Millet Bahçesi projesi hızlanıyor

Millet Bahçesi projesi hızlanıyor

Osmaneli'nde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı destekleri ve Osmaneli Belediyesi olanakları ile başlanan Millet Bahçesi projesinde yollardan sonra gölet inşaatına başlandı.

A+A-

Osmaneli'nde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı destekleri ve Osmaneli Belediyesi olanakları ile başlanan Millet Bahçesi projesinde yollardan sonra gölet inşaatına başlandı. Sakarya Nehri kenarında yer alan Millet Bahçesi tamamlanmasının ardından su sporları açısından önemli bir merkez olacak. 

millet-bahcesi1.jpg

Millet Bahçesi 2 km'lik uzunluğa ve 150.000 m2 lik alan içerisinde yer alacak. Sakarya Nehrinin en az akışa sahip olduğu, adeta gölet görünümündeki Sakarya Nehri tekne gezintileri, dragon, kürek, kano gibi etkinlikler yapılabilecek. Millet Bahçesi içinde yapımına başlanan gölet ise açık yüzme havuzu görevini üstlenecek. Osmaneli tarımda Bilecik ilinin Antalya’sı olarak anılırken, yüzülebilir gölet ile de sahil kenti olarak hizmet verecek.

millet-bahcesi2.jpg

Millet Bahçesi'nde geleneksel Türk Sporları için 120x80 m2'lik çim saha, tenis kortları, basketbol, voleybol sahaları yer alacak. Yapay göl ve Sakarya Nehri'ni gören kamp evleri, Lefke Taşı'ndan evler ve sosyal tesisler çocukların, gençlerin, eğitim organizasyonlarında uğrak nokta olacak. 

millet-bahcesi3.jpg

Belediye Başkanı Münür Şahin, Millet Bahçesi'ne ilişkin yaptığı açıklamada, "Millet Bahçemiz ilimizin, bölgemizin, Türkiye’nin çok özel bir parkı ve sosyal yaşam alanı olacak. Osmaneli geleceğin turizm merkezi ve dünya da tanınan çok değerli bir kent konumuna gelecek." dedi.

millet-bahcesi4.jpg 

Bu haber toplam 4892 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum