YENİ CAMİNİN ETRAFI DAHA GÜZEL OLACAK

YENİ CAMİNİN ETRAFI DAHA GÜZEL OLACAK

Osmaneli Camicedit Mahallesinde bulunan Yeni Camii’nin önünde bulunan çocuk parkının genişletilmesi çalışmalarına başlanıldı. Çocuk parkının etrafının...

A+A-

Osmaneli Camicedit Mahallesinde bulunan Yeni Camii’nin önünde bulunan çocuk parkının genişletilmesi çalışmalarına başlanıldı. Çocuk parkının etrafının duvarlarla çevrilmesi, yeni oyun gruplarının bu alana konması ile, çocuklar daha güvenli bir oyun alanına kavuşmuş olacaklar. Çocuk parkının bir kısmının caminin avlusu ile birleştirilerek, cenaze namazlarında meydana gelen sıkışıklık da böylece önlenmiş olacaktır. Mahalle sakinlerinin oturacakları güzel bir mekân haline gelecek olan Yeni Camii önündeki park ile ilgili olarak, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, geçtiğimiz Cumartesi günü mahalleli bayanlarla bir toplantı yaparak onları yapacakları Park ile ilgili olarak bilgilendirdi.

yeni-caminin-etrafi-daha-guzel-olacak-(10).jpg
Başkan Şahin yaptığı açıklamada; “Camilerimizin alanlarını genişletirken, bu alanların toplantılarda, mevlitlerde halkımızca kullanılmasını sağlayacağız. Yine cami alanları çocukların oynayacağı, gireceği, oturacağı alanlar, oyun gruplarıyla onların ilgisini çeken alanlar olacak. Halkımız bu alanlardan sadece 5 vakit namazda değil, normal zamanlarda bahçe, park, oturma alanı olarak da yararlanabileceklerdir. Camilerimiz ve cami alanları sosyal mekânlar haline gelecektir. Hamide Hatun Camii’nin etrafındaki arsaları belediye olarak kamulaştırdık ve camii bahçesine ilave ettik.

yeni-caminin-etrafi-daha-guzel-olacak-(1).jpg

Böylece Hamide Hatun Camii daha geniş bir alana kavuşmuş oldu. Camilerin avluları Cami cemaati ve cami etrafında oturan vatandaşlarımız için birer toplanma, kaynaşma mekânları haline gelecektir. Yapmış olduğumuz her hizmeti düşünerek, tasarlayarak, ileriye dönük olarak yapıyoruz” dedi.

yeni-caminin-etrafi-daha-guzel-olacak-(3).jpg

 

Bu haber toplam 1481 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.