MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

HANGİ “DEVLET” BEKASI?

A+A-

TV kanallarında açık oturum programlarına çıkan bazıları ya meşhur olmak için, ya da gerçekten öyle düşündükleri, ya da sahiplerinin sesi oldukları için öyle kelamlar edip, öyle cümleler kuruyorlar ki, haftalarca, aylarca sokakta, caddede, kahvede ve dost sohbetlerinde bizler bile bu kelamları tartışıyoruz.

Son günlerde Ak Parti  (MKYK) üyesi ve Sivil Alan Platformu Başkanı Ayhan Oğan’ın bir TV programında ettiği “15 Temmuz'dan sonra yeni bir devlet kuruyoruz, beğenseniz de beğenmeseniz de, kurucusu da Erdoğan'dır” sözü, gerek sosyal medyada, gerekse diğer platformlarda günün en çok tartışılan konusu oldu.

Elbette söylenen bu söz benin de kafamı kurcaladı ama en çok kafamı kurcalayan bu söz karşısında, Devlet’in Bekasını Herkesten Çok Düşünen Devlet Bahçeli’nin suskunluğudur. Öyle ya, siyaset sahnesine çıktığı günden buyan daima Devlet’in bekasını düşündüğü için;

-1980 Öncesi Komünizm tehlikesi karşısında amansız bir mücadele veren, bu ülkenin vatanperver Türk Milliyetçilerini yetiştiren Ülkü Ocaklarını Pasifize etti.

-Türk Milliyetçilerini Vatanın, Milletin ve Devletin aleyhine oluşan kararlar karşısında Demokratik haklarını yasaklayarak sokak ve meydanlardan çekti. (Meydan ve sokaklara çıkmak kavga etmek için değil, demokratik hak kullanmak içindir)

-Hiç kimse dillendirmiyor ama Hükümet ortağı olduğu dönemde ikiz yasalara imza attı.

-2002 yılında Bursa Koca yayla’da partisinden hiç kimsenin haberi yok iken, “Buyurun 3 Kasım’da seçime gidelim dedi.

-Elinde siyaseten kullanabileceği daha iyi kozlar varken, 2007 yılında kayıtsız ve şartsız Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilmesine vesile oldu.

-7 Haziran 2015 seçim gecesi daha oyların sayımı bitmemişken, “Ne zaman olacaksa en kısa zamanda seçime gidilsin. Biz hiçbir parti ile Hükümet Kurmayacağız” dedi.

-Ak Parti Cenahı ve Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan bile rafa kaldırmışken, başkanlık sistemini pat diye ortaya atarak, Anayasanın değişmesine, partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin gelmesine vesile oldu.

-Partisinin tabanının %85’i referandumda hayır oyu verirken, o çıktı “Evet Oyu Kampanyası” yaptı.

-20 yıldır Genel Başkanı Olduğu Türk Milliyetçilerinin siyasi adresi olan MHP’yi, baba çiftliği gibi yöneterek, yanlışlıklar karşısında ses çıkartan, söz etmeye kalkan bütün Türk Milliyetçilerini partiden ihraç etti, görevden aldı, disipline sevk etti, Kurultay isteyen delegelerin meşru haklarını mahkeme kapılarında ret ettirdi.

Öyle ya Devlet Bahçeli’nin tüm bu yaptıkları “DEVLET’in BEKASI” içindi. Çünkü Devlet’in Bekasını ondan daha iyi kimse düşünemezdi(!)

Şimdi merak ettiğim konu şu. Birisi çıkıyor, hem de o birisi 15 yıldır ülkeyi yöneten siyasi partinin en yüksek karar organı olan MKYK üyesi. Diyor ki;  “15 Temmuz'dan sonra yeni bir devlet kuruyoruz, beğenseniz de beğenmeseniz de, kurucusu da Erdoğan'dır” Sayın Bahçeli bu söz karşısında hala bir şey demedi, sosyal medya hesabından açıklamalar yapmadı. Acaba diyorum, Sayın Bahçeli bu sözü de DEVLET’in BEKASI için söylenmiş bir söz olarak mı algıladı. Yoksa “KOLTUĞUNUN BEKASI” için böyle sözlere ses çıkarmamayı daha mı uygun gördü? Türk Siyasi tarihinde, Türk Milletinin ve TC Devletinin Bekası için binlerce Şehit vermiş tek siyasi hareket olan MHP’nin Genel Başkanının Beka dediğinde aklına neyin geldiğini de merak ediyorum. Devlet’in Bekası derken, kendi ismi olan Devlet’i mi kast ediyor, yoksa Türklerin Kurtuluş savaşından sonra yokluklar içerisinde kurdukları, 94 yıldır da adına “TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ” dediğimiz DEVLET’imi kast ediyor. Hangi Devlet Bekası Sayın Bahçeli. Eski bir MHP’li olarak hakikaten merak ediyorum. Bu konu hakkında da meşhur olan Twitter hesabınızdan birkaç cümlelik bir açıklama yaparsanız benim olduğu gibi, bütün vatandaşların merakını gidermiş olursunuz.

Siz halen MHP üyesi olan Ülkücüler, Türk Milliyetçileri yeni bir Devlet’in kurulmasından bahseden bir densiz karşısında ses çıkartmayan Bahçeli’nin bugüne kadar hangi bekadan bahsettiğini hiç mi merak etmediniz, etmiyorsunuz? Öyle ya “DEVLET’İN BEKASI” var, “devlet’in bekası” var değil mi? Bu beka hangi beka acaba? Etmiyorsanız yolunuz açık olsun, Bahçeli ile yol arkadaşlığına devam ediniz. “DEVLET’İN BEKASINI” bilmem ama iktidara dayadığı sırtıyla hem kendi, hem de yol arkadaşlarının bekasını kurtarır belki.   

Bu yazı toplam 1981 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.