BÜTÜN MADDELER OY BİRLİĞİYLE GEÇTİ

BÜTÜN MADDELER OY BİRLİĞİYLE GEÇTİ

Osmaneli Belediyesi Belediye Meclisi 2018 yılının ilk toplantısını 02 Ocak 2018 Salı günü yaptı.Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin başkanlığında...

A+A-

Osmaneli Belediyesi Belediye Meclisi 2018 yılının ilk toplantısını 02 Ocak 2018 Salı günü yaptı.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin başkanlığında toplanan Belediye Meclisinin gündeminde görüşülmek üzere 10 madde yer aldı. Toplantı öncesi çalışmalar hakkında meclise bilgi veren Başkan Şahin; Bilindiği üzere şehir içi 4,5 kilometrelik bölünmüş yolun asfalt çalışmasının sonuna gelindi. Yolun üzerine en son bir kat daha asfalt atılması gerekiyor. Fakat kış aylarına girildiğinden dolayı son kat asfalt bahar aylarına kaldı. Kaldırım çalışmaları ise devam edecek. Dört yolda büyük bir çalışma yaptık. Nato boru hattı deplase olurken bizim yağmur giderlerine de zarar verdiler. Belediye olarak yağmur giderlerini daha büyük borular döşeyerek yenilemiş olduk. Eğitim ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Balaban İlkokulunun arkada bölümündeki binalar yıkılıyor. 2018 yılının Eylül ayına kadar okul binasının bitirilmesi hedefleniyor. Kız öğrenci yurdunun çalışmalarına tekrardan hız verildi. Jandarma inşaatı belli bir seviyeye geldi. Kaymakamlık lojmanı için ödenek geldiğinde orasının inşaatı başlayacak” dedi.

Başkan Münür Şahin Gündem maddelerinin görüşülmesine geçti. Gündemin 1. Maddesinde Meclis toplantı gününün tespiti vardı. Meclisin 2018 yılında da her ayın ilk Salı günü Saat 17.00’da yapılmasına; Gündemin 2. Maddesinde yer alan Meclisin tatil ayının Haziran’da olmasına, 3. Maddede yer alan Meclis Huzur Hakkı tespitinin Hükümetçe belirlenecek resmi rakamın kabul edilmesine, Stajyer Öğrenci ücretlerinin asgari ücretin 1/3’ü oranında olmasına, Zabıta Personeli Maktu fazla çalışma ücretlerinin 262 lira olarak kabulüne oy birliği ile karar verildi. Denetim Komisyonu üyelerinin seçimine geçildi. Kapalı zarf usulü ile yapılan seçimde Denetim Komisyonu üyeliklerine Ak Parti Gurubundan Şaban Güdem, Yalçın Yağız, Turan Ağdağ, MHP Gurubundan Saim Taşgın ve Murat Özer seçildiler. Gündemin 7. Maddesinde yer alan Tam zamanlı sözleşmeli personel ücretlerinin tesbiti maddesi, Hükümetin belirleyeceği rakam üzerinden olmasına oy birliği ile karar verildi. 8. Maddede yer alan Meclis üyesi başkan yardımcısının maaşının Belediye Başkan Maaşının üçte ikisi oranında olmasına, 9 maddede yer alan komisyon üyeleri huzur hakları ücretlerinin de Hükümetçe belirlenecek rakam üzerinden olmasına oy birliği ile karar verildi. Gündemin 10. Maddesinde yer alan Evsel nitelikli atık su arıtma tesislerinden çıkan arıtma çamurlarının sulandırılarak alınmasının 750.TL +KDV olarak belirlenmesine oy birliği ile karar verildi.

2018 Yılının ilk meclis toplantısı gündeminde yer alan maddelerinin tümünün oy birliği ile geçmesi nedeniyle Başkan Şahin, “İlk toplantımızda bütün maddeler oy birliği ile kabul edildi. İnşallah yıl boyunca mecliste görüşeceğimiz bütün konularımız oy birliği ile geçer. Bütün Meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi. 

Bu haber toplam 1484 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.