YENİ VALİ GÖREVE BAŞLADI

YENİ VALİ GÖREVE BAŞLADI

Son valiler kararnamesi ile Bilecik Valiliğine atanan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın göreve başladı. Yeni Bilecik Valisi...

A+A-

Son valiler kararnamesi ile Bilecik Valiliğine atanan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın göreve başladı. Yeni Bilecik Valisi Tahir Büyükakın yapmış olduğu ilk açıklamasında,

“Son valiler kararnamesi ile atanmış olduğum Bilecik Valiliği görevine bugün itibariyle başlamış bulunuyorum.

Şüphesiz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Hükümetinin ildeki en yüksek temsil makamı olan Valilik görevi benim için son derece onurlu ve kutsal bir görevdir.

Bu kutsal görevi kuruluşun ve kurtuluşun şehri Bilecik’te yapacak olmak ise başlı başına bir onur ve kıvanç kaynağıdır.

Başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere, beni bu göreve layık gören devlet büyüklerimize şükranlarımı sunuyor, yüce milletimize ve büyük devletimize layıkıyla hizmet etme gücü ve ferasetini bizlere ziyadesiyle vermesini yüce Allahtan niyaz ediyorum.

Buradan tüm Bilecikli hemşerilerime sesleniyorum: Atanarak geldim ama kendimi adayarak çalışacağım. Pazara kadar değil mezara kadar kalacak gibi; bir evladınız, bir kardeşiniz, bir ağabeyiniz, bir amcanız gibi tüm gücümle Bilecik halkı için hizmet edeceğime namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum.

Biz millete efendilik etmeye gelmedik. Biz gücünün üstünde hiçbir güç olmayan bu aziz millete hizmet etmeye geldik.

Şeyh Edebali hazretleri, Osman Gazi’ye nasihatnamesinde hizmet anlayışımızı en veciz şekilde ortaya koymuştur.

Her kademedeki yönetici arkadaşlarıma ve tüm kamu görevlilerine ilk emrim, Şeyh Edebali hazretlerinin nasihatlerine sıkı sıkıya bağlı kalarak hizmet etmeleridir.

Değerli çalışma arkadaşlarım,

Devlet halk için vardır. Halkın güvenliği, huzuru ve refahı için vardır devlet. Meşruiyetimizin kaynağı doğrudan milletin kendisidir. Varlık sebebimiz millettir. Milletin rızasıdır.

Değerli arkadaşlar,

Bu ilde tek bir garip aç uyumayacak; tek bir yetim kendini sahipsiz hissetmeyecek; gecenin ayazında sokakta kimse kalmayacak; kimsesizlerin kimsesi olacağız, onları devletin şefkat kanatlarının altında koruyacağız.

Devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne, birlik ve beraberliğimize ve anayasamızın temel değerlerine kasteden dâhili hainlere ve harici düşmanlara karşı ise demir bir yumruk gibi olacak, yılmadan mücadele edeceğiz.

Bu anlayış doğrultusunda yüce milletimizin hizmetinde olacağınızdan hiç kuşkum yoktur.

Değerli çalışma arkadaşlarım,

Ulaşılabilir olmak yönetimde en fazla önemsediğim hususlardan biridir. Bu konuya azami hassasiyet göstermenizi bekliyorum.

Ben daha önce görev yaptığım Kocaeli’de cep telefon numaramı twitter adresimden paylaştım. Hemşerilerime sadece ve gerçekten acil durumlarda ve şayet yetkili mercilere ulaşamıyorlarsa beni arayabileceklerini söyledim. Bu süre zarfında sadece ve sadece 5 arama aldım. İnanın tek bir kişi bile gereksiz yere aramadı. Burada da aynısını yapacağım.

Gerçekten acil bir durum varsa ve yetkili mercilere ulaşamıyor iseler tüm Bilecikli hemşerilerim 0 532 572 11 11 numaralı telefondan 7 gün 24 saat arayabilirler.

Son olarak başta Sayın Süleyman Elban olmak üzere, Bilecik’e emeği geçmiş tüm Valilerimize ve diğer kamu görevlilerine teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.

Gayret bizden, yardım Allah’tandır. Rabbim kuruluş ve kurtuluşun şehri Bilecik’te hayırlı hizmetler yapmayı ve halkın rızasını kazanmayı nasip etsin” dedi.

 

Bu haber toplam 1690 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.