ESNAFLARDAN AŞURE İKRAMI

ESNAFLARDAN AŞURE İKRAMI

Osmaneli Camikebir ve Camicedit mahallelerinin kesişme noktası olan, M.Kemalpaşa, İsmet İnönü ve Sakarya caddesi esnafları, geleneksel hale getirdikleri...

A+A-

Osmaneli Camikebir ve Camicedit mahallelerinin kesişme noktası olan, M.Kemalpaşa, İsmet İnönü ve Sakarya caddesi esnafları, geleneksel hale getirdikleri ikramlarına devam ediyorlar. 
Geçtiğimiz Miraç kandilinde helva, Hıdrellezde pilav yaparak vatandaşlara dağıtan esnaflar, dün de Muharrem ayı nedeniyle aşure yaparak vatandaşlara dağıttılar. 
Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Osmaneli Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba, Osmaneli İl Genel Meclisi üyeleri Hakan Özkan, Orhan Uğur, Ak  Parti İlçe Başkanı Mefharet Göbekçi, CHP İlçe Başkanı Faik Üstün, MHP İlçe Başkanı Hayri Teyin, Osmaneli Esnaf ve Sanatkârlar odası Başkanı Aydın Yıldız, Şoförler ve Otomobilciler odası başkanı Emin Çeşmeci, Osmaneli 2 nolu minibüsçüler kooperatifi başkanı Serkan Gür, Osmaneli Eski Belediye Başkanı Bahaettin Bulut ve çevrede bulunan esnaf ve vatandaşların katıldığı Aşure ikramında, yaklaşık Beş Yüz kişilik Aşure dağıtıldı.  Esnafların Aşure ikramına katılan Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, “Muharrem ayı, bereketin arttığı, Allah’ın izzet ve ikramının çoğaldığı ay olarak bilinir. Muharrem ayındaki en mübarek gün onuncu gündür. 10. gün, Aşure Günü olarak da kutlanır. Böyle bir ay içerisinde Osmaneli’li esnaflarımızın vesile olduğu bu aşure ikramını Allah kabul eylesin. Esnaflarımıza hayırlı ve bereketli işler nasip etsin. Esnaflarımızın göstermiş olduğu bu birlik ve beraberliğin toplumumuzun her kesimine de sirayet etmesini diliyor, Aşure ikramına vesile olan tüm esnaflarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

esnaflardan-asure-ikrami-(3).jpg

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’de yaptığı açıklamada, “Muharrem ayı, Hicri takvimin başlangıcı, yani Hicri yılbaşıdır. Müslümanlar için büyük önemi olan Hicri yılbaşımızın ve Allah’ın ayı olarak bilinen Muharrem ayımızın tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Bu mübarek ayda Osmaneli eski çarşı esnaflarımızın da göstermiş oldukları bu birlik, beraberlik ve dayanışmanın da diğer esnaflarımıza örnek olmasını diliyorum. Eski çarşı esnaflarımız tarafından geleneksel hale gelen önemli günlerdeki bu ikramlarından dolayı bütün esnaflarımıza teşekkür ediyor, hayırlarını Allah Kabul etsin” diyorum” dedi. Osmaneli Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Aydın Yıldız’da, “Eski çarşı esnaflarımız çok güzel bir gelenek başlattılar ve bunu da devam ettiriyorlar. Esnaflarımız arasındaki bu dayanışmadan dolayı hepsini kutluyorum. Ahi’lik geleneğinden gelen birlik olma, dayanışma içinde olma hasletlerini günümüzde de yaşatan, Osmaneli eski çarşımızda bulunan tüm esnaflarımızı kutluyorum. Onlara hayırlı, bereketli kazançlar diliyorum” dedi.

esnaflardan-asure-ikrami-(2).jpg

Aşure ikramının ardından Ayşe Göllü Camii imamı Zafer Ünal  tarafından dua edilerek etkinlik sona erdi. 

Bu haber toplam 2590 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.