MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

MEYDANI BOŞ ZANNEDENLERE

A+A-

Yaklaşık bir yıl ara verdiğim Köşe yazılarıma geçtiğimiz haftalarda başlamamla birlikte, geçen sürede Osmaneli ilçemizde sorunların hayli çoğaldığını gördüm. İki haftadan bu yana gerek kendi telefonuma, gerek gazetemizin telefonuna onlarca şikayet geldi. Bizzat şikayetlerini gelip bana anlatanlar oldu. Edilen bu şikayetlerin hangisinden yazmaya başlayayım diyordum ki, geçtiğimiz Pazartesi günü bir şikayet geldi ki, yazmadan edemedim. 

Çocuğu ilkokulda okuyan bir ailemizin çocuğu hastalanır. Okulda iken ateşi çıkar. Anne ateşi yükselen çocuğunu okuldan alarak Osmaneli Selahattin Çetintaş Devlet Hastanesine götürür. Çocuğunun ateşi yükseldiğinden randevu almadan apar topar giderler hastaneye. Çocuğunu Çocuk hastalıkları uzmanı doktora muayene ettirmek ister. Doktorun Polikliniğinin önüne geldiğinde kimselerin olmadığını görür. Buna rağmen içeride hasta vardır düşüncesiyle 10 Dakikaya yakın bir süre bekler. Polikliniğe giren çıkan olmayınca kapıyı çalar ve Doktora çocuğunun hasta olduğunu, ateşinin yükseldiğini söyler. Çocuk doktoru randevularının olup olmadığını sorar. Anne acele geldiklerini, randevu almadıklarını, fakat dışarıda bekleyen hasta olmadığından dolayı çocuğuna bakılmasını ister. Uzman çocuk doktoru, randevuları yoksa çocuğu muayene edemeyeceğini, devletin kendisine günde 40 hastaya bakma yetkisi verdiğini, randevulu hastalar gelmese de 41.nci hastaya bakamayacağını söyler. Anne, bekleyen hasta olmadığını, çocuğunun ateşinin yüksek olduğunu söylese de doktor çocuğu muayene etmez. Anne çaresizlik içerisinde çocuğunu aile hekimine muayene ettirir. 

Sağlık sisteminde reform yaptıklarını söyleyenler, yaptıkları şehir hastaneleri ile övünenler, Osmaneli ilçemizin Devlet Hastanesindeki durum budur. Bu konuda sadece bir aileden değil, birkaç aileden daha şikayetler aldık. Düşünün ki 6-7 yaşlarında bir çocuk, hastalanıyor, ateşi 40 derecelere kadar çıkıyor, ailesi çare diye acilen hastaneye götürüyor ve Çocuk Hastalıkları uzmanı olan Doktor, sırf randevusu yok diyerek çocuğu muayene etmiyor. Şimdi o doktora buradan soruyorum. Nerde kaldı sizin Hipokrat yemininiz?  Çocuk bu yahu çocuk. Kapınızın önünde başka bekleyen hasta yok. Ne olurdu o çocuğa 5 dakikanızı ayırsanız. Elbette ki kurallara, nizamlara, konulan kanunlara uymak şarttır. Fakat öyle zamanlar vardır ki, kurala uymamak, kuralı bir kenara koyarak hareket etmek bir hayat kurtarır. Fakat siz bunu yapmadınız Sayın Doktor. Kural, kaide diyerek 6 yaşında bir çocuğu hastalığı ve yükselen ateşiyle baş başa bıraktınız.

Sevgili okurlarım. 

Demek ki sağlık sistemini iyileştirmek, mükemmel hale getirmek için, Devasa Şehir hastaneleri yapmak yetmiyormuş. En iyi ve en hızlı Ambulansları sisteme katmak kafi gelmiyormuş. Hastalar için tek kişilik odalar yapmak, en iyi tıbbi cihazları almak da yetmiyormuş. Her şeyin başı İnsan olduğuna göre, sağlık sisteminin de mükemmel hale gelebilmesi için, vicdanlı doktorlar, ettikleri yemine sağlık hekimler yetiştirmek gerekiyormuş.

Osmaneli gibi 15 bin nüfuslu bir ilçede bu şikayet bana kadar geldiğine göre, ilçenin değerli yöneticileri bu konulardan haberdar değimlidirler? Diye soracağımda, sormayayım, onların Ziraat Odası seçimleri gibi çok daha önemli işleri var. O işlere bakmaktan, Hastane ile doktorlar ile şikayetler gelen diğer kurumlarla uğraşacak vakit bulamıyorlardır. Fakat şu unutulmamalıdır ki, Kamu adına görev yapan OSMANELİ HABER GAZETESİ olarak bu işlerle bizlerin uğraşacak vaktimiz var. Bir yıldır meydanı boş zannedenler, devran değişiyor, bundan sonra OSMANELİ HABER VAR.

Hoşça ve Dostça Kalınız. 
 

Bu yazı toplam 15504 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.