DEVLET MİLLET DAYANIŞMASININ ÖRNEĞİ AĞLAN KÖYÜ

DEVLET MİLLET DAYANIŞMASININ ÖRNEĞİ AĞLAN KÖYÜ

Osmaneli Haber Gazetesi olarak zaman zaman Osmaneli’nin köylerine kadar giderek, köylerin sorunlarını, istek ve önerilerini dile getiren haberler yapıyoruz....

A+A-

Osmaneli Haber Gazetesi olarak zaman zaman Osmaneli’nin köylerine kadar giderek, köylerin sorunlarını, istek ve önerilerini dile getiren haberler yapıyoruz. Bu haberimizin konusu olan köyümüz ise Ağlan. Geçtiğimiz gün Ağlan köyüne giderek, burada yapılanları, yapılması istenenleri gördük. Köyde yaşayan vatandaşlarımız ile sohbet ettik. Ağlan Köyü Osmaneli’ye 27 Kilometre uzaklıkta, 870 rakımlı, 80 hane ve 370 nüfuslu bir köy. Köyün geçim kaynağı tarım. Başta Domates olmak üzere, Patlıcan, Biber, Barbunya, Şeftali, Erik gibi sebze ve meyve yetişmekte. Ağlan köyü yaz sezonunda 8 ila 10 Bin Ton Domates üreten bir köy.

Ağlan Köyünde sulama göleti mevcut. Köyün içine girdiğinizde küçük bir kasabayı andıran bir yerleşim merkezi. Camisi, şadırvanı, tuvaletleri, köy kahvesi, hepsi bakımlı. Ağlan köyünde şu anda Sağlık evi, Düğün salonu ve yanına yeni bir kahvehane yapılıyor. Köy Muhtarı Kasım Balcı köyde yapılanları ve yapılacak olanları anlattı. Muhtar Balcı, “Bizler çiftçilik ile geçinen bir köyüz. Şu ana kadar köyümüzde yapılanlar, Devlet Millet kaynaşmasının, el birliğinin bir ürünüdür. Ağlan Köylüleri olarak Göletimizi kendi imkânlarımız ile yaptık. Caminin şadırvanlarını, umumi tuvaletleri ve camimizin altında bulunan salonu da yine köylümüzün çalışması ve katkıları ile tamamladık. Şu anda yeni bir düğün salonu ve kahvehane yapmaktayız. Bu hizmetleri yaparken, Devletimizden elbette katkılar aldık, devletimizin yardımlarını gördük. Göletimizde 2 adet elektrik trafosu var. Birini kendimiz koyduk, diğerini de Devletimizden 15 Bil TL yardım aldık, 35 Bin Tl’sini kendimiz karşılayarak hizmete soktuk. Düğün salonumuzu çatı seviyesine getirdik. Burası için de Devletten sadece 7 Metre Küp beton aldık. Osmaneli Belediye Başkanımız Münür Şahin’de ytong’larını temin etti. Bizler Ağlan Köylüleri olarak, Devletimize hiçbir zaman yük olmak istemiyoruz. Köyümüze yapılacak olan hizmetleri kendi imkânlarımız ölçüsünde yapıyoruz, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Yetmediği yerde Devletimize bugüne kadar başvurduk, gerekeli katkıları aldık, bundan sonra da başvurup gerekli olacak katkıları isteyeceğiz. Başta Bilecik Valimiz Tahir Büyükakın’a, Osmaneli Kaymakamımız Edip Çakıcı’ya ve Osmaneli Belediye Başkanımız Münür Şahin’e ve İl Genel Meclisi Üyelerimize bizlere vermiş oldukları destek ve katkılardan dolayı Ağlan Köylüleri olarak teşekkür ediyoruz.  Bizlerin Ağlan köyünde yaptığımız ve yapmak istediğimiz, Devlet Millet işbirliğinde aşılamayacak sorun kalmayacağını herkese göstermektir. Her şeyi Devletten istemek bizlere göre bir şey değil” dedi. 

Bu haber toplam 8569 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.