kaliteli, düşük maliyetli gübre olarak teslim etmek, tarımda önemli bir desteği sağlamak. Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteklerini bekliyoruz.

7-Belediyemizce toplanan çöplerin, berteraf edilmesi için Bilecik Kızıldamlar’daki Belediyeler Birliği Katı Atık tesislerine taşınması için yüksek taşıma kapasiteli çöp kamyonu talebimiz vardır. Bu taleplerimizle ilgili olarak Sayın Bakanımızın desteklerini bekliyoruz” dedi.

Bu haber toplam 13504 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler