400 KONUTLUK TOKİ PROJESİ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

400 KONUTLUK TOKİ PROJESİ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Ak Parti Bilecik İl Başkanı Serkan Yıldırım ve Milletvekili Selim Yağcı Çevre ve Şehircilik Bakanlığında kabul edilen talebin bir an önce başlaması için 400 Konutluk yeni Toki projesine destek veriyorlar.

A+A-

Geçtiğimiz aylarda TC. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Bilecik ziyareti sırasında Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Ak Parti Osmaneli İlçe Başkanı Şaban Güdem tarafından Ak Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı ile birlikte talep edilen Osmaneli yeni TOKİ Projesi, İstanbul TOKİ Proje Ofisi ve Osmaneli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce hızla yol alıyor.
Ak Parti Bilecik İl Başkanı Serkan Yıldırım ve Milletvekili Selim Yağcı Çevre ve Şehircilik Bakanlığında kabul edilen talebin bir an önce başlaması için 400 Konutluk yeni Toki projesine destek veriyorlar.
 İstanbul Toki Proje Ofisiyle yapılan görüşmede, Eski TOKİ yanında 28 Ada ve 248 Parselde 41.496 m2 lik arsada ve Tapusu TOKİ’ye ait alanda, Osmaneli Konakları dış yüzü görünümünde, yatay mimaride (4 kat), prestijli 400 Adet konut ve yanında sosyal tesisler ve yaşam alanlarının yapılması projesi çalışmaları hızla ilerlediği konusunda mutabık kalındı.

Projenin Gerekçesi: Osmaneli-Yenişehir-Bursa-Gemlik Limanı YHT projesinin başlamış olması nedeniyle Osmaneli OSB ve Sanayi Parsellerine yoğun ilgi ve sanayicilerin almış olduğu sanayi alanları ve kurulacak tesisler düşünüldüğünde, 2021-2024 yılları arasında ilçede en az 1.500 – 2.000 adet konuta ihtiyaç duyulacak.
Konut ihtiyacının bir kısmı özel sektör tarafından yapılacak olsada, TOKİ ile birlikte yeri TOKİ ye ait olan alanda 400-500 Adet konuta hemen talep olacak. Satış ve talep sorunu yaşanmayacak olan bu proje için şirketlerle ve halkla büyük oranda görüşmeler tamamlandı. Ulaşım ve şehirle bütünleşme konusunda Osmaneli Belediyesinin her türlü desteği vereceği proje çok prestijli ve covid-19 nedeniylede tercih edilen bir tatil köyü havasında olacak.
Eski çöp alanının fizibilite çalışmalarının tamamlanması ve bakanlık desteği ile bu alanın rehabilite edilip çok büyük bir park, orman ve spor alanına dönüşmesi ile çok farklı bir ortam oluşacak. YHT hattının projeye katacağı görünüm ise çok estetik bir görünüm yaratacak. Osmaneli de bugüne kadar eski ve merkez Toki de satışta, talepte sorun yaşanmaması projenin hemen satışını mümkün kılıyor. Son yapılan Merkez TOKİ de vatandaşların 141.000-191.000 Tl arasında satın aldığı evlerin bugün piyasa değeri 250.000-350.000 Tl oldu. Kiraları 750.-1.250 TL/Ay oldu. Yeni TOKİ projesi Osmaneli için konut ihtiyacını azaltacak etki yapacak.
 


Bu haber toplam 2864 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.