ZİRAAT FAKÜLTESİ ELMA ARMUT SATILAN YER DEĞİLDİR

ZİRAAT FAKÜLTESİ ELMA ARMUT SATILAN YER DEĞİLDİR

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ İBRAHİM TAŞ 'ZİRAAT FAKÜLTESİ ELMA ARMUT SATILAN YER DEĞİLDİR'

A+A-

 

 

Geçtiğimiz hafta içerisinde Bilecik Yerel Basını ile bir araya gelen, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü İbrahim Taş, “”Ziraat Fakültesi Elma Armut Satan bir Ticarethane değildir” dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü münasebetiyle, geçtiğimiz hafta Üniversite kampüsünde Bilecik yerel basını ile bir araya gelen Rektör İbrahim Taş, Üniversite ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ziraat Fakültesinin konumu ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Taş, Üniversite olarak niteliğe önem vermek için akademik, ilmi anlamda gelişme göstermek istediklerini söyledi. Her Fakültenin kendine ait bir bütçesinin olduğunu, Ziraat Fakültesinin Elma Armut yetiştiren bir yer olması hasebiyle fakülteye büyük külfet getirdiğini açıklayan Rektör İbrahim Taş, “Her fakültenin kendine ait bir bütçesi var. Bu bütçe ile fakülteler kendini idare etmek zorunda. Biz Ziraat Fakültesini şu anki konumuyla idare edemezdik, ayrıca AR-GE’ye de aykırı bir durum var ortada. Ziraat fakültesi AR-GE adına çalışması gerekiyor. Bir şeyler yetiştirip satma yeri, bir ticarethane yeri değildir Ziraat Fakültesi. Biz biraz niteliğe önem vermek adına akademik, ilmi anlamda gelişme göstermesini istedik. Hala uygulama alanı olarak devam ediyor. Yine o hocalarımız yararlanıyor buradan. Sadece yetiştirip satma işlemi gerçekleştirilmiyor. Daha ilmi, daha akademik çalışmalar yapılıyor. Ziraat Fakültesine Aşağıköy’de ayrılan yerde mahkemelik bir durum var. Çevre kanununa aykırı bir şekilde 300 kamyon inşaat artığı moloz dökülmüş. Bununla İlgili Genel Sekreterimiz Cihan bey detaylı bilgi verecektir” dedi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Genel Sekreteri Cihan Darcan’da Ziraat Fakültesindeki mahkemelik durumla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Faaliyetlerimiz o bölgede halen devam etmektedir. Hocamın da söylediği gibi bilimin yapması gereken çiftçilik değildir. Fakültemizde yeni üretilecek AR-GE sürecinde elde edilmiş Elmalar, Armutlar olmalı. Pazara sürüldüğünde bu Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Ziraat Fakültesinin Elması, Armudu denmelidir. Bu nedenle orası şu anda AR-GE yöntemiyle çalışmalar yapılacak yere dönüştürülüyor. Alt yapısı, Laboratuarları planlanıyor. Bu alan 300 kamyona yakın bildiğimiz hafriyat yani moloz dökülmüş. Hafriyat firması ile hocalarımız anlaşmış ve döktürmüşler. Söylenene göre sel baskınına önlem alınmış. DSİ orada rapor tutmuş. Olmayacağını belirtmiş. Biz Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. O zamanki Rektörün de haberi yokmuş bu durumdan” dedi.

Bu haber toplam 1611 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.