Mv. Selim Yağcı "“ Tarımda daha çok üreteceğiz"

Mv. Selim Yağcı "“ Tarımda daha çok üreteceğiz"

Ak Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, İl Genel Meclis Başkanı Osman Yılmaz, Önceki Dönem Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, İl Genel Meclis Üyeleri Zeki Kayadelen ile Osman Varolu Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne ziyarette bulundular.

A+A-

Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş tarafından kendisine İl Müdürlüğünce gerçekleştirilen projeler ile yapılması planlanan projeler hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Bilecik’te Yürütülen Mera Islah Çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulunurken, Yenipazar Danişment Köyünde gerçekleştirilen Birlikte Üretim Modeli Projesi hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

İl Müdürlüğünün yürütmüş olduğu diğer bir proje olan "Osmanlı Lezzeti Kamber Biberi Yeniden Canlanıyor" projesi hakkında da bilgi alan Milletvekili Selim Yağcı, Projenin önemine dikkat çekerek "Kamber Biberin yanında Turşusu ile beraber Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Meclisimizde Milletvekillerimize Takdim ederiz, Daha öncede Mecliste İlimizin Tarımsal Ürünlerini tanıttığımız gibi, İlimizin bir değerini daha tanıtma fırsatı yakalamış oluruz" dedi.

Yapılan Sunumda Hamitabat, Çaltı bölgesinde gerçekleştirilmekte olan Mevsimlik Tarım İşçilerinin yaşam koşullarını iyileştirmesi için Konteyner Ev Projesi hakkında da Millet Vekili Yağcı’ya bilgi verildi.

Arıcılık Projeleri kapsamında Kovan Dağıtımı ve Kendi Yetiştiricini Kendin Oluştur sloganıyla uygulanacak olan Küçükbaş ve Büyükbaş Hayvan Projelerinin detayları görüşüldü.

Yenipazar Aşağıboğaz köyünde Sınırların Kaldırılıp 3500 dekar alanı bir araya getirerek Birlikte Üretimi hedeflenen projenin detaylarının da görüşüldüğü Sunumda, Millet Vekili Yağcı’ya Koordinatör İl Olduğumuz " Benim Projem Senin Projen" adında Kütahya, Afyon, Uşak, Aksaray ve Iğdır İllerimizle gerçekleştireceğimiz "Ceviz Yetiştiriciliği Projesi" hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Milletvekili Yağcı Yapılan Sunumun ve görüşmenin çok verimli geçtiğini, İl Müdürlüğünün çalışmalarını yakından takip ettiğini ve İlimiz Tarımına değer katacak çalışmaların her zaman yanında olduklarını belirttilerek sözlerine şöyle devam ettiler; "Tarımda verimliliği arttırmak ve İlimizin Kombinasyonu olan tüm ürünlerin hem işlenmesi, hem de tanıtılması ve pazarlanması konusunda bugüne kadar sağladığımız destekleri sağlamaya devam edeceğiz.

Geçmişte olduğu gibi gelecekte de tarım ve gıdanın bugünkünden çok daha önemli olacağını ifade ederek, "Güçlü tarım, güçlü Türkiye ilkesiyle daha çok üreteceğiz" dedi.

Son yıllarda nüfus artışı, küresel ısınma, iklim değişikliği, su kaynaklarının azalması gibi nedenlerle sık sık gündeme gelen tarım sektörü, bugün de küresel salgının üretime etkisi, tarımsal üretimin sürdürülebilirliği ve gıda arz güvenliği kavramları ile çok daha güçlü bir şekilde dünya gündemine gelmiştir. Global bir sorun olarak korona virüs ile bir kez daha insanların yaşamlarını sürdürebilmeleri için gerekli olan gıda gereksinimini karşılayan tarımın ne kadar stratejik ve hayati bir sektör olduğu anlaşılmıştır. " dedi.

İl Müdürü Yoldaş ise " Yaptığımız ve yapacak olduğumuz bütün projelerde Sayın Milletvekilimizin desteğini her zaman yanlarında hissettiğini söyleyerek kendilerine teşekkür etmesi ile ziyaret sona erdi.

Bu haber toplam 28923 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler