“ÇEVRE KONUSUNDA ÖRNEK BELEDİYEYİZ”

“ÇEVRE KONUSUNDA ÖRNEK BELEDİYEYİZ”

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin Dünya Çevre Günü nedeniyle Osmaneli Belediyesinin Çevre yatırımları ve faaliyetleri ile ilgili açıklama yaptı.

A+A-

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin Dünya Çevre Günü nedeniyle Osmaneli Belediyesinin Çevre yatırımları ve faaliyetleri ile ilgili açıklama yaptı;
Bşkan Şahin açıklamasında; “5 Haziran Dünya Çevre Günü çevrenin korunması, çevreyle ilgili sorunlara uluslararası toplumun dikkatinin çekilmesi ve çevre politikası ile hukukunun geliştirilmesi gibi çalışmaların vurgulanması açısından önemli. Doğaya olan sorumluluklarımızı bir kez daha hatırlatmak için fırsat oluyor. 
Osmaneli Belediyesi Çevreye duyarlı ve bu konuda sürekli yatırım yapan bir belediyedir. Bilecik ilinin ilk Arıtma Tesisi, kanalizasyon alt yapısını 2015-2016 yıllarında devreye aldık. Tüm çöplerimizi ortağı ve iştirakçisi olduğumuz Bilecik Belediyeler Birliği tesislerine göndererek bertaraf edilmesini ve ekonomiye katkı sağlar hale getirilmesini temin ediyoruz.

Bu yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın onayı ile eski çöp sahasının rehabilitasyon projesini başlattık. Bu proje ile eski çöp alanını ağaçlandırarak büyük bir piknik alanına ve parka dönüştürüyoruz.
Yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın onayı ile sıfır atık tesisimizi inşa ediyoruz. Öncelikle dört mahallemize kurmakta olduğumuz sıfır atık için toplama merkezlerimizle Cumhurbaşkanlığımızın uygulamaya aldığı projeye destek vereceğiz.
500.000 adet ağaç ve 500.000 m2 park projemizle büyükşehirler ölçeğinde parklara, spor alanlarına sahip oluyoruz. Yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın onayı ile 120.000 m2 millet bahçesi projemizi başlattık.
Osmaneli Belediyesi Çevre yatırımları ve projelerinde de örnek belediyedir. Projelerimize destekleri için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum, Milletvekilimiz Selim Yağcı, İl Başkanımız Serkan Yıldırım, İlçe Başkanımız Şaban Güdem, Belediye meclis üyelerimize, Belediyemiz Çevre Müdürümüz Sabri Yılmaz ve tüm yöneticilerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz”dedi.


Bu haber toplam 2347 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum