AK PARTİLİ Mİ? DEĞİL Mİ?

AK PARTİLİ Mİ? DEĞİL Mİ?

2016 yılının Nisan ayında yapılan İl Genel Meclisi Başkanlık seçiminde partisinin gurup kararına karşı çıkarak MHP ve CHP’li üyelerin oyları ile...

A+A-

2016 yılının Nisan ayında yapılan İl Genel Meclisi Başkanlık seçiminde partisinin gurup kararına karşı çıkarak MHP ve CHP’li üyelerin oyları ile İl Genel Meclisi Başkanı seçilen Oğuz Sertler için, Ak Parti Bilecik İl Başkanlığı ihraç kararı vermiş ve bu kararı da kamuoyu ile paylaşmıştı. Ak Partiden ihraç edildiği kamuoyuna duyurulan İl Genel Meclisi Başkanı Oğuz Serler, geçtiğimiz gün yapılan İl Genel Meclisi Denetim Komisyonu seçiminde kendisini Ak Parti kontenjanından aday göstererek, Denetim komisyonuna girdi. Akıllara, Ak Parti İlçe Başkanının ihraç edildi dediği Oğuz Sertler, halen Ak Partili mi? Değil mi sorusunu getirdi. Bilindiği üzere 20 üyeli İl Genel Meclisinde şu anda 10 Ak Partili, 6 MHP’li, 2 CHP’li ve 1’de İYİ Partili üye var. Ak Partiden kendisini aday olarak gösteren sertler, MHP, CHP ve İYİ partili üyelerin de oylarını alarak, Denetim komisyonuna girdi. İl Genel Meclisinde pek alışık olunmayan İl Genel Meclisi başkanlarının Denetim Komisyonuna girmesini de delen Oğuz Sertler, böylece hem denetleyen, hem de denetlenen bir konuma geldi.

Öte yandan Üst düzeyde Ak Parti ile MHP’nin 16 Nisan referandumundan sonraki yakınlaşmaları, aynı politik çizgide bulunmaları, Bilecik’te geçerli olmamaktadır. MHP’li üyelerin Ak Parti ile değil, Ak Partiden ihraç edildiği muamma haline gelen İl Genel Meclisi Başkanı ile hareket etmesi, kafalarda ayrı bir soru işareti oluşturmaktadır. MHP’den istifa ederek İYİ Partiye geçen ve İYİ Parti Osmaneli İlçe Başkanı olan Orhan Uğur’un da MHP’li üyeler ile birlikte hareket etmesi, Bilecik siyasetinin ne kadar karmaşık bir hale geldiğinin bir göstergesidir. MHP’den seçildiği halde MHP’den istifa eden bir üyenin MHP ie birlikte hareket etmesi, “Madem MHP’lilerle birlikte olacaktı neden MHP’den istifa etti” sorusunu da akla getirdi.   

Bu haber toplam 2068 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.