BİLECİK MEZBAHASI KURBAN BAYRAMINA HAZIR

BİLECİK MEZBAHASI KURBAN BAYRAMINA HAZIR

Kurban Bayramı öncesinde, bütün hazırlıkları tamamlanan ve vatandaşlara hizmet verecek olan Bilecik Belediyesi Mezbahasındaki çalışmaları yerinde incelemek...

A+A-

Kurban Bayramı öncesinde, bütün hazırlıkları tamamlanan ve vatandaşlara hizmet verecek olan Bilecik Belediyesi Mezbahasındaki çalışmaları yerinde incelemek adına yapılan ziyarete Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız ile birlikte Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik, İl Müdür Yardımcısı Erkal Gedikli, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdür V. Devrim Toraman ile İlimizde faaliyet gösteren kasaplar katıldı.

Tesisin her ünitesinde ayrıntılı bir şekilde incelemelerde bulunan ve daha önce yapılan incelemelerde belirttiği eksikler ve olumsuzlukları kontrol eden İl Müdürü Yıldız şunları söyledi;

 "Bilecik Belediyesi, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun "Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik" hükümleri gereğince teknik, altyapı, sağlıklı şartlara uygun, azami hijyen sağlayacak, gıda güvenliğinin sağlandığı ilimizin ihtiyaç duyduğu modern bir mezbahayı ilimize kazandırmış bulunmaktadır.

Ruhsat İşleri tamamlanan bu güzel tesiste, Pazartesi, Çarşamba ve Cuma olmak üzere haftanın 3 günü büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesimleri yapılmaktadır. Küpesiz hayvan alım-satımının ve kesiminin yapılmaması hususunun da ayrıca altını çizmek isterim.

Ayrıca sadece Kurban Bayramlarında değil genel olarak kasaplarımızın kesimlerde erkek hayvanlara yönelmesi gerekmektedir. Böylece İthalatı önleme adına doğru bir adım atmış oluruz.

 Hayvan sahipleri mutlaka hayvanlarını ilimizde şartları yerine getiren ruhsatlı mezbahalarda kestirmeleri gerekmektedir. Kaçak kesimlere karşı askeri ve kolluk kuvvetlerimizle birlikte mücadele ediyoruz ve daha da etkin bir şekilde devam edecek olup; cezai müeyyideleri çok ağırdır.

Böyle modern tesislerde İlimize sunacağımız etlerde güvenli, temiz ve hijyenik olacaktır. Kasaplarımız çevre illerden ziyade ilimiz mezbahalarında kesimlerini yapmalıdır.

Bu güzel tesisi yaşatacak olan sizlersiniz.

 İlimizin ihtiyacını giderecek olması nedeniyle, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı Beye, ekibine ve emeği geçen herkese şahsım ve Bilecik adına teşekkür ediyorum." dedi.

ISO 22000 HACIP, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ruhsat ve işletme belgeleri başta olmak üzere bütün yeterlilik belgelerine sahip Bilecik Belediyesi Mezbahasındaki incelemelerde söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik, ise şunların söyledi;

 

''Belediyemiz tarafından şehrimize kazandırılan Bilecik Belediyesi Mezbahasındaki son durum hakkında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız ve ilimizde faaliyet gösteren kasaplara bilgi verdik. Geçtiğimiz yıllarda Kurban Bayramında vatandaşlarımıza hizmet veren mezbahamız, bu yıl bütün yeterlilik belgeleri ve ekipmanları ile vatandaşlarımıza daha hızlı ve kaliteli bir hizmet verecek. İncelemelerde ayrıca kasap esnafımızın da görüş ve önerilerini aldık. İnşallah bundan sonra mezbahamızda vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet vermeye çalışacağız." dedi. Bilecik kasap esnafı ve besicilik yapan vatandaşlar yapılan bu toplantı ve alınan görüş ve önerilerinden dolayı memnuniyetlerini belirtiler.

Bu haber toplam 1850 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.