Yazı İşleri Müdürümüz Basın Masasında

Yazı İşleri Müdürümüz Basın Masasında

 Osmaneli Haber gazetemiz, Bilecik’te yayın yapan Sakarya Gazetesinin yayınladığı BASIN MASASI programında temsil edildi.Bilecik Sakarya Gazetesi yazı...

A+A-

 

Osmaneli Haber gazetemiz, Bilecik’te yayın yapan Sakarya Gazetesinin yayınladığı BASIN MASASI programında temsil edildi.

Bilecik Sakarya Gazetesi yazı işleri müdürü Mücahit Erdal’ın hazırlayıp sunduğu “Basın Masası” programına, Osmaneli Haber gazetesi yazı işleri müdürü Mehmet Erdem’de konuk olarak katıldı. 15 Temmuz FETÖ/PDY hain darbe girişimin konuşulduğu programa davet edilen gazetemiz yazı işleri müdürü Mehmet Erdem programda, “15 Temmuz gecesi ülkemize ve milletimize bu travmayı yaşatanların Allah belasını versin. Ülkemiz öyle planlı programlı bir darbe girişimine maruz kalmış ki, Milletimizin feraseti, basireti ve cesareti sayesinde bu darbe girişimini atlatmıştır. 15 Temmuz gecesi yaşananlar, sadece bir darbe girişimi değil, ülkemizi işgal hareketi imiş. Ülkemizde o gece yaşanan ve dakikalarla atlatılan tesadüfler sayesinde ve milletimizin dik duruşu ile savuşturulmuştur. Dış güçlerin desteği, içerideki hainlerin işbirliği ile girişilen bu hareketin, asla ve asla cezasız kalmaması gerekir. Darbe girişimine kalkışan hainlerin en ağır şekilde cezalandırılmaları, milletimizin yüreğini ferahlatacaktır. Yalnız bu arada yetkililerimizin suçlular ile suçsuzları karıştırmamaları, bu konuda azami dikkat göstermeleri gerekmektedir. Devletin hangi kademesinde ve hangi kadrosunda olursa olsun hak ettikleri cezayı almaları geleceğimiz açısından, geleceğimize ibret olması bakımından şarttır. FETÖ/PDY terör örgütünün bugüne kadar asker, yargı, üniversite, bürokrasi ve ticaret ayaklarında gerekli temizlikler yapılmaktadır. En önemli ayak olan siyaset ayağında da gerekli temizliğin yapılması elzemdir. Terör örgütünün siyaset ayağı eksik kalırsa, bunların bitmesi tam manasıyla sağlanamayabilir” dedi.

basin-masa-2.jpg

Basın masası programının yapımcısı ve moderatörü Mücahit Erdal, 15 Temmuz gecesinde ki darbe girişimini nasıl haber aldıklarını ve ne yaptıkları konusundaki sorusuna Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mehmet Erdem, “Ben sizin anonsunuzdan yola çıkarak başlayayım konuşmama. Ben Basın Masası programının başlamasından bugüne dek bütün oturumlara Mehmet ERDEM olarak katıldım, ama bugün bu programdan itibaren geçtiğimiz hafta yani 12 Ağustos Cuma günü yayın hayatına başlayan Osmaneli ilçemizde günlük olarak çıkan Osmaneli Haber Gazetesi’nin Yazı işleri Müdürü olarak katılıyorum. İnşallah bundan sonra da o şekilde katılacağım. Bu konuda sorumluluğumuz bir kat daha arttı. Gazetemiz Osmanelilere, Bileciklilere ve tüm halkımıza hayırlı uğurlu olsun. İnşallah uzun yıllar yani 27 yıldır Bilecik’te yayın hayatında olan Sakarya Gazetesi gibi, nice 27 yıllara 54 yıllara ulaşır.Bizler göremesekte Kadirler, Şadiler, Bahadırlar, Yunusemreler bunlar görsünler” dedi.

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi ile ilgili sorunuza gelince; 15 Temmuz gecesinin ertesi günü yapmış olduğumuz programda da vardım. Ben o akşamı bir tramva olarak adlandırmıştım o akşamı. İlk şaşkınlığımız da bir kafenin önünde 5 -6 arkadaş otururken yaşadık. 22:30 sularında dediler ki boğaz köprüsünde tanklar varmış, Ankara’da uçaklar alçaktan uçuyorlar filan terör olayı gibi bir şey zannettik. Düşünüyorum, 80 ihtilalinde 17 yaşındaydık biz biliyoruz, ihtilaller genellikle Cuma günü yapılır ama saati yanlış ihtilalin öyle bir zamanda ihtilal olmaz. Yani ne oluyor filan derken gece yarısı 00:00’a kadar kafenin önünde oturduk biz. İhtilal olsa kafenin önünde oturamayız, sokakta gezemeyiz, neyse on iki civarında eve gittik. Olmayacak bir şey oldu, Allah bu günleri bir daha yaşatmasın ama şu var tabi yıllardır Bilecik’te siyasette yaptık toplumun içerisindeyiz, Bilecik siyaseti hakikaten güzeldir, Bilecik insanı güzeldir, vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkar her zaman. Siyaset bizde seçim zamanları olur ve seçimden sonra da herkes kol kola yani MHPlisi CHPlisi Ak Partilisi girer kahvede oturur. Faik Bey’in dediği gibi Bilecik’in halkının sağ duyusu herkesi bir anda Ak Parti’nin önünde sonra Cumhuriyet Meydanı’nda topladı yani ülke genelinde Ankara’da İstanbul’da baktığımızda tankların üzerinde Rabia işareti yapan, bozkurt işareti yapan, zafer işareti yapan herkes o tankın üzerindeyse Bilecik’te de aynı işaretleri yapan değişik fikirlere mensup olan insanları orada gördük. Ben hepsine teşekkür ediyorum hepsinin dik duruşlarından dolayı ve sağ duyularından dolayı. Bizim milletimizin benliği çürümemiş, özü çürümemiş. Devletine, milletine sahip çıkan bir millettir” dedi.

Gazetemiz yazı işleri müdürü Mehmet Erdem’in katıldığı ve bundan sonra da daimi konuk olarak katılacağı BASIN MASASI programını Bilecik Sakarya Gazetesinin İnternet Haber Sayfasından izleyebilirsiniz.

(Tuğba Tırpan)

Bu haber toplam 1641 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.