Milletvekili Selim Yağcı "Teşvik için hep birlikte uğraşıyoruz"

Milletvekili Selim Yağcı "Teşvik için hep birlikte uğraşıyoruz"

Ak Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı Bilecik Sakarya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mücahit Erdal’dın hazırlayıp sunduğu “BASIN MASASI” programına konuk oldu.

A+A-

Geçtiğimiz günlerde Bilecik’in Sanayi alanında 3 bölge kapsamından 2. Bölge kapsamına alınması ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Milletvekili Selim Yağcı; Bilecik’in 3’üncü teşvik bölgesinden çıkarılarak 2’nci bölgeye alınmasının meydana getirdiği dezavantajları ortadan kaldırmak için girişimlerde bulunduğunu bildirdi.

Mv. Selim Yağcı, bahse konu değişikliğin mermer ve seramik sektörlerinde kayıplara neden olduğunu belirterek, “En azından sektörel bazda Bilecik’e yatırım yapan ve yapacak olan sanayicilerimizi ezdirmeyelim diye girişimlerde bulunduk. Gerekli müdahaleleri yapıyoruz. Kalkınma ajansına kendimizi savunmak için raporlar hazırlattık, Ticaret ve Sanayi Odamız gerekli çalışmaları yapıyor. Devlet kademesinde sanayicimizin hakkını aramak için hep birlikte uğraşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Teşvik bölgesindeki değişikliğe rağmen Bilecik’in halen yatırım cazibesini koruduğunu aktaran Mv. Selim Yağcı, yaklaşık 15 sanayicinin Bilecik’e yatırım yapmayı planladığını ifade etti. Mv. Yağcı, şöyle devam etti:

“3’üncü sanayi bölgemizi değerlendirmek istiyorlar. Alt yapı hazır olsa sanayici hemen alım noktasına geçecek. Çünkü Bilecik’in durumu ve konumu kendisini aslında teşvik kapsamına alıyor. Geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımıza da arzettim, bakanımız ve bakan yardımcımızla da görüşmelerimiz oldu” diye konuştu.

Bu haber toplam 28146 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler