ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİNDEN OSMANELİ TARIMINA DESTEK

ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİNDEN OSMANELİ TARIMINA DESTEK

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi her alanda olduğu gibi, tarım alanında da İlimize katkı vermeye devam ediyor. Şeyh Edebali Üniversitesi Ziraat Fakültesi,...

A+A-

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi her alanda olduğu gibi, tarım alanında da İlimize katkı vermeye devam ediyor. Şeyh Edebali Üniversitesi Ziraat Fakültesi, ilimiz tarımıyla ilgili yaptığı çalışmalarla, hem çiftçilerimize destek oluyor, hem de kaybolmaya yüz tutmuş olan çeşitli ürünlerin tohumları ile ilgili çalışmalar yaparak, çeşitliliği ve verimliliği artırma yönünde çalışmalar yapıyor. 

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesince gerçekleştirilen bir projede ilimizin yöresel üzüm çeşitleri tanımlanarak yeniden kullanıma kazandırılıyor. Tanımlanan çeşitler koruma altına alınmak üzere Tarım Bakanlığının ilgili kuruluşlarına aktarılacak. Daha sonra ise bu kurumlar aracılığı ile çeşitlerin üretime sunulması ve yeni çeşit geliştirilmesi amacıyla kullanılması planlanıyor. Projenin Osmaneli ayağında Osmaneli Ziraat Odası Başkanlığı projeye destek veriyor. Proje kapsamında Yrd. Doç. Dr. Hayri Sağlam ve Yrd. Doç. Dr. Özlem Çalkan Sağlam Osmaneli’nde yaptıkları çalışmada geçmişte bağcılık yapılmış olan köylerde yöresel çeşitleri belirlemek amacıyla bağları ziyaret edip çeşitlerden örnek aldılar. Bu örneklerde yapılan analizler ile çeşitlerin değerlendirilme durumlarının belirlenmesi planlanıyor. Bu kapsamda ilçede ilk aşamada Çerkeşli, Düzmeşe ve Beşevler köyleri ile kırsal alanlarında araştırmalar yapıldı. Ziraat Odası Başkanlığınca tam destek verilen projenin başarıyla tamamlanması durumunda artık kaybolmaya başlamış olan ilimize ait çeşitler eski günlerine dönecek.


Bu haber toplam 1890 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.