VATANDAŞIN DUYARLILIĞI CAN KURTARDI

VATANDAŞIN DUYARLILIĞI CAN KURTARDI

Osmaneli Odöksan fabrikasında çalışan Mevlüt Yılmaz’ın duyarlılığı bir can kurtardı.Osmaneli Selimiye köyü yakınlarında motoru ile gezerken Sakarya...

A+A-

Osmaneli Odöksan fabrikasında çalışan Mevlüt Yılmaz’ın duyarlılığı bir can kurtardı.

Osmaneli Selimiye köyü yakınlarında motoru ile gezerken Sakarya nehri kenarında rast geldiği Şahin yavrusunu yakalayan Mevlüt Yılmaz, yavrunun yaralı olduğunu, uçamadığını gördüğünde, gazetemize gelerek, avcıların daha duyarlı olmaları konusunda haber yapmamızı ve veteriner bulmada kendisine yardımcı olmamızı istedi.

img_1590.jpg

Gazetemiz Yazı işleri Müdürü Mehmet Erdem, Osmaneli Belediyesi veterineri Abdullah Tetik’i arayarak durumu anlattı ve yardımcı olmalarını istedi. Osmaneli Belediyesi Veterineri Abdullah Tetik, yaralı Şahini tedavi etmek için Mevlüt Yılmazdan teslim aldı.

img_1595.jpg

Avcıların yaraladığı yavru Şahini bularak gazetemize gelen Mevlüt Yılmaz; “Bende avcılık yapıyorum. Avcı arkadaşlarımın ava çıktıklarında daha duyarlı olmalarını rica ediyorum. Biz avcılar doğayı korumak, doğanın dengelerini gözetmek için avcılık yapıyoruz. Bu yavru Şahin belki yanlışlıkla da vurulmuş olabilir. Bu dünyada sadece biz insanlar yaşamıyoruz. Avcı arkadaşlarımdan ricam, mevsimsiz avlanmamaları ve yenmeyecek hayvanları vurmamalıdır. Bu Şahinleri doğaya devlet salmaktadır. Bizlerin başlıca görevi bunları korumak olmalıdır. Ben veteriner bulmada bana yardımcı olan sizlere ve yaralı yavru Şahin’i tedavi eden Belediye veterinerimiz Abdullah Tetik Beye teşekkür ediyorum” dedi.

img_1596.jpg

Biz de Osmaneli Haber Gazetesi olarak duyarlılığından dolayı Mevlüt Yılmaz’a teşekkür ediyoruz. 

Bu haber toplam 2184 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.