EVLİLİK ÖNCESİ EĞİTİMİ BAŞLADI

EVLİLİK ÖNCESİ EĞİTİMİ BAŞLADI

Bugüne kadar düzenlediği sayısız kurs ile vatandaşları meslek sahibi yapan Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi, şimdide evlenecek olan genç çiftlere,...

A+A-

Bugüne kadar düzenlediği sayısız kurs ile vatandaşları meslek sahibi yapan Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi, şimdide evlenecek olan genç çiftlere, evlilik öncesinde kurs vererek, onların daha iyi bir evlilik süreci yaşamalarını arzu ediyor.

“Evlilik Öncesi Eğitim Programı” ile evlilik çağına gelmiş ve aile kurmak amacıyla bir araya gelen çiftlerin, evlilik hayatına hazırlanmaları amaçlanmaktadır. Evlilik Öncesi Eğitim Programı, evlilik öncesi süreçte çiftlerin birbirlerini iyi tanıması, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturabilmeleri amacıyla etkili iletişim kurma yollarını ve olası sorunlarla nasıl baş edeceklerini öğrendikleri bir program olup, çiftlere evliliğe “iyi bir başlangıç yapabilme” fırsatı vermektedir.
Evlilik uyumunda; eşlerin evlilik öncesi hazırlığının ve evlilik problemleri henüz ortaya çıkmadan eğitim almalarının önemi bütün dünyada bilimsel çalışmalarla da ortaya konmaktadır. Bu düşünceden hareketle evlilik öncesi eğitim konusunda toplumun dikkatinin çekilmesi amacı başta olmak üzere birtakım düzenlemeler yapılması planlanmış ve bu eğitim düzenlenmiştir.

Evlilik öncesi eğitim ile bireylerin, evliliğin temel şartının gönül ve ruh birlikteliği, kader ortaklığı  olduğunu, ancak hayatın her alanında olduğu gibi evlilik sürecinde de bilmenin,  öğrenmenin, anlamanın ve anlamaya çalışmanın sorunların daha kolay aşılmasını,  engellerin daha kolay geride bırakılmasını sağlayacağını belirterek, ”Kötü  giden, boşanmayla ya da şiddetle sonuçlanan birçok evlilikte eşlerden birinin ya  da her ikisinin bilgi ve tecrübe yoksunluğunun önemli rol oynadığını görüyoruz”  dedi.

Osmaneli Belediye Başkanı, ”Evlilik Öncesi  Eğitim” programının tanıtımında yaptığı konuşmada, evliliğin, mekanik, teknik,  mühendislik üzerine, plan ve program üzerine inşa edilecek bir müessese  olmadığına dikkati çekerek, en başta gönüllerin, kalplerin muhabbetle kaynaştığı,  sevginin ortaklaştığı, yüreklerin kader birliği içinde birlikte attığı bir  karşılıklı anlaşma olduğunu ifade etti.

Çeşitli inançlar, kültürler ve geleneklerin evlilik akdinin gerçekleşmesi için çok sayıda şart koştuklarını, özellikle modern zamanlarda eşlerin maddi  durumlarının, eğitimlerinin ve kariyerlerinin yanı sıra törenlerin, takıların, ev  eşyalarının da evliliğin ön şartları olarak belirgin hale geldiğini anlatan  Şahin, ”Bugünlerde evlilik hazırlığı yapan birçok genç kardeşimiz, maddi  varlıkları, kariyeri, fiziki özellikleri, evliliğin önemli bir ön şartı olarak  görmektedir. Bu genç kardeşlerimiz, evlilik süreci içinde asıl önemli olanın ruh  ve gönül birlikteliği olduğunu maalesef çok geç fark ediyor. Oysa evlilik, tüm  maddi değerlerin, tüm fiziki şartların üzerinde hayatların birleştiği kutsal bir  ortaklık, hayatın sonuna kadar devam edecek manevi bir yol arkadaşlığıdır” diye  konuştu.

Evliliğin insanın yaratılmasıyla ortaya çıkmış bir müessese olmasına  karşın evlenen çiftlerin mahcubiyet, korku, çaresizlik gibi nedenlerle  başkalarının tecrübelerinden yararlanmak yerine çözümsüzlüğü tercih ettiklerini  söyleyen Şahin, evlilik öncesi eğitimin bu tecrübe paylaşımını sağlayacağını ve  insanlıkla yaşıt tecrübe birikiminin aktarılmasıyla olumsuz sonuçların ortaya  çıkmasını en baştan engelleyeceğini dile getirdi.

Şahin, ”Evlilik öncesi eğitim programı, sadece sıcak yuvaların,  sağlıklı evliliklerin teşkilini sağlamakla kalmayacak, yeni nesiller için de  aydınlık, umut dolu bir geleceğin ilk tuğlası olacaktır” dedi.

Bu haber toplam 2745 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.