İL ÖZEL İDARESİ GENEL SEKRETERİNİN KABUL ETMEDİĞİ MUHTARI VALİ MAKAMINA DAVET ETTİ

İL ÖZEL İDARESİ GENEL SEKRETERİNİN KABUL ETMEDİĞİ MUHTARI VALİ MAKAMINA DAVET ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Muhtarlar için “UÇ BEYLERİ” demesini ve Devlet kapısından geri çevrilmemesini her fırsatta söylemesine rağmen,...

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Muhtarlar için “UÇ BEYLERİ” demesini ve Devlet kapısından geri çevrilmemesini her fırsatta söylemesine rağmen, Bilecik İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant’ın makamına almadığı Muhtarı Bilecik Valisi Tahir Büyükakın Makamına Davet Etti.

Bilecik İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant’ın,  Osmaneli Avdan Köyü Muhtarı Erdoğan Kara’yı makamına kabul etmemesi ilk vukuatı değil. Bilecik ilinde Milyonlarca liralık yatırımları yapan ve yönlendiren bir kurumda Genel Sekreterlik makamında bulunan Halis Nalbant’ın, 17-25 Aralık’tan sonra Bilecik Özel Sevgi çiçeği okulunda yapılan ve 7 il müdürünün katıldığı toplantıya da iştirak ettiği biliniyor. Bilecik Sakarya Gazetesinde, “MAAŞ DEVLETTEN, EMİR KİMDEN” başlıkla çıkan bu haberde yapılan toplantıda, “Ak Parti Milletvekillerinin İran’da Muta Nikâhı yaptıkları gibi konuların piyasaya yayılması,  Hükümete Şantaj uygulanması, seçimler öncesinde Hükümet aleyhinde propagandalar yapılması gündeme gelmiş ve kararlaştırılmıştı. Yine İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant’ın Memur-Sen işyeri temsilcisine hakaretler ettiği ve makamına çağırarak darp girişiminde bulunduğu, konu ile ilgili olarak sendikanın açıklamalar yaptığı basına yansımıştı. Vatandaşın kuruma verdiği dilekçeyi kabul etmeme gibi durumları da bulunan Halis Nalbant’ın Avdan Köyü Muhtarını makamına kabul etmemesi ise bakalım bardağı taşıran son damla olacak mı? Haberin gazetemizde yayınlanmasından sonra Bilecik Valisi Tahir Büyükakın Avdan Köyü Muhtarı Erdoğan Kara’yı makamına davet ederek, iki saate yakın görüşme yapması, Bilecik Valisinin de Muhtarları Uç Beyi olarak gördüğünün bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Avdan Köyü Muhtarı Erdoğan Kara’nın gazetemizde çıkan “FERYADIMIZI KİM DUYACAK” başlıklı haberden sonra Bilecik’te Devlet kademeleri harekete geçti. Erdoğan Kara Bilecik Valiliği tarafından aranarak, Bilecik Valisi Tahir Büyükakın’ın makamına davet edildi. Avdan Köyü Muhtarı Erdoğan Kara’nın 03 Ağustos 2017 Perşembe günü Saat 17.30’da Vali Büyükakın tarafından kabul edildiği ve yaklaşık olarak 2 saate yakın bir görüşme yapıldığı bilgisine ulaştık. Bilecik Valisi Büyükakın, Muhtar Kara’dan köyünün sorunlarını dinlediği ve sorunların çözümü için ilgili mercilere talimatları verdiği öğrenildi. Vali Büyükakın’ın Muhtarı bizzat makamına davet ederek görüşmesi, Bilecik Bürokrasisinde bundan sonra bir şeylerin değişeceğinin sinyali olarak algılandı. Vali Büyükakın’ın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğinden gelmesi, yerel yönetim hizmetlerine vakıf olduğunu ve kişilerle bire bir görüşmelerde bundan sonra sıkıntıların yaşanmayacak olmasının bir göstergesi olarak değerlendirildi. Göreve ilk başladığı günde yerel basın aracılığıyla cep telefonu numarasını vermesi ve herkesin kendisini arayabileceğini söylemesi de, Devlet ile Milletin arasındaki bugüne kadar olan bazı engellerin kalkması anlamı taşıdığının bir göstergesi olarak kabul edilmişti. Kamuoyunda ve İlgili makamlarda ses getiren “FERYADIMIZI KİM DUYACAK” haberimizin ardından Bilecik’te özellikle bürokratik kesimde bundan sonra çok şeylerin değişmesi bekleniyor. 

Bu haber toplam 2887 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum