Kaç Aylık Çocuklar İlkokula Kayıt Yapılabilir?

Kaç Aylık Çocuklar İlkokula Kayıt Yapılabilir?

 Osmaneli Milli Eğitim Müdürü EKİNCİ;72 AYINI DOLDURANLAR İLKOKULA KAYIT OLACAKLARİlköğretimde 2016 2017 dönemi 19 Eylül 2016 Pazartesi başlayacak....

A+A-

 

Osmaneli Milli Eğitim Müdürü EKİNCİ;72 AYINI DOLDURANLAR İLKOKULA KAYIT OLACAKLAR

İlköğretimde 2016 2017 dönemi 19 Eylül 2016 Pazartesi başlayacak. Eylül ayı sonu itibariyle 72 ayını doldurmuş çocuklar mecburi olarak ilkokula kayıt yaptırılacaktır. 

Osmaneli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci’den aldığımız bilgilere göre, 2016 2017 Eğitim Öğretim yılı 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak. Bu sene İlkokula kayıt yaşını sorduğumuz Milli Eğitim Müdürü Ekinci, “Eylül ayı sonu itibariyle 72 ayını doldurmuş çocuklarımız mecburen ilkokula kayıt yaptırılacaktır. Gelişim yönünden ilkokula hazır olduğu anlaşılan 60-66 ay arası çocuklardan, velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kaydedilir. Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 66, 67 ve 68 aylık olanları velisinin vereceği dilekçe ile 69, 70 ve 71 aylık olanları ise ilkokula başlamaya hazır olmadıklarını belgeleyen sağlık raporu ile okul öncesi eğitime yönlendirebilir veya kayıtlarını bir yıl erteleyebilir” dedi.

Okul öncesi eğitim kurumlarında okula kayıt yaptırılacak çocukların ise Eylül ayı sonu itibariyle 36 ayını tamamlamaları şarttır diyen Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, “Ana okulu ve uygulama sınıflarına, kayıtların yapıldığı yılın Eylül ayı sonu itibariyle 36 ayını tamamlayan ve 66 ayını doldurmayan çocukların kaydı yapılır. Ana sınıflarına kayıtların yapıldığı yılın Eylül ayı sonu itibariyle 48 ayını dolduran ve 66 ayını doldurmayan çocuklar kaydedilir.  Ancak bir grup oluşturabilecek kadar çocuk bulunmayan okullarda 36-47 ay arası çocuklar da ana sınıfına kaydedilebilir. 67, 68 ve 69 aylık olup da velisinin yazılı talebi veya sağlık raporu doğrultusunda ilkokula kaydı bir yıl ertelenen çocuklar, okul öncesi eğitim kurumlarına öncelikle kaydedilirler” dedi. 

Bu haber toplam 1921 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.