OSB’DEKİ ZEYTİNLERİN CİNSİ DEĞİŞTİRİLDİ

OSB’DEKİ ZEYTİNLERİN CİNSİ DEĞİŞTİRİLDİ

Osmaneli Kaymakamı Yüksel Ünal, Osmaneli OSB bölgesinde bulunan ve verim vermeyen Zeytinlerin aşılama yöntemiyle cinslerinin değiştirildiğini açıkladı.

A+A-

Osmaneli Kaymakamı Yüksel Ünal, Osmaneli OSB bölgesinde bulunan ve verim vermeyen Zeytinlerin aşılama yöntemiyle cinslerinin değiştirildiğini açıkladı. Kaymakam Ünal yaptığı açıklamada; 
“Osmaneli Organize Sanayi Bölgesinde bulunan ve uzun bir zamandır ürün alınamayan Zeytin ağaçlarına, Mersin Tarsus Yöresinde bulunan ve dünya 1.cisi olan PH değeri 8'in üzerinde bulunan “Sarı Ulak” zeytin çeşidinin aşısı getirtilerek burada bulunan zeytinlere aşılama yöntemi yapılarak zeytinlerin cinsleri değiştirildi.
Bölgemize uyum sağladığı takdirde zeytin ağaçlarını aşılama yöntemi ile vatandaşlarımızı zeytin ağaçlarını aşılamaya teşvik edeceğiz. Sarı ulak zeytin çeşidinin aşı çubuklarını temin eden ilçemize gönderen Tarsus Tarım ve Orman İlçe müdürü Hayri Erdoğan’a, Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya’ya, Genel Sekreter Hasan Şanlı’ya emeklerinden dolayı Şahsım, Kurumum ve Osmaneli Halkı olarak teşekkür ediyoruz” dedi. 

osbdeki-zeytinlerin-cinsi-degistirildi-2.jpg


Bu haber toplam 2381 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.