İSMAİL GERÇEK

İSMAİL GERÇEK

NEDEN ÖNDE HEP KADINLAR VAR?

A+A-

Evet, Amerika ve İsrail ortaklığında bir Arap baharı daha yaşatılmak isteniyor. 
Bu sefer hedef İran 
İran’ın içinde yine bir ekonomi bahanesiyle bir iç karışıklık oluşturmaya çalışıyorlar.
Neden mi?
Çünkü, İran ve Rusya birlik olup iki büyük güç olma yoluna girdiler ve Amerika’ya meydan okuyan devlet sayısı çoğalmaya başladı. İran ve Rusya birleşirlerse iki büyük güç olurlar ve dengeleri bozacak hamleler yapabilirler tabi Amerika için büyük bir sorundur bu durum.
Birde şöyle bakalım Filistin meselesinde İran evet oyu kullandı, İsrail’e sert tepkiler verdi ve Amerika’ya büyük yatırımlar yapan Suudi Arabistan’a savaş tehditlerinde bulundu, yeterli değil mi sizce.
Tabi Amerika boş durur mu kollarını sıvadı ve aktivistleri hücrelerinden uyandırdı ve harekete geçti, önce İran’a ambargo uyguladı ve ticaretini milattan öncesine çekti. Ancak takas yoluyla ticaret yapabilirsiniz mal alıyorsanız mal verin politikası yaptılar, buradaki amaç İran’a para girdisini engelleyip İran ekonomisinin dengesiyle oynamaktı ve sonra aktivistleri sahneye çıkarıp ekonomik yönden propagasyon yapıp halkı galeyana getirmek ve iç karışıklık çıkarmak olay bundan ibaret. Ee sonramı sonrası şu insan hakları, demokrasi, huzur ve güvenlik çağrısında bulunup olayı uluslararası pozisyonuna çekerler ve demokrasi için ülkeye girerler tıpkı Irak’a yaptıkları gibi, tıpkı ırak’a getirdikleri demokrasi gibi.
 Bizler bunu tarih boyunca da gördük zaten çok geri gitmenize gerek yok. Geçtiğimiz yıllarda Türkiye’de de ağaç bahanesiyle ülkeyi karıştırmak istemediler mi? Yine sahneye aktivistleri çıktı güvenlik güçlerini tahrik ettiler her yeri yağmaladılar önde de kim vardı biliyor musunuz, kırmızı fularlı kız vardı. İran’da da başörtüsünü indirip bir çubuğa bağlayan bir kız vardı, bunlar hep öndeydiler ama bilmeleri gereken tek şey İran Ortadoğu’nun basit ülkelerinden biri değildir kolay olmayacak bu iş.
Neden önde hep kadınlar var sizce?

Bu yazı toplam 84984 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar