KURSİYERLER BELGELERİNİ ALDILAR

KURSİYERLER BELGELERİNİ ALDILAR

 Osmaneli Belediyesi ile İstanbul Ticaret Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, İŞKUR ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün iş birliğinde...

A+A-

 Osmaneli Belediyesi ile İstanbul Ticaret Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, İŞKUR ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün iş birliğinde yürütülen 'Lefke Bezi Dokuma Eğitim Projesi' kapsamında hediyelik eşya kurslarında başarılı olanlar için sertifika töreni düzenlendi. 
Düzenlenen sertifika töreninde konuşan Belediye Başkanı Münür Şahin, unutulmaya yüz tutan bir kültürü geri kazanmayı ve kenti tekstil merkezi yapmayı amaçladıklarını söyledi.

KURSİYERLER BELGELERİNİ ALDILAR

Üretilenlerin Türkiye içi ve yurt dışına satmayı amaçladıklarını söyleyen Şahin, "Kursiyerlerimiz geçmişte ninelerimizin kullandığı dokuma tezgahlarının başına geçerek, bu kültürü gelecek nesillere aktarmaya çalışıyorlar. Kadınlarımız kurslara katılarak, Lefke bezine can verecekler. Osmaneli de bulunan tarihi konaklarımızdan birisini dokuma tezgahlarıyla beraber oluşturacağız. Kursiyerlerimiz dokuma işlemine orada devam edecekler. Kurs da Öğrendikleri, hem kazanca hem de ürüne dönüşmüş olacak. Ürettiğimiz ürünü pazarlama olayını da şirketimiz ile gerçekleştireceğiz. Kurmuş olduğumuz 1308 Osmaneli A.Ş., vasıtasıyla pazarlamayı düşünüyoruz. Tabii bize en çok desteği İstanbul Ticaret Üniversitesi verecek çünkü onların tekstille çok farklı bir şekilde bağları var. Dolayısıyla, İstanbul'daki tekstil firmalarıyla yurt dışına pazarlama yapmış olacağız"dedi.
Sertifika töreninde konuşan kurs öğreticisi Gülay Durak ise Lefke bezinin tanıtılması ve canlandırılması adına projede yer aldığını söyledi.

20170824aw155999_02.jpg
Dokumacılığı gelecek nesillere aktarmanın yanı sıra kursiyerlerin aile ekonomisine katkıda bulunacaklarını belirten Durak, "Lefke bezinde kullandığımız iplik çeşidi yüzde yüz pamuk. İleriki zamanlarda ipekli dokumalara da geçmeyi düşünüyoruz. Kursumuzda yöremize ait ürünleri sandıklardan çıkarttık. Onların kumaş ve desen analizlerini yaptık. Kursiyerlerimizle birlikte desenlere karar verip, ilmik ilmik dokuduk. İstenilen amaca göre yelpazemizi genişleteceğiz. Yöresel elbiseler ve Osmaneli de kullanılan, giyilen kıyafetler üzerinde de projelerimiz var. Bunları da zamanla dokuyacağız. Yöremize ait unutulmaya yüz tutmuş Lefke bezini eski usulde çalıştırılan tezgahlarda üretiyoruz ancak modernize edilmiş şekliyle kursiyerlerimiz burada eğitimlerini aldılar. Kursiyerlerimiz bugünden sonra Belediyenin açacak olduğu dokuma tezgahlarında kurs da öğrendiklerini dokuyabilecekler ben şahsım adına ve kursiyerlerimiz adına ilçede böyle bir kurs açtığı için Belediye Başkanı Münür Şahine teşekkür ediyorum” dedi. 
Program konuşmaların ardından kursiyerlerin sertifikalarının dağıtılmasıyla son buldu. Sertifika dağıtım programına Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Başkan Yardımcısı Hayati Kaba ve kurs öğreticisi Gülay Durak ve kursiyerler katıldı. 

20170824aw155999_01.jpg

Bu haber toplam 1803 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.