FERYADIMIZI KİM DUYACAK

FERYADIMIZI KİM DUYACAK

AVDAN KÖYÜ MUHTARI ERDOĞAN KARA ‘FERYADIMIZI KİM DUYACAK’

A+A-

Gazetemizi ziyaret eden Osmaneli Avdan Köyü Muhtarı Erdoğan Kara, muhtar olduğu günden beri köyünün alamadığı hizmetlerden şikâyet etti.

Avdan Köyü Muhtarı Erdoğan Kara, Köyümüze hizmet gelmesi ve getirilmesi yönünde sıkıntılar yaşıyoruz. Köyümüz kıyıda kenarda kaldığı için mi hizmet verilmiyor. Avdan Köyünün Muhtarı Devlet kapısından neden geri çevriliyor. Cumhurbaşkanımız Muhtarlar için Uç beyimiz derken, bizler Bilecik’li Devlet yetkililerin gözünde hangi sıfatla yer alıyoruz” dedi.

AVDAN KÖYÜNÜ HİÇ BİR ÇİVİ ÇAKILMADI

Muhtar Kara açıklamasında, “Yaklaşık bir yıl önce köyümüzde çok amaçlı kullanılmak üzere, düğün salonu ve hıdrellez cemiyetlerimizi yapmak için kapalı bir alan projesi yaptırdık. Bu projeyi de Özel idare müdürlüğüne teslim ettik. Bir yıldan bu yana projemizle ilgili hiçbir gelişme olmadı. Defalarca Osmaneli İl Genel Meclisi Üyelerimize durumumuzu anlatmamıza rağmen, Avdan köyüne hiçbir çivi çakılmadı.

ORTADA NE DÜZENLEME VAR, NE DE YENİ BİR PROJE

 Osmaneli İl Özel idare müdürlüğüne ve Bilecik İl Özel İdare Müdürlüğüne projemizin akıbetini sormak için gittiğimizde, etkili ve yetkili makamlara derdimizi bir türlü anlatamadık. Köyümüze yapılacak olan projeyi dahi ben Avdan köyü Muhtarı olarak kendim çizdirdim.Bizim çizdirdiğimiz projeyi de Özel İdarenin mühendisleri beğenmediler. Proje ile ilgili olarak düzenleme yapacaklarını söylediler, ortada ne düzenleme var, ne de yeni bir proje. Özel İdare Müdürlüğü bünyesindeki mühendis arkadaşlarımızın ne iş yaptığını doğrusu merak ediyorum. Projemizle ilgili olarak bütçe ayrıldığını söylediler. Bütçe ayrıldı ise, bizim köyümüzün projesi nerede, neden başlanmıyor. Proje yapmadılarsa, olmayan bir projeye Özel İdare nasıl bütçe ayırır. Soğucakpınar köyümüzde de uygulanan benzer bir proje vardı. Soğucakpınar köyü projesi bittikten sonra Avdan köyünün projesine başlanacaktı, fakat burası bittiği halde Avdan köyünün projesinden hala hiçbir hayır haber yok.  

MAKAMINA DAHİ ALMADI

Köyümüzün sorunlarını iletmek üzere Bilecik İl Özel İdaresi Halis Nalbant’a gittim. Kendisinin toplantıda olduğunu söylediler ve 3 saat boyunca toplantının bitmesini bekledim. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant’ı toplantı sonrası kapıda karşıladım ve köyümüzün sorunlarını anlatmak için geldiğimi söyledim. Halis bey bana, “Senin İl Genel Meclisi üyelerin yok mu? Sen gelme onlar gelsin benim yanıma” dedi ve beni makamına dahi almadı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Muhtarlar için “Uç Beyimiz” tabirini kullanıyor. Yine Sayın Cumhurbaşkanımız Muhtarların hiçbir Devlet Dairesi kapısında bekletilmeyeceğini ifade ediyor.  Sayın Cumhurbaşkanımız böyle söylerken, muhtarlara gerekli değeri verirken, bizlerin Bilecik İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant’ın makamına kabul dahi edilmeyişimizi kim ve hangi yetkili nasıl izah edecektir. Avdan köyü Bilecik sınırlarında olduğu için, kenar köşede kaldığı için mi hizmetlerden nasibini alamıyor.

AVDAN KÖYÜNE HANGİ YÜZLE GELECEKLER

Seçimlerden önce oy için kapılarımızdan ayrılmayan Osmaneli İl Genel Meclisi üyelerimize dertlerimizi bir türlü anlatamadık. Her şey seçilene kadar mıydı Sayın İl Genel Meclisi üyeleri. Seçim bitti her şey bitti mi sizin işiniz. Sizler başka köylere 300-500 bin liralık yatırımlar yaparken, Avdan köyüne 70 Bin Liralık bir sulama pompasını dahi kurduramayan İl Genel Meclisi üyeleri, gelecek seçimlerde Avdan köyüne hangi yüzle geleceklerdir. Bizler İl Genel Meclisi üyelerinin partilerine üye olmadığımız veya parti teşkilatlarında “Dayı”mız olmadığı için mi Avdan köyüne hizmet vermiyorlar. Diğer köylerin arazi yollarına bile greyderler giderken, Avdan köyünün yollarına neden bakılmıyor. Yaklaşık 4 yıldan bu yana Avdan köyüne toplam da 50 Bin Liralık yatırım yapılmamıştır. Oysa Ülkemizin ekonomik durumunu çok iyi anlatan siyasetçilerimiz ve Devlet adamlarımız, Rusya’dan buğday, Meksika’dan Mercimek, Brezilya’dan Kuru Fasulye ithaline para bulan Devletimizin Avdan köyüne gelince mi parası bitiyor.  Unutulmasın ki Avdan köyü Bilecik İli, Osmaneli İlçesi sınırları dâhilinde bir köydür. 

6 AY BOYUNCA RANDEVU VERİLMEDİ

Sayın Valimiz göreve yeni başlamıştır. Buradan kendisine Hoş geldiniz diyor, görevinde başarılar diliyorum. Sayın valimize şunu da bildirmek istiyorum. Giden Valimiz Süleyman Elban’dan Hisarcık-Beşevler Köyü Muhtarımız ile görüşmek için randevu istememize rağmen, bizlere 6 ay boyunca randevu verilmedi, Vali beyle görüştürülmedi. İnşallah bu sıkıntılar Yeni Valimiz döneminde yaşanmaz. Fakat kenarda da olsa Osmaneli’nin de bir Avdan köyü olduğunu Sayın Valimizin de bilmesini istiyorum. Devletin kapılarından içeri alınmadığımız için yetkililere sesimizi duyuramadığımızdan, mecburen basın yoluyla duyurmak zorunda kaldığımızı belirtmek istiyorum.  Köyümüzün birikmiş sorunları o kadar çok ki, anlatmayla bitmeyecek düzeyde. Bizler Avdan köylüleri olarak, hizmet alabilmek için nereye başvurmalıyız, onu da buradan soruyorum. Bizler bu ülkenin vergi veren, askerlik yapan vatandaşlarıyız. Sesimizi birileri duysun artık” dedi.   

Bu haber toplam 6544 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.