ARAPUÇTU YOLUNUN YAPILMASI İÇİN DAHA KAÇ KURBAN GEREK

ARAPUÇTU YOLUNUN YAPILMASI İÇİN DAHA KAÇ KURBAN GEREK

Vatandaşlar Osmaneli ile İznik’i birbirine bağlayan yaklaşık 30 Kilometrelik Arapuçtu yolunun ne zaman yapılacağını merak etmekteler. Osmaneli’yi...

A+A-

Vatandaşlar Osmaneli ile İznik’i birbirine bağlayan yaklaşık 30 Kilometrelik Arapuçtu yolunun ne zaman yapılacağını merak etmekteler. 
Osmaneli’yi İznik’e bağlayan en kısa yol olan Arapuçtu yolu, dar ve virajlı olması nedeniyle birçok kazaya sebebiyet vermekte, her yıl onlarca ölümlü ve yaralanmalı kazalar meydana gelmektedir. Geçmiş yıllarda yolun tenhalığı nedeniyle bazı cinayetlerin de işlendiği bu yolun halen yapılmaması, bu yolu kullanmak zorunda olan hem Osmaneli’li, hem de İznik’li vatandaşların kâbusu durumundadır. Osmaneli’ne ve İznik’e gitmek için bu yolu kullanmak zorunda olan, Düzmeşe, Bereket, Avdan, Gaziler, Hisarcık-Beşevler, Ağlan, Adliye, Oğulpaşa ve İznik’e bağlı birçok köyün vatandaşları, bu yolu kullanmaya korkar hale geldiklerini fakat mecbur olduklarını söylediler. Daha geçtiğimiz ay içerisinde Gaziler köyü yakınlarında meydana gelen trafik kazasında, bir kişi hayatını kaybetmiş, yaralananlarda olmuştu. Her yıl onlarca kazanın meydana geldiği Arapuçtu yolunun özellikle yaz aylarında bölgeye sebze meyve taşımak için gelen büyük araçların yolun dar ve virajlı olması sebebiyle kazalar meydana getirmesi, vatandaşları bıktırmış durumdadır. Türkiye’nin her yanında bölünmüş ve otoyollar yapan Hükümetin, Osmaneli ile İznik arasındaki 30 Kilometrelik yolu neden yapmadığını merak ettiklerini söyleyen vatandaşlar, “Türkiye’nin en gelişmiş bölgesi olan Marmara Bölgesinde hala böyle bir yolun olması bizlerin değil, bu yolu yapması gerekenlerin suçudur. Arapuçtu yolunda bugüne kadar yüzlerce insan trafik kazlarından dolayı yaralanmış ve hayatını kaybetmiş bulunmaktadır. Bu yola daha kaç kurban verilmesi gerekir ki yol ondan sonra yapılsın. Bu yol güzergâhında onlarca köy var. Bu insanlar her gün ya Osmaneli’ne, ya da İznik’e gidiyorlar. Ayrıca ilçelere köylerimizden çocuklarımızı taşıyan okul servislerimiz var. Bu yoldaki en ufak bir kaza haberinde içimiz yanıyor. Arapuçtu yolunun biran önce yapılmasını istiyoruz. Yaz ayları ile birlikte, tarlaya bahçeye gitmek için bu yolu kullanacağımızdan yol yine hareketlenecek. Bakalım bu yaz kaç trafik kazası meydan gelecek, kaç canımız daha yanacak. Yetkililere sesleniyoruz, Arapuçtu yolunu bir an önce yaptırın, ya da seçimlerde bizlerden oy istemeye gelmeyin” dediler. 

arapuctu-yolunun-yapilmasi-icin-daha-kac-kurban-gerek-2.jpgarapuctu-yolunun-yapilmasi-icin-daha-kac-kurban-gerek.jpg


Bu haber toplam 6882 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum